Πρωτοχρονιά 2017: τα πιο δημοφιλή μέρη για την αλλαγή του χρόνου

protoxronia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το 2017 μας αποχαιρετά και πολλοί εκεί έξω αναζητούν να ζήσουν την αλλαγή του χρόνου σε μέρη διαφορετικά και ιδιαίτερα. Η ταξιδιωτική μηχανή αναζήτησης kayak.com τα συγκέντρωσε και κυκλοφόρησε τον οδηγό Travel Hacker Guide 2017, καταγράφοντας το top 10 των πιο δημοφιλών πόλεων για τους εορτασμούς της νέας χρονιάς, με βάση το αυξημένο ενδιαφέρον και την αύξηση στην αναζήτηση πτήσεων χρόνο με το χρόνο για την εορταστική σεζόν. Ιδού τα αποτελέσματα, όπως τα παρουσίασε το cntraveler, στα οποία βρίσκεται και η Αθήνα.

10. Αθήνα, Ελλάδα (7% αύξηση στην αναζήτηση πτήσεων σε σχέση με την Πρωτοχρονιά 2016)
Η Αθήνα επιλέχτηκε και μπήκε στη λίστα για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η θέα στην Ακρόπολη από το ξενοδοχείο AthensWas, ο ελληνικός καφές στο café Γιασεμί της Πλάκας και η φρέσκια ρίγανη από το μαγαζί με μπαχαρικά Daphni’s and Chloe.

Το φωτισμένο Μόντρεαλ όταν πέφτει το βράδυ

9. Μόντρεαλ, Καναδάς (10% αύξηση στην αναζήτηση πτήσεων σε σχέση με την Πρωτοχρονιά 2016)
Το Μόντρεαλ ξεχωρίζει για τη μουσική και το πορτογαλικής έμπνευσης φαγητό στη happy hour του Bar Henrietta, το πρώτο Ritz Carlton Hotel στη βόρεια Αμερική και τη multi-media έκθεση Leonard Cohen που άνοιξε στις 9 Νοεμβρίου. 

8. Μαδρίτη, Ισπανία (11% αύξηση στην αναζήτηση πτήσεων σε σχέση με την Πρωτοχρονιά 2016)
Εκεί θα απολαύσετε τζιν με τόνικ στο Terraza Cibeles κοκτέιλ bar, θα ανακαλύψετε ιδιαίτερα vintage κομμάτια στην αγορά El Rastro Flea Market και φανταστικό ψωμί και αρτοποιήματα στο Panic Bakery.

7. Παρίσι, Γαλλία (13% αύξηση στην αναζήτηση πτήσεων σε σχέση με την Πρωτοχρονιά 2016)
Αν μη τι άλλο, στο Παρίσι θα απολαύσετε υπέροχες γεύσεις, μεταξύ των οποίων και καινοτόμα brunch σε όλη την πόλη, όπως στο Buvette, στο Café Ineko και στο Le Camondo, υπέροχα καλλυντικά με την έγκριση της διάσημης make-up artist, Pat McGrath στο CityPharma και ξεναγήσεις με ηλεκτρικά scooter σε όλη την πόλη, άκρως οικολογικά και με μηδενικές εκπομπές.

Η πολύβουη La Rambla στην καρδιά της Βαρκελώνης

6. Βαρκελώνη, Ισπανία (14% αύξηση στην αναζήτηση πτήσεων σε σχέση με την Πρωτοχρονιά 2016)
Στην πόλη του Γκαουντί, εκτός από την Sagrada Familia, την Casa Batlló και τα υπόλοιπα αριστουργήματα του Καταλανού αρχιτέκτονα, θα βρείτε το παλαιότερο πάρκο αναψυχής Tibidabo Park που έχει ιδρυθεί από το 1900 και πολλά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο design, όπως το Hotel Neri στην καρδιά της πρώην εβραϊκής συνοικίας, το Hotel Casa Fuster που σχεδιάστηκε από τον Lluis Domenech i Montaner κ.ά. Ακόμη θα απολαύσετε φρέσκα θαλασσινά, tapas και σοκολάτες στην αγορά La Boqueria.

5. Λισαβόνα, Πορτογαλία (14% αύξηση στην αναζήτηση πτήσεων σε σχέση με την Πρωτοχρονιά 2016)
Η όμορφη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας έχει να προσφέρει, εκτός από την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά της και τη μακρά ιστορία της, εξαιρετικά θαλασσινά στο Cervejaria Ramiro, εκθέσεις που πυροδοτούν την κριτική σκέψη στο Μουσείο Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Τεχνολογίας και φυσικά τα πανέμορφα μελαγχολικά τοπικά τραγούδια της, γνωστά ως fado.

Πυροτεχνήματα για την αλλαγή του χρόνου στο Άμστερνταμ

4. Άμστερνταμ, Ολλανδία (14% αύξηση στην αναζήτηση πτήσεων σε σχέση με την Πρωτοχρονιά 2016)
Κανάλια, η πλατεία Museumplein με τα μουσεία της, όπου θα βρείτε τα 3 βασικά μουσεία της πόλης (Rijksmuseum, Μουσείο Βαν Γκογκ και Μουσείο Stedelijk), αλλά και το καινούργιο Kimpton De Witt, το πρώτο ευρωπαϊκό ξενοδοχείο της αλυσίδας είναι μερικά από τα πράγματα που έχετε να δείτε και να κάνετε στο Άμστερνταμ, εκτός από ποδήλατο και βόλτα στο coffee shop.

3. Πόλη του Μεξικού, Μεξικό (28% αύξηση στην αναζήτηση πτήσεων σε σχέση με την Πρωτοχρονιά 2016)
Μια στάση στο Alameda Central, το δημοτικό πάρκο της πόλης για τη θέα και τον κόσμο είναι απαραίτητη. Στην Πόλη του Μεξικού, όμως, θα βρείτε και μια εκτεταμένη καλλιτεχνική σκηνή με ξεναγήσεις στο σπίτι του μεξικανού αρχιτέκτονα και μηχανικού Luis Ramiro Barragán, την Galeria de Arte Mexicano κ.ά. αλλά και εξαιρετικό street food με μεξικάνικο αέρα, όπως τορτίγια με αυγό ποσέ και σάλτσα… ακρίδας.

Το Κίνγκστον από ψηλά

2. Κίνγκστον, Τζαμάικα (33% αύξηση στην αναζήτηση πτήσεων σε σχέση με την Πρωτοχρονιά 2016)
Δεν γίνεται να πάει κάποιος στην Τζαμάικα και να μην περάσει από ξενάγηση στο Μουσείο του Bob Marley, μαθαίνοντας τα πάντα για την ρέγκε και τον πιο διάσημο καλλιτέχνη του είδους. Εκτός από αυτό, όμως, θα απολαύσετε κοκτέιλ με ρούμι στο ξενοδοχείο Kingston Wyndham, εξαιρετική θέα της πόλης από το θέρετρο Strawberry Hill και σίγουρα μια Πρωτοχρονιά που δεν θα ξεχαστεί εύκολα.

1. Γουαδαλαχάρα, Μεξικό (38% αύξηση στην αναζήτηση πτήσεων σε σχέση με την Πρωτοχρονιά 2016)
Το πρώτο πράγμα που θα τραβήξει την προσοχή σας είναι οι τοιχογραφίες της πόλης, από τον Diego Rivera μέχρι την Frida Kahlo, που της χαρίζουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Στη Γουαδαλαχάρα, όμως, θα βρείτε και σπίτια μοντερνιστών από τις δεκαετίες του ’20 και του ’30, ενώ πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το χοιρινό με σάλτσα τσίλι, torta ahogada.