Πέντε εμπειρίες σπα για τις οποίες αξίζει να ταξιδέψουμε

claudalie
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Εκτός από τα αξιοθέατα, το φαγητό και την κουλτούρα, το ταξίδι μπορεί να περιλαμβάνει και μια ακόμη πολυτέλεια που σίγουρα θα το κάνει αξέχαστο: μια τοπική θεραπεία ομορφιάς και ξεκούρασης που ενίοτε μας αξίζει. Όπως οι παρακάτω.

Μπορντό, Γαλλία
Μπορεί να αποτελεί κυρίως προορισμό για τους οινόφιλους εκεί έξω, αλλά μπορεί να συνδυάσει κρασί και σπα στο Vinothérapie Spa της Claudalie, όπου μπορεί κάποιος κυριολεκτικά να κάνει μπάνιο στα σταφύλια. Στους αμπελώνες του Chateau Smith Haut Lafitte, ο επίγειος παράδεισος Les Sources de Claudalie φιλοξενείται σε ένα οικογενειακό σύγχρονο πανδοχείο, όπου μπορεί κανείς να δει με άλλο μάτι τη ζωή, καθώς απολαμβάνει το Barrel Bath, δηλαδή υδρομασάζ με εκχυλίσματα κόκκινου σταφυλιού και άλλα υλικά από σταφύλι, γνωστά για τις ιδιότητές τους στην επιδερμίδα. Εναλλακτικά, μπορεί να κάνει κανείς scrub με σπόρους Cabernet της περιοχής, μαζί με μέλι, καστανή ζάχαρη και διάφορα μοσχομυριστά έλαια.

Νησί Καγκουρό, Αυστραλία
Το τοπικό μέλι που χρησιμοποιείται πολύ στο δέρμα, αποτελεί σίγουρα ένα λόγο για να επισκεφτεί κάποιος το νησί αυτό, αν φτάσει ως την Αυστραλία. Βρίσκεται στα νότια της χώρας και το σπα Southern Ocean Lodge είναι ό,τι πρέπει για να ζήσει κανείς το επόμενο επίπεδο της αρωματοθεραπείας και να απολαύσει το πολύτιμο αυτό υλικό μαζί με άλατα σε θεραπείες που βασίζονται στη φιλοσοφία και τα βότανα αρχαίων πολιτισμών. Το σπα βρίσκεται πάνω σε λόφο με θέα τον ωκεανό και η εμπειρία μιας χαλαρωτικής θεραπείας εκεί, ίσως και να είναι εμπειρία ζωής.

Σεούλ, Νότια Κορέα
Η Σεούλ θεωρείται η πρωτεύουσα της περιποίησης και σίγουρα βρίσκεται ψηλά στη λίστα όσων θέλουν να «κακομάθουν» τον εαυτό τους. Εκεί θα βρει κανείς και το ολιστικό κορεάτικo Sulwhasoo, που αποτελεί τη ναυαρχίδα της περιποίησης, σε ένα μοντέρνο κτίριο έξι ορόφων, σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Neri & Hu, όπου οι θεραπείες δικαιώνουν την 50 χρόνων κληρονομιά που έχει αφήσει το συγκεκριμένο brand. Όλες οι περιποιήσεις προσώπου ακολουθούν συγκεκριμένες τεχνικές, με τη χρήση κεχριμπαρένιας πέτρας, αρωματικών, βοτανικών ελαίων και πιέσεων σε συγκεκριμένα σημεία στο λαιμό, το πρόσωπο και τους ώμους. Το αντιγηραντικό τζίνσενγκ είναι επίσης υλικό-κλειδί του συγκεκριμένου brand και κάθε θεραπεία ξεκινά με ποδόλουτρο τζίνσενγκ, ώστε να φύγει η ένταση και να τονωθεί η κυκλοφορία.

Νότιο Tyrol, Ιταλία
Για μια πραγματική και μοναδική εμπειρία σάουνας, το Hotel Heubad Spa στη βόρεια Ιταλία έχει ετοιμάσει κάτι πολύ ξεχωριστό: σάουνα με σανό. Οι επισκέπτες τυλίγονται σε καυτό αλπικό σανό που περιέχει 40 διαφορετικά είδη χορταριού και λουλουδιών κι έπειτα ξαπλώνουν σε ένα ζεστό κρεβάτι για 20 λεπτά. Πρόκειται για μια μακρά παράδοση που ξεκίνησε από αγρότες στους πρόποδες των Δολομιτών και θεωρείται ότι αναζωογονεί το ανοσοποιητικό, απαλύνει τους πόνους των μυών και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Νησί São Miguel, Αζόρες, Πορτογαλία
Ξεχάστε τη Γαλάζια Λίμνη της Ισλανδίας. Αν ψάχνετε για φυσικές θερμές πηγές με ιδιαίτερο φόντο, βάλτε τις Αζόρες στο ταξιδιωτικό σας πλάνο. Στο νησί São Miguel, ένα από τα εννέα νησιά ανοιχτά της Πορτογαλίας, θα βρείτε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις θερμών πηγών στην Ευρώπη, σε σκηνικό με ηφαιστειακή ατμόσφαιρα, βουνά, λίμνες και φύση. Κι αν θελήσετε να κάνετε ένα διάλειμμα από το φυσικό αυτό τοπίο, στο Furnas Boutique Hotel θα βρείτε εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες με ιαματικό νερό, ενώ μπορείτε να κάνετε και τελετουργικές θεραπείες, όπως μασάζ με ηφαισετιακές πέτρες, πήλινγκ με τοπικό πράσινο τσάι Gorreana, λουτρό σε γάλα και πολλά άλλα.