Τέσσερα φυσικά θαύματα της άνοιξης στον κόσμο

tokio-iaponia-kerasies
ΤΡΙΤΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ο ήλιος και οι θερμοκρασίες της άνοιξης είναι ίσως οι πιο ιδανικές για ταξίδια, ειδικά αν πρόκειται να δείτε φυσικά φαινόμενα που αυτή την εποχή «ανθίζουν».

Ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία
Ένα από τα πολλά εντυπωσιακά της Ιαπωνίας, είναι και οι ανθισμένες κερασιές ειδικά στο Τόκιο, την Οσάκα και το Κιότο, οι οποίες κάθε χρόνο δημιουργούν ένα φυσικό υπερθέαμα. Το κακό είναι ότι η φουλ άνθισή τους διαρκεί μια εβδομάδα, η οποία διαφέρει από χρόνο σε χρόνο και φέτος έγινε στα τέλη Μάρτη, αρχές Απρίλη. Το καλό είναι, όμως, ότι μπορείτε να απολαύσετε το θέαμα και άλλη στιγμή μέσα στην άνοιξη, με καλύτερο σημείο το «Μονοπάτι του Φιλόσοφου» στο Κιότο, ένα μονοπάτι παράλληλα ενός καναλιού, το οποίο οδηγεί σε «κρυμμένους» ναούς.

pinterest
Μαύρος «ήλιος» στη Δανία
Σε όλη τη διάρκεια της άνοιξης, ο «μαύρος ήλιος» αποτελεί ένα μεγάλο φυσικό και εντυπωσιακό event στη Δανία. Συγκεκριμένα, στο Εθνικό Πάρκο Wadden Sea περίπου 1 εκατομμύριο ψαρόνια πετούν στον ουρανό σε διάφορους σχηματισμούς, δημιουργώντας ένα εναέριο... μπαλέτο, πριν προσγειωθούν στην προστατευόμενη περιοχή. Περισσότεροι από 100 χιλιάδες επισκέπτες παρακολουθούν το θέαμα, βρίσκοντας αφορμή για πικ νικ και λίγο τσάι στην εξοχή.  

Υάκινθοι στο Ηνωμένο Βασίλειο
Αν οι κερασιές της Ιαπωνίας σας φαίνονται μακριά, τότε μια πιο κοντινή επιλογή είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι «θάλασσες» από υάκινθους θα σας εντυπωσιάσουν εξίσου, σε μια διαφορετική, πιο μοβ, απόχρωση. Στα καλύτερά τους βρίσκονται για μερικές εβδομάδες, ενώ τα καλύτερα μέρη για να τους απολαύσετε είναι το δάσος Oversley στο Warwickshire και το δάσος Ashenban στο Κεντ.

Βόρειο Σέλας σε Σουηδία, Νορβηγία, Ισλανδία ή Δανία
Το υπέρτατο, φυσικό, ουράνιο φαινόμενο, που βρίσκεται στην “to do” λίστα πολλών, το Βόρειο Σέλας, είναι ορατό σε βόρειες χώρες όπως η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Δανία. Ξεκινά από τον Οκτώβριο και η άνοιξη είναι η τελευταία σας ευκαιρία να το προλάβετε, πριν έρθει το καλοκαίρι, ενώ μεταξύ των καλύτερων μερών σε κάθε χώρα για να το «πετύχετε» είναι το Tρόμσο στη Νορβηγία, το Ρέικιαβικ στην Ισλανδία, η Κιρούνα στη Σουηδία και τα Νησιά Φερόες στη Δανία.