Προτάσεις για ρομαντικά ταξίδια και διαμονή στην Ελλάδα

udra
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η Τετάρτη σίγουρα δεν είναι και η πιο βολική ημέρα για ρομαντικό ταξίδι. Μπορείτε, όμως, να ετοιμάσετε μια απόδραση έκπληξη το Σαββατοκύριακο που έρχεται στο ταίρι σας και να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο ετεροχρονισμένα, αλλά πιο ρομαντικά από ποτέ, σε κάποιον από τους παρακάτω προορισμούς.

Ύδρα
Τίποτα δεν φωνάζει πιο «έρωτα» από ένα μικρό γραφικό νησί κοντά στην Αθήνα, με τη θάλασσα παντού στο οπτικό πεδίο, ακόμη κι όταν είναι χειμώνας. Η Υδρα είναι η κατάλληλη επιλογή, με τα ρομαντικά σοκάκια της που αυτή την εποχή δεν θα έχουν πολύ κόσμο και θα νιώθετε σαν να είστε οι δυο σας αποκομμένοι από τον κόσμο. Κλείστε κινητά, περπατήστε στο λιμάνι, δοκιμάστε νοστιμιές του νησιού και… κυνηγηθείτε γύρω από τις κολόνες. Για διαμονή σας προτείνουμε το ρομαντικό Angelica Traditional Boutique Hotel στην καρδιά του νησιού, από 100 ευρώ τη βραδιά.  

Μονεμβασιά
Από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς της Ελλάδας, η καστροπολιτεία της Μονεμβάσιας είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γεμίσει δυάδες αυτό το Σαββατοκύριακο, να ανεβοκατεβαίνουν τα σκαλιά, να περπατούν χέρι-χέρι στα σοκάκια, τα παραμυθένια σπίτια και να αγναντεύουν τη θάλασσα και τη θέα στο ψηλότερο σημείο της Άνω Πόλης. Γευτείτε αυθεντικές τοπικές γεύσεις και λακωνικές συνταγές με κόκορες, θαλασσινά κ.λπ. που είναι και αφροδιασιακά και περάστε τα βράδια σας στο όμορφο iliopetro, μόλις 2 λεπτά με τα πόδια από την παραλία, με 60 ευρώ τη βραδιά.

Καρπενήσι
Στο Καρπενησι σας περιμένει χειμωνιάτικη φύση, ειδυλλιακές διαδρομές, τζάκι, δραστηριότητες, ησυχία, τρεχούμενα νερά, έλατα, πλατάνια και πάσης φύσεως δέντρα, για μια απόδραση μακριά από την πόλη.  Η πλούσια βλάστηση και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής υπόσχονται να σας μαγέψουν και να δώσουν στις ρομαντικές σας βόλτες, άλλο χρώμα –μάλλον πράσινο- ενώ αν θέλετε με το ταίρι σας να διασκεδάσετε και να ζήσετε λίγη περιπέτεια, το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου είναι ό,τι πρέπει. Για τη διαμονή σας, μια καλή, ρομαντική επιλογή είναι η Xilini Folitsa House στο κέντρο του Καρπενησίου, με 100 ευρώ τη βραδιά.

Ναύπακτος
Και βουνό και θάλασσα και μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα, η όμορφη αυτή παραθαλάσσια πόλη έχει ήδη συνδυάσει για εσάς τα απαραίτητα, προκειμένου να περάσετε ρομαντικά και να αλλάξετε παραστάσεις, προσφέροντάς σας στο πιάτο και βουνό για καταστάσεις δίπλα στο τζάκι, αλλά και θάλασσα για ρομαντικούς περιπάτους. Ιδιαίτερη ατμόσφαιρα δημιουργεί και το κάστρο της, που αποκτά άλλη διάσταση τη νύχτα, φωτισμένο με τους προβολείς, ενώ μια βόλτα στη συνοικία της Αφροδίτης και τη «βρύση της Αγάπης» θα εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο το ρομαντικό σκηνικό. Κι αν από όλες τις περιπλανήσεις, τις αγάπες και τους έρωτες βρείτε λίγο χρόνο, χαλαρώστε στην κεντρική πλατεία στο παραδοσιακό καφενείο και βάλτε μια ξεχωριστή νότα στην απόδρασή σας. Μείνετε στο Cavos Fokidos, περίπου 7 χιλιόμετρα μακριά από τη γραφική πόλη της Ναυπάκτου, από 75 ευρώ τη βραδιά.

Μέτσοβο
Εδώ θα χρειαστεί σίγουρα να ζεστάνετε ο ένας τον άλλον, μιας και ο ορεινός προορισμός του Μετσόβου και το υψόμετρο των 1.150 μέτρων υπόσχεται να σας κάνει να καταλάβετε καλύτερα από ποτέ το «κρύο, καιρός για δύο». Βρίσκεται λίγο μακριά από την Αθήνα, στα 400 χιλιόμετρα, και σας εγγυόμαστε ότι θα ενθουσιαστείτε από την ομορφιά του, που δεν μπαίνει σε καλούπια και εντυπωσιάζει όλο το χρόνο με διαφορετικό τρόπο, με την παραδοσιακή ατμόσφαιρα που αποπνέει: πλακόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακές βρύσες, σπίτια από πέτρα και πάνω απ’ όλα χαρακτήρας που μένει αναλλοίωτος και δεν προσαρμόζεται στα τουριστικά «πρέπει», διατηρώντας έτσι όλο του το μεγαλείο. Για τη διαμονή σας, το ξενοδοχείο Άρωμα Δρυός σας εξασφαλίζει εκτός από τα βασικά, τζάκι, υδρομασάζ και μπαλκόνι με μοναδική θέα, από 75 ευρώ.