Έξι δυνατές εμπειρίες που θες να ζήσεις στη Μαδρίτη

madriti

Ο ορίζοντας της ισπανικής πρωτεύουσας

ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Από το να ανακαλύψετε την καλλιτεχνική κληρονομιά της πόλης, μέχρι να δοκιμάσετε τα πιο διάσημα τοπικά πιάτα και να διασκεδάσετε, οι παρακάτω εμπειρίες στη Μαδρίτη… δεν χάνονται.

Δείτε την Guernica και τον πίνακα Las Meninas
Η Μαδρίτη φιλοξενεί κάποια παγκοσμίου φήμης έργα τέχνης, με δύο από αυτά να βρίσκονται σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων το ένα από το άλλο. Η φρικιαστική απεικόνιση του βομβαρδισμού της Guernica κατά τον Ισπανικό Εμφύλιο βρίσκεται στο Μουσείο Reina Sofia, ενώ ο πίνακας Las Meninas του Diego de Velázquez είναι η ατραξιόν του Μουσείου Prado που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Και οι δύο πίνακες είναι τεράστιοι, κυριαρχούν στο χώρο έκθεσης και πρέπει οπωσδήποτε να τους δείτε αν βρεθείτε στην πόλη.

Το "σπίτι" της Ρεάλ

Παρακολουθήστε αγώνα της Real Madrid
Οι φίλοι του ποδοσφαίρου, αλλά και όσοι αγαπούν τον αθλητισμό, δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους «γίγαντες» ποδοσφαίρου της Ρεάλ να παίζουν στο στάδιό τους, το Santiago Bernabéu. Η αίσθηση που θα σας δώσει η ομάδα, το στάδιο και το κοινό, βλέποντας από κοντά τον Cristiano Ronaldo και τον Gareth Bale, θα σας μείνει αξέχαστη.

Εξερευνήστε την ιστορία της πόλης
Από το μεγαλύτερο παλάτι της Ευρώπης, το βασιλικό ανάκτορο της Μαδρίτης, μέχρι το πιο παλιό εστιατόριο του κόσμου, το Sobrino del Botίn, η Μαδρίτη είναι γεμάτη με ιστορικά «διαμάντια», τα οποία θα γνωρίσετε όσο εξερευνάτε τα κορυφαία αξιοθέατά της. Περιηγηθείτε στους δρόμους της Madrid de los Austrias που αποτελεί την πιο παλιά περιοχή της πόλης και θα είναι σαν να παίρνετε ένα ζωντανό μάθημα ιστορίας.

Γραφικοί δρόμοι στην πόλη

Εντρυφήστε στην κουλτούρα των τάπας
Κάτι ανάλογο με τα δικά μας μεζεκλίκια, τα tapas είναι must για όσους ταξιδέψουν στην Ισπανία και στη Μαδρίτη θα βρείτε εξαιρετικά tapas bar. Από παραδοσιακές ταβέρνες μέχρι προσεγμένα εστιατόρια που φέρνουν νέο αέρα στα κλασικά tapas, όλα θα τα βρείτε στους δρόμους της πόλης, ανάλογα με τα γούστα σας. Ακολουθήστε τους ντόπιους στα μέρη που προτιμούν και περάστε οπωσδήποτε από το La Gabinoteca και την Taberna del Chato.

Το πάρκο Retiro

Κάντε πικ νικ στο πάρκο Retiro
Το Parque de Buen Retiro, γνωστό ως πάρκο Retiro, είναι το καλύτερο πράσινο μέρος της Μαδρίτης για να επισκεφτείτε και να χαλαρώσετε. Εκεί βρίσκεται μια όμορφη λίμνη, το εκθαμβωτικό Palacio de Cristal με τακτικές εκθέσεις και αρκετή έκταση με πράσινο, όπου μπορείτε να απολαύσετε πικνικ κάτω από τα δέντρα και να «ρουφήξετε» τη φύση. Κι αν είστε πιο δραστήριοι, είναι ιδανικό μέρος για τζόκινγκ και ποδηλασία.

Διασκεδάστε
Οι ντόπιοι και κυρίως οι νέοι της Μαδρίτης είναι επιβεβαιωμένες… «κουκουβάγιες» και ένα ταξίδι εκεί σίγουρα δεν θα είναι ολοκληρωμένο, χωρίς να ακολουθήσετε τη νυχτερινή ζωή της. Από σόου φλαμένκο μέχρι κοκτέιλ bar και μεγάλα club, υπάρχουν επιλογές για κάθε γούστο. Ένα μόνο είναι σίγουρο: ό,τι κι αν κάνετε, θα ξενυχτήσετε.