Ποιο είναι το πιο επικίνδυνο νησί του κόσμου;

krokodeilos

Ένας κροκόδειλος αλμυρού νερού που δεν θέλετε να βρεθεί στο δρόμο σας

ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Τα περισσότερα νησιά είναι για καλοκαίρι, μπάνια, χαλάρωση και διασκέδαση. Όχι, όμως κι αυτό.

Έχουμε αναφερθεί κατά καιρούς στα πιο όμορφα νησιά του κόσμου, στα πιο ρομαντικά ελληνικά νησιά, σε απροσπέλαστα νησιά, σε μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας που θυμίζουν νησί, αλλά και στο πιο όμορφο νησί του κόσμου.

Μαζί με τα παραπάνω, όμως, υπάρχουν και νησιά που δεν είναι κατάλληλα για διακοπές. Που είναι επικίνδυνα λόγω ραδιενέργειας, άγριων ζώων, φιδιών ή απειλητικών για τη ζωή ρευμάτων που κινούνται κάτω από τα κύματα. Υπάρχουν ακόμη και νησιά που θεωρείται παράνομο να τα επισκεφτεί κανείς, λόγω των επιθετικών ντόπιων τους, όπως το Βόρειο Νησί Sentinel, στα Νησιά Andaman του Ινδικού Ωκεανού, όπου οι κάτοικοι θέλουν στ’ αλήθεια την ησυχία τους κι όποιος πλησιάσει τον υποδέχονται με ένα τόνο… βέλη.

Το Ramree φαίνεται ενα ήσυχο κι ακίνδυνο νησί, αλλά τα φαινόμενα απατούν...

Το πιο επικίνδυνο νησί, όμως, του κόσμου είναι αυτό που φιλοξενεί έναν πολύ άγριο «μυστικό» κάτοικο. Για να τον συναντήσουμε πρέπει να εισχωρήσουμε βαθιά στα δάση του νησιού Ramree στο Μιανμάρ της νοτιοανατολικής Ασίας, όπου κατοικεί ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου (ή τουλάχιστον ένας από τους χειρότερους). Πρόκειται για τον κροκόδειλο αλμυρού νερού που ζυγίζει σχεδόν 1 τόνο και έχει μήκος περίπου 7 μέτρα. Σαν να μην έφτανε, όμως, το τρομαχτικό και ογκώδες παρουσιαστικό του, είναι και από τα ζώα που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να φάνε άνθρωπο, σύμφωνα με το National Geographic.

Ο κροκόδειλος αυτός είναι ο μεγαλύτερος όλων των ειδών και κατοικεί στα μαγκρόβια δάση του νησιού Ramree. Λέγεται, μάλιστα, ότι κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε μια μάχη στο νησί το 1945, τα βρετανικά στρατεύματα οδήγησαν μια ομάδα Γιαπωνέζων στρατιωτών στο δάσος, από τους οποίους μόλις 500 με 1000 άτομα κατάφεραν να περάσουν στην απέναντι μεριά, με τους μισούς να καταλήγουν τροφή για τους… εχθρικούς κατοίκους του δάσους. 

Το συμβάν βρίσκεται, μάλιστα, στο βιβλίο Guinness ως αυτό με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από κροκόδειλο και απ’ ό,τι φαίνεται ο προορισμός αυτός πρέπει να βγει εκτός ταξιδιωτικής λίστας.

Αν παρ’ όλ’ αυτά σας αρέσουν τα επικίνδυνα μέρη και η αδρεναλίνη στα ταξίδια σας, κάντε κλικ εδώ για να δείτε μερικούς από τους πιο επικίνδυνους προορισμούς για ταξιδιώτες.