Πέντε μέρη για τροπικά Χριστούγεννα

filippines-xristougenna-paralia
ΤΡΙΤΗ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Στη Σκανδιναβία τα Χριστούγεννα είναι άσπρα, στην Ελλάδα μπορεί να είναι χιονισμένα, αλλά και ηλιόλουστα, στην Ταϊλάνδη, όμως, είναι ζεστά. Βγάλτε κασκόλ, ξεκουμπώστε παλτό και πάμε να βάλουμε μαγιό μαζί με αγιοβασιλίτικο καπέλο, για να ταξιδέψουμε σε μέρη όπου τα Χριστούγεννα σημειώνουν υψηλές θερμοκρασίες.

Φιλιππίνες
Η πόλη Pampanga είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα και πιο χαρούμενα μέρη για να περάσει κάποιος τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ εκεί συμβαίνουν τα μεγαλύτερα Χριστούγεννα (Yuletide) του κόσμου, αφού τα κάλαντα ξεκινούν από τον Σεπτέμβρη και διαρκούν μέχρι τον Ιανουάριο. Συν τοις άλλοις, εκεί υπάρχει πλήθος εμπορικών κέντρων με πλούσια διακόσμηση και νοσταλγικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια που βάζουν στο κλίμα όλους τους επισκέπτες, τουρίστες και μη. Για τα εορταστικά ψώνια είναι το ιδανικό μέρος και σίγουρα όποιος το επισκεφτεί, θα χορτάσει Χριστούγεννα.

Σιγκαπούρη
Μπορεί να είναι μια μικρή χώρα, αλλά δεν της λείπουν οι εκπλήξεις και τα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος εκεί, ειδικά στο τέλος του χρόνου, από χριστουγεννιάτικα καρναβάλια, μέχρι εκθέσεις μουσείων και πληθώρα μπαζάρ και χριστουγεννιάτικων αγορών. Οι εορταστικές εκδηλώσεις σε αυτή την πλευρά του κόσμου ενθουσιάζουν τους επισκέπτες, το καλύτερο, όμως, είναι ότι θα απολαύσετε γιορτές, χωρίς την παγωνιά του χειμώνα που χαρακτηρίζει τις ευρωπαϊκές πόλεις.

Ταϊλάνδη
Γνωστή για την πληθώρα παραλιών με άσπρη άμμο και κρυστάλλινα νερά, η Ταϊλανδη έχει πολλά να προσφέρει σε όποιον αναζητά κάτι πιο εξωτικό για τα Χριστούγεννα. Πέρα από τα νησιά, μπορείτε να μείνετε στην Μπανγκόκ, όπου τα εμπορικά κέντρα στολίζονται με εορταστικά χριστουγεννιάτικα φώτα, ενώ έχετε πλήθος επιλογών για εορταστικά πάρτι στην όλη. Στην Ταϊλανδη θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε επίσης χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα… beach party, για μια εορταστική εμπειρία όπως δεν την έχετε ξαναζήσει.

Μαρόκο
Το Μαροκο σας δίνει την ευκαιρία να ανταλλάξετε το χιόνι με ένα εξωτικό τοπίο, γεμάτο άμμο Σαχάρας, αρχαία φρούρια και σκηνικά που απέχουν πολύ από τα κλασικά. Αν, μάλιστα, θέλετε να «δραπετεύσετε» τελείως από τα Χριστούγεννα, κατευθυνθείτε προς τις πιο μικρές πόλεις και χωριά, όπου σίγουρα δεν θα βρείτε εορταστικές εκδηλώσεις και στολισμούς. Στις μεγαλύτερες πόλεις, όπως στη Φεζ, το Ραμπάτ και το Μαρακές, θα μπορέσετε να ζήσετε λίγο γιορτές, χάρη στους μετανάστες που ζουν και εργάζονται εκεί, ενώ δεν λείπουν και οι ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες διακοπές που οργανώνουν διάφορα ταξιδιωτικά στο Μαροκο και περιλαμβάνουν τρέκινγκ με καμήλα στη Σαχάρα, ξενάγηση στο Μαρακές με τα κρυμμένα παλάτια και τα χαμάμ και χριστουγεννιάτικο δείπνο στο φαράγγι Todra.

Σρι Λάνκα
Την περασμένη χρονιά, η Σρι Λανκα κατέκτησε το ρεκόρ Γκίνες για το ψηλότερο τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο έφτασε τα 72,1 μέτρα. Όπως καταλαβαίνετε, εκεί παίρνουν τα Χριστούγεννα στα σοβαρά και οι επισκέπτες της νησιωτικής αυτής χώρας νοτιοανατολικά της Ινδίας περνούν πολύ εορταστικά. Από τις φυτείες τσαγιού στην πόλη Kandy, μέχρι τα σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Yala και τις χαλαρωτικές παραλίες του Galle, Bentota και Mirissa, το ζωντανό περιβάλλον της Σρι Λανκα, με την άγρια ζωή και τους φιλόξενους ανθρώπους, είναι άκρως χριστουγεννιάτικο και εορταστικό. Παρ’ όλο, μάλιστα, που οι κάτοικοί της είναι κυρίως βουδιστές και μόλις το 7% χριστιανοί, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται με όλα τα παρελκόμενα.