Τριήμερη απόδραση στα Ζαγοροχώρια και τη Χαράδρα του Βίκου

active-sundays
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΜΑΙΟΥ 2018

Η αργία του Αγίου Πνεύματος έρχεται νωρίς φέτος και μας χαρίζει άλλο ένα όμορφο τριήμερο στις 26-27 και 28 Μαΐου. Ευκαιρία να το οργανώσετε από τώρα, μαζί με τους Active Sundays και να φτάσετε στην πανέμορφη Ήπειρο, σε μια υπέροχη, active απόδραση.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο τέλος Μαΐου θα είναι απολαυστικό, γεμάτο περιπέτεια, μαζί με τους Active Sundays στο ανοιξιάτικο τοπίο της Ηπείρου, σε μια απόδραση που τα περιλαμβάνει όλα: το επιβλητικό Φαράγγι του Βίκου, τη Σκάλα του Βραδέτο, τη θέα από τη Μπελόη προς όλο το Φαράγγι του Βίκου, ράφτιγκ στον Βοϊδομάτη, διαμονή σε εξαιρετικό ξενοδοχείο στο γραφικό Μονοδένδρι, υπέροχες τοπικές γεύσεις, τσιπουράκια και φυσικά καλή παρέα.

Η περιπέτεια θα ξεκινήσει από την Αθήνα, όπου θα καταλήξετε στην «καρδιά» των Ζαγοροχωρίων, στο γραφικό χωριό Μονοδένδρι που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη Χαράδρα του Βίκου, με πανοραμική θέα στην περιοχή και θα τακτοποιηθείτε στο ξενοδοχείο.

Θα πάρετε μια ανάσα και ακολούθως, κατά βούληση, μετά από μεταφορά με το λεωφορείο, θα πραγματοποιήσετε την πρώτη πεζοπορία, για ν' αγναντέψετε από το σημείο θέας Μπελόη όλο το μεγαλείο της Χαράδρας του Βίκου, από μια προνομιακή οπτική γωνία καθώς στο σημείο εκείνο το φαράγγι έχει το μεγαλύτερο βάθος.

Στη συνέχεια ακολουθεί πεζοπορία στο αριστοτεχνικά φτιαγμένο από μεγάλους μαστόρους των Ζαγοροχωρίων παλιό μοναδικό καλντερίμι, γνωστό σαν τα «Σκαλιά του Βραδέτου» που για χρόνια ήταν ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας με το χωριό Καπέσοβο, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του ίδιου ορεινού όγκου.

Και ράφτινγκ έχει το "μενού"

Ταυτόχρονα, όποιος επιθυμεί, προαιρετικά, αντί να πεζοπορήσει στο Βραδέτο, θα μπορεί να συμμετέχει σε rafting που θα οργανωθεί ειδικά για τους Active Sundays στο Βοϊδομάτη, το πιο καθαρό και κρύο ποτάμι της Ευρώπης. Όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν καμία από τις δυο πιο πάνω δραστηριότητες, θα έχουν την ευκαιρία είτε να χαλαρώσουν στο γραφικό Μονοδένδρι και να βολτάρουν μέχρι την περίφημη Μονή της Αγίας Παρασκευής που κυριολεκτικά κρέμεται πάνω από το φαράγγι του Βίκου, ή να επισκεφθούν το κοντινό χωριό Βίτσα με τα πόδια, ή απλά να μην κάνουν απολύτως τίποτα και σε κατάσταση… ζεν ν' απολαύσουν το τσιπουράκι τους κάτω από τα πλατάνια του χωριού. Η ημέρα για όλους, θα τελειώσει χαλαρά στο Μονοδένδρι όπου υπάρχουν πολλές επιλογές για φαγητό και τσιπουράκι.

Την Κυριακή, μετά το πρωινό σας περιμένει πεζοπορία στη Χαράδρα του Βίκου. Η διαδρομή διασχίζει το κύριο τμήμα του φαραγγιού και η πεζοπορία διαρκεί κοντά στις 6-7 ώρες περιλαμβανομένων των στάσεων για ξεκούραση και κολύμπι, ​(αν το φαράγγι έχει νερό και είναι κατάλληλη η στάθμη). Είναι διαδρομή με εναλλασόμενο τοπίο, ανεβοκαταβάσματα, πεζοπορία σε σημεία μέσα σε κατάφυτο μονοπάτι και σε άλλα σημεία παράλληλα με την κοίτη του ποταμού, χορταστική, απολαυστική, με απίστευτες οι εικόνες που αποτυπώνονται για πάντα στο μυαλό και ανταμείβουν την κούραση. ​Η πορεία στο μεγαλύτερο μέρος της θα είναι κατηφορική, έχοντας όμως και ορισμένα ανηφορικά διαστήματα. Η διαδρομή μας θα γίνει στο μεγαλύτερο μέρος της κάτω από τον ίσκιο πυκνής βλάστησης του φαραγγιού ενώ λίγο πριν τη μέση της, θα συναντήσετε και τη μοναδική πηγή για ανεφοδιασμό.

Στις ομορφιές του Βίκου

Την τελευταία μέρα το «μενού» περιλαμβάνει ακόμα μια απολαυστική, συναρπαστική πεζοπορία ανάμεσα στις κατάφυτες πλαγιές της Τύμφης, με τη φύση σε έξαρση, όπου ουσιαστικά θα μπείτε μέσα στη «θάλασσα» από πράσινο σε όλες τις πιθανές αποχρώσεις με πινελιές από πολύχρωμα αγριολούλουδα, για να περάσετε από περίτεχνα κατασκευασμένα καλντερίμια και πέτρινα γεφύρια, διάσημα σημεία αναφοράς στα Ζαγοροχώρια.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες της περιπέτειας. Λόγω του ότι ο προορισμός της περιπέτειας βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο, σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα ή άλλοι αστάθμητοι παράγοντες που τυχόν παρουσιαστούν αποτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή την διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί, το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ανάλογα.

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι τις 12 Μαΐου (κόστος 180 ευρώ+fee. Όλες οι δραστηριότητες, εκτός από το Rafting, περιλαμβάνονται και είναι προαιρετικές. Το rafting είναι επιπρόσθετο και θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα με την πεζοπορία στην Μπελόη) και μπείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.