Κλείνουμε δωμάτιο στα πιο hi-tech ξενοδοχεία του κόσμου

hub-hotel
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ένα ξενοδοχείο στη Σιγκαπούρη έγινε πρόσφατα το πρώτο με ρομπότ στις υπηρεσίες του, φτάνοντας σε άλλο, hi-tech επίπεδο. Η τεχνολογία έχει εισβάλλει κατά πολύ στο θέμα της ξενοδοχειακής εμπειρίας, με πολλά και εντυπωσιακά παραδείγματα ανά τον κόσμο. Πάμε να τα δούμε;

Hub by premier Inn, Λονδίνο
Η προσαρμογή της θερμοκρασίας του air condition και το να βάζει κανείς το “do not disturb” καρτελάκι στην πόρτα του, μπορεί να είναι βαρετό για κάποιους που ίσως δεν έχουν πιο σοβαρά προβλήματα. Αυτά έρχεται να διορθώσει το hub by Premier Inn του Λονδίνου, όπου με μια εφαρμογή μπορεί κάποιος να διορθώσει όλα τα παραπάνω, με ένα υπερ-γρήγορο wi-fi που εγγυάται τη σύνδεσή σας κάθε στιγμή. Οι πιο αντικοινωνικοί, μάλιστα, μπορούν να κάνουν check-in χωρίς να μιλήσουν σε άνθρωπο, πηγαίνοντας σε ένα από τα hi-tech κιόσκια και κάνοντας μια απλή κίνηση με τον δείκτη του χεριού τους προς τα δεξιά.

M Social Singapore, Σιγκαπούρη
Όλοι μας απολαμβάνουμε λίγο room service, αλλά μερικές φορές είναι ενοχλητικό να σου χτυπούν την πόρτα ενώ εσύ δεν είσαι ντυμένος κατάλληλα ή να υποφέρεις από hangover και κάθε κοινωνική επαφή να μοιάζει με εφιάλτη. Στο πολυτελές ξενοδοχείο M Social της Σιγκαπούρης, όμως, όλα αυτά δεν χρειάζεται να συμβούν, αφού η τελευταία πρόσληψη του ξενοδοχείου είναι ένα… ρομπότ. Θέλετε λίγο εμφιαλωμένο νερό; Καλέστε στη ρεσεψιόν και σύντομα το Aura (Automated Room-service Associate) θα το φέρει στο δωμάτιό σας, χωρίς κουβέντες.

J House Greenwich Hotel, Κονέκτικατ, Η.Π.Α.
Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο «κερδίζει» τη μάχη των hi-tech στο… μπάνιο. Εκτός του ότι έχει 55 ιντσών οθόνη στο μπάνιο που δεν θολώνει από τον ατμό, για να βλέπει κάποιος ανενόχλητος τις σειρές του και όσο κάνει ντους, έχει και χτιστή τουαλέτα με θερμαινόμενο κάθισμα και καθαριστή αέρα.

Hotel Zetta, Σαν Φρανσίσκο, Η.Π.Α.
Ένα από τα πιο cool ξενοδοχεία του Σαν Φρανσίσκο, το Zetta είναι επίσης και ο παράδεισος του γκατζετάκια. Διαθέτει playroom με κονσόλες για παιχνίδια, έναν τηλεφωνικό θάλαμο προηγμένης τεχνολογίας, απ’ όπου μπορεί κάποιος να κάνει tweet, να μπει στο snapchat, το blog του κ.ο.κ., όπως επίσης και έναν χώρο που θυμίζει μουσείο, με παλιά κινητά, ηλεκτρονικά παιχνίδια, τσιπ υπολογιστών κ.λπ. Το πιο σημαντικό στοιχείο του ξενοδοχείου από άποψης τεχνολογίας, όμως, είναι το VR Cube, δηλαδή ένας θάλαμος εικονικής πραγματικότητας (ο πρώτος μέσα σε ξενοδοχείο), ο οποίος επιτρέπει στους επισκέπτες του να εναλλάσσουν πραγματικότητες, από το κέντρο του Σαν Φρανσίσκο, στα βουνά της Ουάσινγκτον ή σε ένα ναυάγιο στα βάθη του ωκεανού.

Eccleston Square Hotel, Λονδίνο
Ακόμη κι αν προσπαθούσε κάποιος, δεν θα μπορούσε να προσθέσει περισσότερη τεχνολογία σε αυτό το ξενοδοχείο. Ήταν από τα πρώτα με i-Pad στο δωμάτιο και τηλεοράσεις σε μέγεθος κινηματογράφου, ενώ πλέον χρησιμοποιεί ένα hi-tech σύστημα εξαερισμού, με κάθε δωμάτιο να έχει τη δική του παροχή αέρα. Αυτό σημαίνει ότι αν στο διπλανό δωμάτιο τρώνε το πιο έντονο κάρυ του κόσμου, σε εσάς δεν θα φτάσει ίχνος μυρωδιάς. Ακόμη, τα κρεβάτια μπορούν να προγραμματιστούν σε διάφορες κλίσεις και με λειτουργίες μασάζ, ενώ κάθε δωμάτιο έχει το δικό του smartphone το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, καλώντας σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, χωρίς έξτρα χρεώσεις.