Πέντε ταξιδιωτικές περιπέτειες για τολμηρούς

raftingk
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Από τον ποδηλατικό γύρο της Σιγκαπούρης, μέχρι την εξερεύνηση της ζούγκλας του Αμαζονίου στο Περού, ιδού πέντε περιπέτειες ζωής για όσους δεν αρκούνται στα τετριμμένα.

Για τον περισσότεροι κόσμο οι διακοπές συνήθως προσφέρονται για χαλάρωση, αλλά υπάρχει και εκείνη η μερίδα ταξιδιωτών που επιζητά κάτι πιο «δραστικό» και περιπετειώδες για να φορτίσει τις μπαταρίες του, από την περιποίηση ενός πεντάστερου ξενοδοχείου σε κάποιο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Για όσους θέλουν μια δόση αδρεναλίνης στις διακοπές τους στο εξωτερικό, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε ξεχωριστές προτάσεις.

cruisemekong.com
Κρουαζιέρα σε ποτάμι
Κάθε χρονιά εκατομμύρια κόσμου επιλέγουν να πάνε κρουαζιέρα στις διακοπές, αλλά τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν τα ποτάμια παρά τους ωκεανούς. Οι κρουαζιέρες σε ποτάμια απευθύνονται κυρίως σε νεότερες ηλικίες και συχνά συνδυάζονται με άλλες δραστηριότητες, όπως αναρρίχηση στην ξηρά και ράφτινγκ, ενώ στα κρουαζιερόπλοια διοργανώνονται πάρτι με DJ και μαθήματα yoga. Ιδανικές επιλογές για μια τέτοια «εναλλακτική» κρουαζιέρα είναι ο Μεκόνγκ ποταμός που διασχίζει Κίνα, Λάος, Μιανμάρ, Ταϊλάνδη, Καμπότζη και Βιετνάμ, ενώ πιο κοντά υπάρχει ο Ρήνος και ο Δούναβης που προσφέρουν ανάλογες εμπειρίες.

Ποδηλασία και νυχτερινό σαφάρι στην Σιγκαπούρη
Η Σιγκαπούρη είναι μια σύγχρονη πόλη πραγματικό στολίδι στην Ασία με καταπράσινους κήπους. Πέρα από την πίστα της Φόρμουλα Ένα, η οποία αποτελεί πόλο έλξης φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει έναν φανταστικό ποδηλατόδρομο που συνδέει πολλά από τα πάρκα και κήπους της πόλης. Ξεκινώντας μια διαδρομή από το πάρκο Γουίντσορ μπορείτε να διασχίσετε μια προστατευμένη περιοχή και να δείτε εξωτικές μαϊμούδες, χελώνες, πεταλούδες και σαύρες. Όσο είστε εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε τον ζωολογικό κήπο της πόλης, ο οποίος είναι σχεδιασμένος με ανοιχτούς χώρους, καθώς και τα μοναδικά νυχτερινά σαφάρι, όπου μπορείτε να δείτε τους νυχτόβιους «ένοικους» εν δράσει.

Shutterstock
Εξερευνήστε τον Αμαζόνιο στο Περού
Η χώρα του Περού έχει γίνει αρκετά δημοφιλής προορισμός τόσο για τα ιστορικά της μνημεία, όπως την επιβλητική πόλη των Ίνκας Μάτσου Πίτσου, όσο και για την άγρια φύση του Αμαζονίου. Το εθνικό πάρκο Ταμπόπατα προσφέρει ορισμένα από τα καλύτερα τουριστικά θέρετρα της χώρας, για όσους έχουν μια αίσθηση περιπέτειας. Εκεί θα βρείτε καταλύματα για όλα τα γούστα, από πολυτελή ξενοδοχεία μέχρι παραδοσιακά σπιτάκια χτισμένα ψηλά στα δέντρα. Εάν μάλιστα θέλετε να συνδυάσετε την απόδραση σας με έρευνα, μπορείτε να μείνετε σε έναν από τους απομακρυσμένους ερευνητικούς σταθμούς, παρέα με επιστήμονες. Ο σταθμός στο ερευνητικό κέντρο Ταμπόπατα προσφέρει διήμερα ταξίδια μέσα από τη ζούγκλα γύρω από την πόλη Πουέρτο Μαλντονάδο.

Κολυμπήστε με φαλαινοκαρχαρίες στις Σεϋχέλλες
Οι Σεϋχέλλες ήταν ανέκαθεν γνωστός ως προορισμός «για τρέλες», σύμφωνα με το γνωστό άσμα, οπότε τι πιο «τρελό» από μια βουτιά στην θάλασσα με φαλαινοκαρχαρίες; Πολλά ταξιδιωτικά γραφεία στην νησιωτική χώρα προσφέρουν μια ασυναγώνιστη εμπειρία, η  οποία ξεπερνάει κατά πολύ τις πιο «συνηθισμένες» βουτιές με δελφίνια. Μην σας τρομάζει όμως το όνομα των φαλαινοκαρχαρίων, το οποίο απέκτησαν επειδή είναι τα μεγαλύτερα ψάρια στην θάλασσα. Παρά το μέγεθος τους, οι συμπαθητικοί αυτοί γίγαντες τρέφονται σχεδόν αποκλειστικά φιλτράροντας πλαγκτόν (και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις με μικρά ψάρια).

Χαλάρωση στην ακτογραμμή της Καμπότζης
Με τα νησιά της Ταϊλάνδης να κατακλύζονται από τουρίστες, πολλοί ταξιδιώτες έχουν αρχίσει να στρέφονται σε εναλλακτικές όπως το Πουκέτ, τα νησιά  Πι Πι και το Κο Σαμούι. Υπάρχει όμως η ακτογραμμή της Καμπότζης, η οποία προσφέρει απαράμιλλη ομορφιά με πυκνά τροπικά δάση, πλούσια πανίδα και εξαιρετικά φιλικούς ντόπιους κατοίκους. Το Σιχάνουκβιλ έχει ορισμένα από τα μεγαλύτερα παραλιακά ξενοδοχειακά συγκροτήματα της χώρας, όπως και τα νησιά Κο Ρονγκ στον κόλπο της Ταϊλάνδης, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το Κεπ. Αρχικά η πόλη ήταν γνωστή ως Κεπ-σουρ-μερ και πλέον έχει γίνει δημοφιλής προορισμός χάρη στα ολοένα και αυξανόμενα μπανγκαλόου με θέα την θάλασσα.