Ποια μέρη προτιμούν Έλληνες και διεθνείς τουρίστες στη χώρα μας το φθινόπωρο;

athina
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Αθήνα, Σαντορίνη, Κρήτη, Μύκονος… Όλα αποτελούν αγαπημένα μέρη προορισμού για το φθινόπωρο σύμφωνα με την έρευνα της Trivago.

Το φθινόπωρο δεν πτοεί ούτε τους Έλληνες, ούτε τους ξένους ταξιδιώτες στη χώρα μας και μάλιστα το τουριστικό κύμα φανερώνει και αγαπημένους προορισμούς γι’ αυτή τη μελαγχολική εποχή του χρόνου, σύμφωνα με έρευνα της trivago.gr.

Τα στοιχεία, λοιπόν, δείχνουν ότι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί του φθινοπώρου για τους Έλληνες ταξιδιώτες είναι οι εξής:

1. Αθήνα

2. Θεσσαλονίκη

3. Χανιά

4. Φηρά

5. Χώρα Ρόδου

6. Ναύπλιο

7. Βουρβουρού

8. Λουτράκι

9. Ημεροβίγλι

10. Οία

Η Σαντορίνη κερδίζει τους τουρίστες και το φθινόπωρο

Όσον αοφρά τους ξένους ταξιδιώτες, η Αθήνα παραμένει στην κορυφαία θέση, η Σαντορίνη κατακτά 5 θέσεις με διαφορετικές τοποθεσίες της και η λίστα διαμορφώνεται ως εξής:

1. Αθήνα

2. Φηρά

3. Χώρα Μυκόνου

4. Οία

5. Ημεροβίγλι

6. Χώρα Ρόδου

7. Καμάρι

8. Χανιά

9. Άγιος Νικόλαος

10. Φηροστεφάνι

Κι όσον αφορά το ποιες εθνικότητες θα καταφτάσουν στη χώρα μας αυτούς τους μήνες, οι Γερμανοί και οι Άγγλοι βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις, με τους Ιταλούς και τους Γάλλους να ακολουθούν. Οι Γερμανοί, μάλιστα, φαίνεται πως σημειώνουν μια μέση τιμή διανυκτέρευσης ανά βράδυ στα 126 ευρώ, οι Άγγλοι στα 129 ευρώ, οι Ιταλοί στα 99 και οι Γάλλοι στα 122. Οι Ελβετοί είναι διατεθειμένοι να χαλάσουν τα περισσότερα με 155 μέση τιμή ανά βραδιά και οι Πολωνοί τα λιγότερα, με μέση τιμή 72 ευρώ ανά βραδιά. Μετά τους Ελβετούς, οι αμέσως επόμενοι «ανοιχτοχέρηδες» είναι οι Αμερικάνοι, με μέση τιμή 136 ευρώ ανά βραδιά.

*Η έρευνα βασίζεται σε δεδομένα που προκύπτουν από τις αναζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο trivago.gr μεταξύ της 1ης Ιουλίου 2017 και της 30ής Σεπτεμβρίου 2017, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ της 1ης Οκτωβρίου 2017 και της 30ης Δεκεμβρίου 2017.