Πεζοπορία στα πιο όμορφα τοπία του κόσμου

leuko-oros
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Για όσους το λέει η ψυχή τους και η πεζοπορία σε όμορφα μέρη είναι στόχος ζωής, ιδού τα μέρη που θα μπορούσαν να αποτελέσουν επόμενο ταξιδιωτικό προορισμό, με στόχο την επαφή με τη φύση και την περιήγηση σε αυτή.

Λευκό όρος, Ευρώπη
Εκτείνεται σε Γαλλία, Ιταλία και Ελβετία και αποτελεί έναν μεγάλο ορεινό όγκο των Δυτικών Άλπεων. Περιλαμβάνει την τρίτη ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης με ύψος 4.807 μ. και για να πεζοπορήσει κάποιος εκεί χρειάζεται 10-12 ημέρες.

Έβερεστ, Νεπάλ
Η λίστα αυτή δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη χωρίς την πιο ψηλή κορυφή του κόσμου, το όρος Έβερεστ. Με ανέμους που ξεπερνούν τα 300 χλμ/ώρα και απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες, το Έβερεστ είναι ο απόλυτος στόχος για κάθε δραστήριο πεζοπόρο/ορειβάτη.

Όρος Tibidabo, Βαρκελώνη
Στην κορυφή του βουνού αυτού υπάρχει και ένα λούνα παρκ που κοιτά από ψηλά την όμορφη Βαρκελώνη και είναι έτοιμο να επιβραβεύσει όσους κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή.

Οροσειρά του Άτλαντα, Μαρόκο
Οι πεζοπορίες στην περίφημη αυτή οροσειρά, που εκτείνεται σε όλη την βορειοδυτική Αφρική, από το Μαρόκο μέχρι την Τυνησία, ποικίλουν από μισή ημέρα μέχρι 5 ημέρες, ξεκινώντας με καμήλα από την έρημο Σαχάρα και συνεχίζοντας σε μια υπέροχη πεζοπορία στο βουνό Toubkal, την υψηλότερη κορυφή της βόρειας Αφρικής.

Yosemite, Καλιφόρνια
Η καλύτερη περίοδος να επισκεφτείτε το Yosemite είναι την άνοιξη, όταν έχουν αρχίσει να λιώνουν οι πάγοι από τις βουνοκορφές, τα ποτάμια φουσκώνουν και τα λαγκάδια σφύζουν από ζωή. Το πάρκο έχει πολλά μαγευτικά μονοπάτια για περίπατο και χαλάρωση, ενώ αν ψάχνετε με περισσότερη αδρεναλίνη, μπορεί να κάνετε μαθήματα αναρρίχησης.

Tongariro Alpine Crossing, Νέα Ζηλανδία
Αν είστε λάτρεις του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», πιθανότατα να γνωρίζετε αυτή την τοποθεσία ως Μόρντορ. Μη φοβάστε, όμως. Ο Σάουρον δεν πρόκειται να εμφανιστεί από πουθενά σε αυτή την υπέροχη εξοχή της μακρινής Νέας Ζηλανδίας.

Runyon Canyon, Λος Άντζελες
H πόλη των Αγγέλων είναι επίσης συχνά ταξίδι-όνειρο ζωής για πολλούς ταξιδιώτες εκεί έξω. Αν το συνδυάσετε με πεζοπορία και στο πάρκο Runyon Canyon, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε όλη την πόλη σε μια υπέροχη θέα από ψηλά.

Εθνικό Πάρκο Plitvice Lakes, Κροατία
Άλλο ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco από το 1979, το Εθνικό Πάρκο Plitvice Lakes αποτελεί το παλαιότερο εθνικό πάρκο στην Κροατία και ένα από τα παλαιότερα στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι εικόνες που αποθηκεύει κάποιος από μια πεζοπορία στα μονοπάτια ανάμεσα στις παραμυθένιες λίμνες του, σίγουρα δεν σβήνονται εύκολα.