Οι πιο οικονομικές ευρωπαϊκές πόλεις για φθινοπωρινό ταξίδι

bilnious
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Η Telegraph δημοσίευσε έρευνα που αποκαλύπτει τις πιο οικονομικές πόλεις για ένα ταξίδι που θα υπερνικήσει τα φθινοπωρινά blues. Δείτε τις πέντε καλύτερες επιλογές και βγάλτε εισιτήρια!

Βίλνιους, Λιθουανία
Η cool πρωτεύουσα της Λιθουανίας έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην άνθηση του τουρισμού της χώρας, για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι φιλοξενεί το μεγαλύτερο μεσαιωνικό κέντρο της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, ενώ είναι και μια αρκετά δημοφιλής πόλη για την αίσθηση της ιστορίας της, την αρχιτεκτονική της κληρονομιά και την κουλτούρα του καφέ. Η γειτονιά Uzupis είναι από αυτές που αξίζει να δείτε στις όχθες του ποταμού Βίλνια, η οποία μάλιστα έχει αυτοανακηρυχτεί αυτόνομη από το 1997. Εκεί θα βρείτε μοδάτα bar, μαγαζιά και εστιατόρια, όπως και πολλούς… αυτόνομους χίπστερ. Το κόστος για ένα βασικό μενού μεσημεριανού με ποτό κυμαίνεται στα 6 ευρώ και το μηνιαία πάσο για τα μέσα 29 ευρώ.

Ρίγα, Λετονία
Η πρωτεύουσα της Λετονίας αποτελεί μια αρμονική συμφωνία από καμπαναριά, οβελίσκους και την πιο ιδιαίτερη αρ νουβό αρχιτεκτονική του κόσμου. Με πλούσια ιστορία 800 χρόνων που έχει περάσει από τους Σουηδούς, στους Γερμανούς, τους Ρώσους και τέλος στους Λετονούς, η πόλη έχει πραγματικά τον δικό της χαρακτήρα. Οι νεαροί ξέρουν να διασκεδάζουν στα ζωντανά bar της παλιά πόλης που έχει μπει στη λίστα της Unesco, ενώ η όπερα, τα συναυλιακά κέντρα και οι εκκλησίες της προσελκύουν και μεγαλύτερο κόσμο. Το κόστος βενζίνης στη Ρίγα είναι στο 1,13 ευρώ το λίτρο, ενώ το μεσημεριανό σας υπολογίστε το γύρω στα 6 ευρώ.

www.wikipedia.com
Βαρσοβία, Πολωνία
Με κομμουνιστικό παρελθόν και πολέμους που θυμίζουν την ιστορία της από τα διάφορα μνημεία και μουσεία στις γωνιές της πόλης, η Βαρσοβία έχει καταφέρει να βγάλει ένα πιο χαρούμενο πρόσωπο στους επισκέπτες της. Τα λιθόστρωτα δρομάκια της, η γοητευτική της παλιά πόλη που έχει ξαναχτιστεί με λεπτομέρεια μετά την καταστροφή της από τους ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και η νυχτερινή της ζωή την κάνουν ελκυστικό προορισμό για όσους αγαπούν τα budget-friendly ταξίδια. Το κόστος ζωής στη Βαρσοβία είναι κατά 27,64% χαμηλότερο από την Αθήνα, ενώ ένας καπουτσίνο θα σας κοστίσει περίπου 2 ευρώ.

Πάφος, Κύπρος
Με ολόκληρο τον αρχαιολογικό χώρο της Πάφου να βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO από το 1980, τα κάστρα, τις εκκλησίες, τα μοναστήρια, τα μωσαϊκά, αλλά και τις πανέμορφες παραλίες της, η Πάφος είναι αναμφίβολα ένας πολύ ιδιαίτερος και κοντινός σε εμάς προορισμός. Το φθινόπωρο είναι μια καλή εποχή να την επισκεφτείτε, αφού το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, αλλά μην ανησυχείτε για κακοκαιρίες, αφού σημειώνει περίπου 300 ημέρες το χρόνο λιακάδα. Ένα μπουκάλι μπίρα στην Πάφο θα σας κοστίσει λίγο λιγότερο από 4 ευρώ, ενώ το γεύμα σε ένα φθηνό εστιατόριο φτάνει περίπου τα 12 ευρώ.

www.wikipedia.org
Κρακοβία, Πολωνία
Μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας, καθώς και ένα από τα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά αλλά και τουριστικά κέντρα της χώρας, η Κρακοβία έχει τη δική της αρχιτεκτονική να επιδείξει, με το ιστορικό κάστρο της Βαβέλ που έχει ανακατασκευαστεί μετά την ανεξαρτησία της χώρας το 1918 και την Rynek Glowny, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης. Η πόλη απέχει 1 ώρα από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς για μια αμήχανη, αλλά απαραίτητη επίσκεψη. Η ζωή στην πόλη δεν θα σας κοστίσει ακριβά, με κάτι λιγότερο από 6 ευρώ το μεσημεριανό μενού και 8 ευρώ το 1 μπουκάλι κρασί καλής ποιότητας.

Οι υπόλοιπες οικονομικές πόλεις της λίστας μέχρι την 20η είναι:

Λισαβόνα
Βουδαπέστη
Αθήνα
Μόσχα
Πράγα
Λιλ
Ταλίν
Στρασβούργο
Ντουμπρόβνικ
Βερολίνο
Εδιμβούργο
Νίκαια
Πάλμα
Μαδρίτη
Βιέννη