Οχτώ παραλίες που δεν θα θέλατε να κάνετε μπάνιο

gasbaal
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Γνωρίστε τις πιο επικίνδυνες (για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά) παραλίες του πλανήτη, στις οποίες σίγουρα δεν θα θέλατε να απλώσετε την ψάθα σας.

Gansbaai, Νότια Αφρική
Από τη μία αποτελεί δημοφιλές τουριστικό θέρετρο στη νότια ακτή της Νότιας Αφρικής, από την άλλη, η Gansbaai θεωρείται η «πρωτεύουσα του λευκού καρχαρία του κόσμου». Χιλιάδες λευκοί καρχαρίες συγκεντρώνονται στις παραλίες της περιοχής κάθε χρόνο από Απρίλιο έως Σεπτέμβριο και αυτή την περίοδο υπάρχει 99% πιθανότητα να δει κάποιος καρχαρία ακόμη και από την ακτή.

commons.wikimedia.org
Chowpatty, Ινδία
Βρίσκεται στην καρδιά της Μπουμπάι και αποτελεί μια από τις πιο διάσημες παραλίες της περιοχής. Την ίδια στιγμή, όμως, είναι και από τις πιο επικίνδυνες, αφού θεωρείται από τις πιο μολυσμένες του πλανήτη, με τον περισσότερο συνωστισμό και σκουπίδια από τους επισκέπτες της.

www.wikipedia.org
Hanakapiai, Χαβάη
Βρίσκεται στο νησί Kauai της Χαβάης και παρ’ όλο που είναι μια πανέμορφη παραλία, έχει και μια σκοτεινή πλευρά. Έχει πολύ δυνατά ρεύματα, τα οποία μπορούν να παρασύρουν ακόμη και δεινούς κολυμβητές στα βαθιά, χωρίς καμία ελπίδα επιστροφής. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχουν πνιγεί στα νερά της από το 1970.

commons.wikimedia.org
Playa Zipolite, Μεξικό
Βρίσκεται στη νότια ακτή της μεξικανικής πολιτείας της Οαχάκα και συχνά μεταφράζεται ως «η παραλία των νεκρών» καθώς υπάρχει σοβαρός λόγος γι’ αυτό: τα υπόγεια ρεύματα, τα οποία αφαιρούν τη ζωή 50 ανθρώπων κάθε χρόνο, καθιστώντας τη μια από τις πιο θανατηφόρες παραλίες του κόσμου.

Picasa 2.7
Staithes, Ηνωμένο Βασίλειο
Βρίσκεται στο βόρειο Yorkshire και προσελκύει πολύ σέρφερ λόγω των μεγάλων κυμάτων της. Ταυτόχρονα, όμως, θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες της Ευρώπης, καθώς το νερό της είναι μολυσμένο και σίγουρα δεν πληροί τα στάνταρ για water sports.

commons.wikimedia.org
Νησί Frasier, Αυστραλία
Παρά τις πολλές πανέμορφες παραλίες του, με λευκή άμμο και ζεστά, κρυστάλλινα νερά, το νησί Fraser της Αυστραλίας είναι αρκετά επικίνδυνο για να κάνει κανείς το μπάνιο του. Οι έρημες παραλίες του φιλοξενούν πολλές επικίνδυνες αράχνες, ενώ άγρια σκυλιά συχνά επιτίθενται σε επισκέπτες. Σαν να μη φτάνει αυτό, στη θάλασσα συχνάζουν καρχαρίες, αλλά και τσούχτρες, που σημαίνει ότι ούτε στο νερό είναι κανείς ασφαλής.

commons.wikimedia.org
Bikini Atoll, νησιά Marshall
Η ατόλη αυτή βρίσκεται κοντά στον Ισημερινό στον Ειρηνικό Ωκεανό και διακρίνεται για τις εκπληκτικές παραλίες και τη θαλάσσια ζωή της. Ταυτόχρονα, όμως, αποτέλεσε τον τόπο 23 πυρηνικών δοκιμών από τον στρατό των ΗΠΑ το διάστημα από το 1946 έως το 1958 και παρ’ όλο που έχουν περάσει πέντε δεκαετίες, τα επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύονται ακόμη σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

commons.wikimedia.org
Boa Viagem, Βραζιλία
Δημοφιλής για διακοπές, στην πόλη Recife της Βραζιλίας, η παραλία Boa Viagem προσελκύει τόσο ντόπιους, όσο και τουρίστες. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι στα νερά της κολυμπούν καρχαρίες που φτάνουν, μάλιστα, πολύ κοντά στην ακτή, Τα τελευταία 20 χρόνια, έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 56 επιθέσεις, 21 εκ των οποίων ήταν μοιραίες.