Η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα του κόσμου βρίσκεται στην Κίνα

glass-bridge-hebei
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Σαν να μην είναι ήδη τρομαχτικό το να περπατάς πάνω σε μια γυάλινη γέφυρα με το κενό να ξεδιπλώνεται κάτω από τα πόδια σου, η Κίνα βρήκε τρόπο να πάει αυτή την εμπειρία παραπέρα, με τη μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα του πλανήτη.

Άνοιξε για το κοινό στις 24 Δεκεμβρίου 2017 στην επαρχία Hebei στο Hongyagu και είναι μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα του κόσμου.

Εκτείνεται σε 488 μέτρα, σε ύψος 218 μέτρων και αν αυτό δεν κάνει ακόμη τα πόδια σας να τρέμουν, να σας πούμε ότι ενώνει δύο κορυφές της βορειοανατολικής Κίνας, σημαίνοντας μια νέα εποχή και σπάζοντας πολλά ρεκόρ.

Το πρότζεκτ που διήρκησε 3 ολόκληρα χρόνια χρησιμοποίησε το πιο διάφανο γυαλί, το οποίο φτάνει στο μεγαλύτερο μήκος που υπάρχει σε γέφυρα αυτή τη στιγμή. Το πλάτος φτάνει τα 4 μέτρα και έχει φτιαχτεί από 1077 γυάλινα πάνελ με πάχος 4 εκατοστών.

Η γέφυρα μπορεί να «σηκώσει» μέχρι 2 χιλιάδες ανθρώπους, αλλά μόλις 500-600 επισκέπτες θα μπορούν να τη διασχίσουν ταυτόχρονα. Οι επισκέπτες της, μάλιστα, θα πρέπει να φορούν ειδικά «γάντια» παπουτσιών για να προστατευτεί η γυάλινη επιφάνεια.

Η γυάλινη αυτή γέφυρα έχει στρέψει τα βλέμματα πάνω της, παρ’ όλ’ αυτά δεν είναι η πιο ψηλή. Η γέφυρα στο Zhangjiajie Grand Canyon της Κίνας την ξεπερνά, φτάνοντας τα 300 μέτρα ύψος.