Τι λένε οι ταξιδιωτικοί αριθμοί για το 2017;

taksidi
ΤΡΙΤΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ποιοι ήταν οι κορυφαίοι προορισμοί παγκοσμίως το 2017, πότε έγιναν οι περισσότερες κρατήσεις και ποιο ήταν το φθηνότερο εισιτήριο; Ας δούμε τι συνέβη μέσα στο 2017, σύμφωνα με τα δεδομένα της Tripsta S.A.

Οι 3 top προορισμοί παγκοσμίως ήταν το Λονδίνο, η Κωνσταντινούπολη και το Παρίσι, ενώ για τους προορισμούς του εσωτερικού οι ταξιδιώτες προτίμησαν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης.

Η 10η Μαΐου ήταν η ημέρα με τις περισσότερες κρατήσεις, ενώ η 22η Δεκεμβρίου ήταν η πιο πολυταξιδεμένη ημέρα του χρόνου λόγω της περιόδου των Χριστουγέννων. O δημοφιλέστερος τρόπος κράτησης ήταν online με ένα ποσοστό της τάξεως του 95%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των επιβατών ήταν τα 35 έτη με ένα μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 54,3% να είναι άντρες.

Η εταιρεία Tripsta S.A. (travelplanet24, airtickets® & tripsta), η No. 1 e-commerce επιχείρηση στην Ελλάδα, σημείωσε συνολικές πωλήσεις πάνω από 738 εκ. ευρώ για το έτος 2017, με άνοδο 21,23% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Με τη χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου να αγγίζει μέχρι και το 1€, κατάφερε να «κλείσει» τη χρονιά με περισσότερες από 2.800.000 πωλήσεις εισιτήριων.

Ο Philipp Brinkmann, CEO της Tripsta S.A. δήλωσε: «Φέτος κλείνουμε 13 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας Tripsta S.A. Κάθε χρόνο αισθάνομαι όλο και περισσότερο περήφανος καθώς βλέπω πως όχι μόνο αναπτυσσόμαστε ως εταιρεία, αλλά εξελίσσουμε και το επίπεδο των υπηρεσιών μας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε πάντα στους πελάτες μας την καλύτερη εμπειρία ταξιδιού και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε επενδύοντας στην τεχνολογία αλλά και τους ανθρώπους μας».

Δείτε την ετήσια αναφορά της Tripsta S.A. σε μορφή βίντεο.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.