Αυτές είναι οι χώρες με τους λιγότερους τουρίστες

lixtenstain
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Εκεί που η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ισπανία δεν προλαβαίνουν να διαχειριστούν τους επισκέπτες τους, κάποιες άλλες χώρες δεν χρειάζεται να ασχοληθούν τόσο με τον τουρισμό τους, πολύ απλά γιατί οι τουρίστες που τις επισκέπτονται είναι λίγοι. Αν αναζητάτε κάτι λιγότερο τουριστικό στα επόμενα ταξίδια σας, οι παρακάτω προορισμοί σας περιμένουν.

Λιχτενστάιν (69 χιλιάδες επισκέπτες)
Ανάμεσα στη Ελβετία και την Αυστρία, το Λιχτενστάιν αποτελεί την έκτη μικρότερη χώρα του κόσμου. Μην σας αποθαρρύνει, όμως, το μικρό του μέγεθος. Τα παραμυθένια κάστρα του, το ορεινό τοπίο και η εκπληκτική βασιλική ιστορία του είναι μερικά μόνο από αυτά που έχει να προσφέρει. Το κακό είναι ότι η χώρα δεν έχει αεροδρόμιο και όσοι θέλουν να την επισκεφτούν μπορούν να πετάξουν μόνο μέχρι τη Ζυρίχη.

www.wikipedia.org
Τουβαλού (2 χιλιάδες επισκέπτες)
Όσοι αγαπούν τις απομονωμένες παραλίες που θυμίζουν καρτ-ποστάλ, τότε πρέπει να ταξιδέψουν αρκετά, μέχρι το νησιωτικό κράτος του κεντρικού Ειρηνικού που βρίσκεται ανάμεσα σε Χαβάη και Αυστραλία, το Τουβαλού. Αποτελείται από εννέα όμορφα νησιά, χαρακτηρίζεται από τιρκουάζ νερά, χρυσή άμμο και ήπιες θερμοκρασίες και μόλις 2 χιλιάδες τουρίστες κατάφεραν να ζήσουν όλα τα παραπάνω την περασμένη χρονιά.

Μπελίζ (386 χιλιάδες επισκέπτες)
Τα μνημεία των Μάγια, το κοραλλιογενές φράγμα που είναι ο δεύτερος σε μέγεθος όγκος ζωντανών κοραλλιών στον κόσμο μετά το Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα της Αυστραλίας και τα τροπικά δάση είναι σίγουρα πράγματα που αξίζει να βάλετε στην ταξιδιωτική σας λίστα και να κατευθυνθείτε προς τη λιγότερη δημοφιλή χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Όσοι αγαπούν την αδρεναλίνη, εκεί είναι το κατάλληλο μέρος να δοκιμάσουν zip line μέσα στη ζούγκλα, scuba diving στη διάσημη Μεγάλη Μπλε Τρύπα, ιππασία στους λόφους, όπως και κανό στα πανέμορφα ποτάμια της.

Σαν Μαρίνο (60 χιλιάδες επισκέπτες)
Ξεφύγετε από τις ορδές τουριστών που κατακλύζουν την Τοσκάνη και κατευθυνθείτε προς αυτό το περίκλειστο μικροκράτος της βόρειας Ιταλίας, με πληθυσμό περίπου 30 χιλιάδων κατοίκων, για να βρείτε την ησυχία σας. Μαζί με αυτή, βέβαια, θα βρείτε και μαγευτικές τοποθεσίες, όπως και υπέροχο φαγητό και κρασί, ενώ μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και να κάνετε ανελέητο shopping.

www.wikipedia.com
Σιέρα Λεόνε (74.4 χιλιάδες επισκέπτες)
Αυτή η χώρα της δυτικής Αφρικής βρέθηκε πολλές φορές στα πρωτοσέλιδα κατά την περίοδο της κρίσης με τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα το 2014, αλλά από τον Μάρτιο του 2016 θεωρείται ασφαλής και χωρίς κίνδυνο μόλυνσης. Κι αν ανήκετε στους πιο ηθικούς τουρίστες, να σας πούμε ότι ένα ταξίδι εκεί θα βοηθήσει και τις προσπάθειες ανάκαμψης της χώρας, ενώ εσείς θα απολαύσετε τροπικές παραλίες, φιλικούς ντόπιους και εξαιρετική τοπική κουζίνα με πικάντικους ζωμούς και πολύ ψάρι.

www.wikipedia.com
Μολδαβία (121 χιλιάδες επισκέπτες)
Προορισμός για τους οινόφιλους απανταχού, η Δημοκρατία της Μολδαβίας έχει πλούσια παράδοση στην παραγωγή κρασιού που φτάνει, μάλιστα μέχρι το 3.000 π.Χ. Το οινοποιείο Milestii Mici, μάλιστα, κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη συλλογή οίνου, άκρως εντυπωσιακή για όσους ασχολούνται με το κρασί. Ακόμη, όμως, κι αν το κρασί δεν βρίσκεται στα ενδιαφέροντά σας, στη Μολδαβία θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε μοναστήρια και πανέμορφους λόφους, να ευχαριστηθείτε ποδήλατο κι όλα αυτά σε μια υπέροχη χώρα ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρουμανία.

Μπουτάν (155 χιλιάδες επισκέπτες)
Αυτή η μικρή χώρα-βασίλειο στα Ιμαλάια μετρά τον πλούτο της σε… ευτυχία, αφού αποτελεί μια φτωχή χώρα με ευτυχισμένους ανθρώπους. Εκτός αυτού διαθέτει πανέμορφα βουδιστικά μοναστήρια, εκπληκτικές βουνοκορυφές, πολύχρωμα φεστιβάλ και μαγευτικές τοποθεσίες, τις οποίες απόλαυσαν 155 χιλιάδες επισκέπτες την περασμένη χρονιά. Ίσως γιατί το να ταξιδέψει κάποιος ως εκεί είναι μια ακριβή υπόθεση, ενώ υπάρχει και επιπλέον επιβάρυνση περίπου 170 ευρώ την ημέρα (ή και παραπάνω ανάλογα την εποχή), η οποία, όμως, περιλαμβάνει διαμονή, διατροφή, ξεναγό και εσωτερικό διαβατήριο.