Εξερευνούμε πέντε ρομαντικά πολυτελή δωμάτια ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο

naraya-springs
ΤΡΙΤΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Οκ, όταν υπάρχει έρωτας, δεν χρειάζονται πολυτέλειες. Μην μας πείτε, όμως, ότι τα παρακάτω δωμάτια δεν θα απογείωναν την κατάσταση. Μπορεί να προσγείωναν τον τραπεζικό λογαριασμό, αλλά σίγουρα θα εξύψωναν τον έρωτα.

Springs Villa, Nayara Springs, Κόστα Ρίκα
Στην κεντρική Αμερική, προς Κόστα Ρίκα μεριά, στο Nayara Springs υπάρχουν 16 πολυτελείς βίλες σε ένα τροπικό δάσος για όλους τους ερωτευμένους –και μη- εκεί έξω. Ανάμεσα στις πολλές παροχές τους θα βρείτε πριβέ πισίνα με πηγές φυσικού μεταλλικού νερού, ιδιωτικό κήπο με εξωτερικά ντους, τεράστια κρεβάτια και ταράτσα με κρεβάτι και θέα στη φύση, τον ουρανό και το κοντινό ηφαίστειο Arenal, με κόστος από 750 ευρώ τη βραδιά.

Ty Warner Penthouse, Four Seasons, Nέα Υόρκη
Μερικές σουίτες ξενοδοχείων μπορούν εύκολα να ξεφύγουν από τη σφαίρα του πραγματικού και να περάσουν σε άλλη διάσταση, όπως το Ty Warner Penthouse στο ξενοδοχείο Four Seasons της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για μια σουίτα με 9 δωμάτια, σχεδιασμένη από τον ξακουστό αρχιτέκτονα παγκοσμίου φήμης I.M. Pei, η οποία μπορεί να φτάνει και τα... 50 χιλιάδες ευρώ μόνο για μια νύχτα. Το ποσό είναι υπερβολικό, αλλά όσοι την έχουν επισκεφτεί αναφέρουν ότι υπάρχει κάτι μαγευτικό σε κάθε γωνιά, ενώ τα τεράστια παράθυρα από το πάτωμα ως το ταβάνι προσφέρουν θέα 360 μοιρών σε όλο το Μανχάταν. Στα υπνοδωμάτια, τα κρεβάτια είναι στρωμένα με μεταξωτά κλινοσκεπάσματα και τα στρώματα είναι Hästens Vividus, από τα καλύτερα που υπάρχουν. Στην τιμή περιλαμβάνεται και μπάτλερ, όπως και γεύματα, θεραπείες σπα και χρήση της Rolls Royce του ξενοδοχείου.

Superior Room, Tierra Patagonia Hotel & Spa, Χιλή
Σε αυτό το δωμάτιο, το πρωινό ξύπνημα δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Ο λόγος είναι ότι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς όταν ξυπνά είναι ανεμπόδιστη θέα στη λίμνη Sarmiento και την οροσειρά Torre del Paine της Παταγονίας. Κι όλα αυτά, χωρίς καν να χρειάζεται να σηκωθεί κανείς από το κρεβάτι, το οποίο είναι χειροποίητο, όπως και οι κουβέρτες του. Παρ’ όλο που τα δωμάτια εδώ έχουν σύγχρονες παροχές, τα έπιπλα και η διακόσμησή τους φέρνουν τους επισκέπτες πιο κοντά στην τοπική κουλτούρα και φυσικά η θέα αρκεί για ρομαντικά πρωινά και βράδια.

Glass Igloo, Kakslauttanen, Φινλανδία
Το τέλειο σκηνικό για ερωτευμένους δεν περιλαμβάνει ροδοπέταλα στο κρεβάτι, αλλά ένα γυάλινο ιγκλού για δύο κάπου στην άγρια φύση της Φινλανδίας, με θέα στον ουρανό και το Βόρειο Σέλας, αρκεί να μπορεί κάποιος να διαθέσει τουλάχιστον 550 ευρώ τη βραδιά. Εκεί, μην περιμένετε τηλέφωνα, τηλεοράσεις και WiFi, αν και με τέτοια φυσική ατμόσφαιρα, ποιος θα ήθελε να περάσει χρόνο κοιτώντας μια οθόνη;

Prestige Suite, Portrait Firenze, Φλωρεντία
Σε μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις της Ιταλίας, το ξενοδοχείο Portrait Firenze είναι ιδανικό για όσους διαθέτουν περίπου 1200 ευρώ τη βραδιά για την Prestige σουίτα και τη θέα που προσφέρει στον ποταμό Άρνο. Στο ξενοδοχείο, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Ferragamo υπάρχουν 37 δωμάτια και σουίτες, όλα κατάλληλα για ερωτικές περιπέτειες.