Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες του κόσμου

aeroplano-ptisi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η ετήσια λίστα των αερογραμμών που παράσχουν ήσυχο και ασφαλές ταξίδι είναι εδώ, από την AirlineRatings.com.

Το ταξίδι με αεροπλάνο είναι ένα ασφαλές ταξίδι και το 2017 ήταν η πιο ασφαλής χρονιά στην ιστορία της αεροπλοίας. Παρ’ όλ’ αυτά, πολλοί ταξιδιώτες δεν αισθάνονται και τόσο ασφαλείς όταν πετούν στα 30 χιλιάδες πόδια από το έδαφος, ούτε κατά την προσγείωση και την απογείωση. Το AirlineRatings.com, όμως, κάνει όλους αυτούς να νιώσουν λίγο καλύτερα, με την ετήσια λίστα που ανακοίνωσε με τις 20 πιο ασφαλείς αεροπορικές του κόσμου και τις 10 πιο ασφαλείς budget.

Τα αποτελέσματα προέκυψαν μετά την αξιολόγηση 409 μεταφορέων και των περιστατικών που έχουν συμβεί, το ιστορικό τους, την ηλικία του στόλου και τις αναφορές επιθεώρησης από κυβερνητικά σώματα αεροπλοίας.

Η Qantas της Αυστραλίας κρατά για μία ακόμη χρονιά την πρώτη θέση, φτάνοντας τα 4 έτη στη σειρά, ενώ την 20άδα απαρτίζουν οι: Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, KLM, Lufthansa, Qantas, Royal Jordanian Airlines, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, Virgin Atlantic και Virgin Australia. Από τη λίστα λείπουν η Delta και η United, οι οποίες «έπεσαν» εκτός 20άδας.

Όσον αφορά τις low-cost εταιρίες, η AirlineRatings.com κατέληξε ότι οι Aer Lingus, Flybe, Frontier, HK Express, JetBlue, Jetstar Australia, Thomas Cook, Virgin America, Vueling και Westjet είναι οι 10 πιο ασφαλείς που πέρασαν το αυστηρό International Air Transport Association Operational Safety Audit (IOSA), σε αντίθεση με πολλές budget αεροπορικές που έχουν αποκλειστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πιο ασφαλείς αερογραμμές αξιολογούνται με 7 αστέρια, ενώ οι λιγότερο ασφαλείς με 1 και ανάμεσά τους είναι η Air Koyo της Βόρειας Κορέας, η blue Wing του Σουρινάμ, η Trigana Air Service της Ινδονησίας, η Buddha Air του Νεπάλ, η Tara Air και η Yeti Airlines.