Οι δέκα καλύτεροι δρόμοι του κόσμου για road trip

baia-du-cap-maurikios
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Όταν υπάρχει χρόνος και όρεξη, τα road trip είναι η πιο περιπετειώδης μορφή ταξιδιού. Οδηγώντας σε διάφορα μέρη του κόσμου, μπορεί κάποιος να έρθει σε πιο άμεση επαφή με τη φύση και την ομορφιά της και να μαγευτεί από τα τοπία που ξετυλίγονται μπροστά του. Πόσο μάλλον, όταν βρίσκεται σε δρόμους που είναι φτιαγμένοι για road trip. Όπως οι παρακάτω, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο επικίνδυνοι.

Baie du Cap, Μαυρίκιος
Στον κεντρικό παραθαλάσσιο δρόμο του αφρικανικού νησιού συναντά κάποιος αυτό το εκπληκτικό σημείο με θέα την απέραντη θάλασσα, ανατολικά της Μαδαγασκάρης στον Ινδικό Ωκεανό.

Λεωφόρος Hana, Μάουι Χαβάη
Η λεωφόρος αυτή στο νησί Μάουι της Χαβάης περιλαμβάνει περίπου 500 στροφές με τις περισσότερες να έχουν θέα στον Ειρηνικό.

Single Track Coast Road, Slea Head, Ιρλανδία
Η Ιρλανδία σίγουρα φτάνει στο αποκορύφωμα της ομορφιάς της από αυτόν το δρόμο, με πράσινες εκτάσεις να φτάνουν μέχρι τον ωκεανό κι εσείς να περνάτε κάπου ανάμεσα.

Chapman’s Peak Drive, Κέιπ Τάουν, Νότιος Αφρική
Εκτείνεται σε μόλις 9 χιλιόμετρα και αγκαλιάζει ένα λόφο, προσφέροντας εκπληκτική θέα στον Ατλαντικό.

Atlantic Road, Νορβηγία
Σαν διαδρομή, θεωρείται μια από τις πιο γραφικές και όμορφες της Ευρώπης, η αλήθεια είναι, όμως, ότι ο δρόμος αυτός έχει και τα «σκοτεινά» του σημεία. Εκτείνεται σε 8 χιλιόμετρα, συνδέοντας νησιά ανάμεσα στις πόλεις Kristansund και Molde, έχει 8 γέφυρες και τον χτυπάνε τόσο τα κύματα του ωκεανού, όσο και οι άνεμοι.

Great Ocean Road, Βικτώρια, Αυστραλία
Μερικά από τα σκηνικά που θα δει κάποιος περνώντας από αυτόν το δρόμο στη Βικτώρια της Αυστραλίας είναι οι 12 Απόστολοι (βραχώδεις σχηματισμοί μέσα στη θάλασσα) και μέρος του Εθνικού Πάρκου Port Campbell.

Δρόμος SS163, Ακτή Αμάλφι, Ιταλία
Ένας από τους πιο όμορφους δρόμους με θέα τη θάλασσα της χώρας, τον οποίο αξίζει να διασχίσετε αν βρεθείτε στη νότια Ιταλία. Βεβαιωθείτε, μόνο πως όταν τον διασχίσετε θα έχει καλό καιρό, καθώς είναι από τους πιο επικίνδυνους της χώρας.

Γέφυρα Bixby, Big Sur, Καλιφόρνια
Στη βόρεια Καλιφόρνια, με τον Ειρηνικό στο πλάι, η Γέφυρα Bixby εκτείνεται σε ένα φαράγγι και είναι πραγματικά ένα ιδιαίτερο μέρος για οδήγηση.

Phrompthep Cape, Πουκέτ, Ταϊλάνδη
Στη νότια άκρη του διάσημου νησιού Πουκέτ της Ταϊλάνδης, βρίσκεται ένας ιδιαίτερος δρόμος υπό την ονομασία Phromthep Cap, ο οποίος προσφέρει στοςυ περαστικούς οδηγούς θέα στη θάλασσα Ανταμάν.

Guoliang Tunnel Road, Κίνα
Πρόκειται για 1 τούνελ 4,5 μέτρα ψηλό και 3,5 μέτρα φαρδύ, το οποίο έχει και 30 «παραθυράκια» που σκαλίστηκαν στο βουνό, προκειμένου να θαυμάσει κάποιος τη θέα. Ο δρόμος αυτός είναι όχι μόνο από τους πιο απότομους του κόσμου, αλλά αποτελεί πλέον και μια από τις κορυφαίες τουριστικές ατραξιόν της περιοχής για να επισκεφτεί κάποιος –καλύτερα με τα πόδια.