Έξι αγαπημένα μέρη στη Λακωνική Μάνη από την travel blogger Μαρία Κόφου

tstories-mani
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η Μαρία Κόφου και το blog της, tstories.gr, ταξιδεύει ηπειρωτικά, στη Λακωνική Μάνη και μοιράζεται τη γνήσια αυτή ελληνική εμπειρία μαζί μας.

Κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Κόφου, www.tstories.gr

Η περιοχή της Μάνης είναι από τα ελάχιστα μέρη της Ελλάδας τα οποία έχουν κρατήσει στο 100% την αυθεντικότητα και την ιδιαιτερότητά τους. Θα σας πω αμέσως τι εννοώ. Έχουμε τόσα όμορφα χωριά, αλλά δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν μια ομοιόμορφη εικόνα. Τα σπίτια δεν είναι χτισμένα με το ίδιο υλικό, δεν έχουν το ίδιο χρώμα, ούτε το ίδιο ύψος. Ο κάθε ιδιοκτήτης έχει τη δική του αισθητική, κάτι που πολλές φορές δημιουργεί μια… άσχημη ανομοιογένεια.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι ξένοι αγαπούν τις Κυκλάδες! Ο λόγος; Η ομοιομορφία τους. Τα άσπρα σπιτάκια, τα μπλε παράθυρα, όλα έχουν την ίδια αισθητική, κάτι που αποτυπώνεται αυτόματα στο μυαλό του ταξιδιώτη και δεν τον αφήνει να ξεχάσει αυτόν τον τόπο.

Έτσι και η Μάνη! Είναι από τα ελάχιστα μέρη στην Ελλάδα που έχουν μια ξεχωριστή θέση στο μυαλό του ταξιδιώτη. Η περιοχή της Λακωνικής Μάνης διατηρεί την δική της χαρακτηριστική αισθητική και την κάνει να ξεχωρίζει εξαιτίας των πύργων της και των σπιτιών που είναι εξολοκλήρου χτισμένα με πέτρα!

Γι’ αυτό την αγαπώ, γιατί διατηρεί τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της ανέπαφη. Αυτοί οι τόσο χαρακτηριστικοί πύργοι της που ουσιαστικά δημιουργήθηκαν λόγω της ανάγκης για την προστασία της οικογένειας, η άγρια ομορφιά, η πέτρα, τα βράχια και το σμαραγδένιο χρώμα της θάλασσας είναι μόνο λίγοι από τους λόγους που με έκαναν να αγαπήσω αυτό τον τόπο.

Και αυτά εδώ είναι τα αγαπημένα μου μέρη στην ευρύτερη περιοχή:

Γερολιμένας
Από το πρώτο λεπτό που πάρκαρα το αυτοκίνητό μου στο λιμανάκι του Γερολιμένα, δε μπορούσα να πιστέψω το θέαμα που αντίκριζαν τα μάτια μου. Αυτός ο τόπος μου έκλεψε την καρδιά και δικαιολογημένα.

Βάθεια
Ίσως το πιο γνωστό μέρος σε ολόκληρη τη Μάνη. Το αγάπησα γιατί περπατώντας στα δρομάκια του σε περιτριγυρίζει μια περίεργη ηρεμία και το τοπίο είναι τόσο μαγικό που νομίζεις πως παίζεις σε ταινία.

Άλικα
Μικρό χωριουδάκι μετά το Γερολιμένα, με όμορφη κρυφή παραλία και το πιο ωραίο ξενοδοχείο της περιοχής, το Alika Resort!

Αρεόπολη
Μπορεί να μην έχει θάλασσα, αλλά συναγωνίζεται αντάξια την ομορφιά του Γερολιμένα! Αγαπώ τα πλακόστρωτα σοκάκια της, τον καφέ στα υπέροχα μπαρ της και το τσιμπολόγημα στον Πούλο!

Οίτυλο
Λίγο πιο βόρεια σχηματίζεται ο κόλπος του Οίτυλου, με τους τρεις παραθαλάσσιους οικισμούς του. Για υπέροχη θέα στον κόλπο αλλά και στην περιοχή μείνετε στο όμορφο ξενοδοχείο με την infinity pool, Πέτρα και Φως!

Λιμένι
Η πιο ήρεμη εκδοχή του Γερολιμένα. Παλιός οικισμός της οικογένειας Μαυρομιχάλη και σίγουρα ένας από τους ωραιότερους και πιο παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής. Βρίσκεται μόλις 5 χλμ από την Αεόπολη και περίπου 27 χλμ από το Γύθειο. Bonus: Σε λιγότερο από μισή ώρα οδήγηση θα βρείτε το Σπήλαιο Διρού.