Πού πάμε για φθινοπωρινά μπάνια;

arbanitia-nauplio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Μετά τη θεομηνία της προηγούμενης εβδομάδας, ο Σεπτέμβριος μας καλοπιάνει με καλοκαιρία κι εμείς αρπάζουμε την ευκαιρία. Βάζουμε, λοιπόν, μαγιό τα Σαββατοκύριακα, επιλέγοντας ωραίες παραλίες με το αυτοκίνητο, για μονοήμερη ή διήμερη -γιατί όχι- απόδραση.

Παραλία Αρβανιτιάς, Ναύπλιο
Το κοντέρ του αυτοκινήτου θα γράψει 137 χιλιόμετρα κι εσείς θα χρειαστεί να οδηγήσετε περίπου 2 ώρες μέχρι να φτάσετε στο πανέμορφο Ναύπλιο για μια πλούσια μονοήμερη (ή διήμερη) εκδρομή, με μπάνιο, βόλτα και καλό φαγητό. Η παραλία Αρβανιτιάς είναι η πιο κοντινή στο κέντρο του Ναυπλίου, βραχώδης στις άκρες της και με πετραδάκι στο κέντρο της, έτοιμη να φιλοξενήσει τα μακροβούτια σας.

Μεγάλη Άμμος, Νότια Εύβοια
Βρίσκεται περίπου 2-3 χιλιόμετρα μακριά από το Μαρμάρι και είναι ξακουστή για το περίεργο σχήμα της, αλλά και για τα βαθιά νερά της. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της, όμως, είναι ότι μέσα στη θάλασσα θα βρείτε μια μεγάλη λωρίδα άμμου, η οποία αλλάζει σχήμα και μπορεί να μετακινηθεί, ανάλογα με τα κύματα και τον καιρό. Τα βαθιά νερά και τα ρεύματα που επικρατούν στη Μεγάλη Άμμο την κάνουν ακόμα πιο ελκυστική για τους σέρφερ, αυτό, όμως, δεν πτοεί τους υπόλοιπους τουρίστες και ντόπιους. Για να φτάσετε στην παραλία δεν θα κοπιάσετε πολύ, αφού χωματόδρομο θα συναντήσετε μόνο στα τελευταία 500 μέτρα, ο οποίος δεν θα σας δυσκολέψει.

Λίμνη Βουλιαγμένης, Λουτράκι
Το Λουτράκι είναι πάντα μια εύκολη και κοντινή λύση για μπάνιο, βόλτα και μίνι απόδραση, όπου μπορείτε να πάτε αυθημερόν, αφού βρίσκεται μόλις 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Ανάσα γαλάζιου μπορείτε να πάρετε στην πανέμορφη λίμνη Βουλιαγμένης, μια γαλάζια λίμνη που στην ουσία είναι λιμνοθάλασσα, απέχει από τη θάλασσα λίγα μέτρα και το νερό της είναι θαλασσινό. Όμορφο φυσικό τοπίο, που συνδυάζει και την ευκαιρία για εξερεύνηση στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου 2 χιλιόμετρα δυτικά, αν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας για κάτι παραπάνω εκτός από μπάνιο.

Ψάθα, Αττική
Απέχει μόλις 10 λεπτά από το Αλεποχώρι και 65 χιλιόμετρα από την Αθήνα, που σημαίνει ότι βρίσκεται σε μια ιδανική απόσταση για να βγείτε παραέξω, χωρίς να «κάψετε» πολύ και –γιατί όχι- να διανυκτερεύσετε στην περιοχή ως μια μίνι φθινοπωρινή απόδραση. Τα νερά στην Ψάθα είναι κρυστάλλινα και έξω μπορείτε να ξαπλώσετε στην αμμουδιά με ψιλό βοτσαλάκι, σε μια μεγάλη παραλία, όπου πολλοί προτιμούν για ελεύθερο κάμπινγκ. Λόγω του ότι βρίσκεται στην άκρη του Κορινθιακού, η παραλία προστατεύεται από τον αέρα τις περισσότερες φορές και μόλις τελειώσετε το φθινοπωρινό σας μπάνιο, κάντε μια βόλτα στο Αλεποχώρι για καφέ και φαγητό.

Ασπρονέρι, Καμένα Βούρλα
Τα Καμένα Βούρλα είναι μια συμπαθητική παραθαλάσσια κωμόπολη της περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας, με τις πλαγιές του όρους Καλλιδρόμου να υψώνονται γύρω από την πόλη, αλλά και κάποιες καλές παραλίες στην περιοχή. Απέχει 175 χιλιόμετρα από την Αθήνα, συνδυάζει δασωμένο βουνό και θάλασσα, όπως επίσης και τις ιαματικές ιδιότητες των λουτρών της περιοχής, αλλά και μερικές καλές παραλίες. Για το μπάνιο σας προτιμήστε τα καθαρά, κυστάλλινα νερά του Ασπρονερίου. Άλλες εναλλακτικές είναι η ήσυχη παραλία Μουράγιο, η παραλία του Άγιου Παντελεήμονα την οποία προτιμούν οι ντόπιοι, η οργανωμένη πλαζ Isabella και η Χρυσή Ακτή για όσους δεν επιθυμούν... οργάνωση και ξαπλώστρες.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]