Κάνουμε πέντε στάσεις στα πιο όμορφα αεροδρόμια του κόσμου

diethnes-aerodromio-incheon-notia-korea
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΜΑΙΟΥ 2018

Για όσους ταξιδεύουν συχνά με αεροπλάνο, τα αεροδρόμιο είναι ένα κομμάτι του ταξιδιού, καθώς αποτελεί σημείο αναχώρησης, άφιξης, αποχωρισμού, επανένωσης, αναμονής... Όσο, λοιπόν, πιο όμορφο είναι το περιβάλλον τους, τόσο περισσότερο διαφοροποιείται κι αυτό το κομμάτι του ταξιδιού. Ποια αεροδρόμια, όμως, καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν;

Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon, Νότια Κορέα
Είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Νότιας Κορέας και ένα από τα πιο πολυσύχναστα του κόσμου. Εγκαινιάστηκε το 2001 και από το 2005 βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη θέση των καλύτερων αεροδρομίων του κόσμου, από το Airports Council International. Έχει λάβει 5 αστέρια από την Skytrax που αξιολογεί αεροδρόμια και έχει γήπεδο γκολφ, σπα, πριβέ κοιτώνες, καζίνο και εσωτερικούς κήπους.

Διεθνές Αεροδρόμιο Menara, Μαρακές, Μαρόκο
Εγκαινιάστηκε το 1952 και είναι το μοναδικό αεροδρόμιο του Μαρακές. Παρ’ όλο που είναι μικρό και απλό, είναι στη λίστα με τα πιο όμορφα του κόσμου, λόγω της πρόσοψής του που δημιουργήθηκε σε μια πρόσφατη επέκταση κι έχει μια ιδιαίτερη αισθητική.

Αεροδρόμιο Bilbao, Ισπανία
Μετρά ήδη 8 χρόνια λειτουργίας και είναι ένα από τα 6 πιο κερδοφόρα ισπανικά αεροδρόμια. Είναι γνωστό ως “La Paloma” που σημαίνει το περιστέρι και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να θυμίζει ένα πουλί που πετά.

TWA Terminal, Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy, Νέα Υόρκη
Υποδέχεται επιβάτες από το 1962 και το ενδιαφέρον που ίσως δεν γνωρίζατε, ακόμη κι αν το έχετε επισκεφτεί, είναι ότι ο αρχιτέκτονας, Eero Saarinen, σχεδίασε το τερματικό να θυμίζει τα φτερά ενός γλάρου που πετά. Έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες του Χόλιγουντ, με μια από αυτές να είναι το Catch Me If You Can, με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Terminal 4, Διεθνές Αεροδρόμιο Μαδρίτης – Μπαράχας, Ισπανία
Εγκαινιάστηκε το 2006 και η αρχιτεκτονική του τονίζει την απλότητα, την προσαρμοστικότητα, την ευελιξία με κύριο στόχο να εκπέμπει ηρεμία και φωτεινότητα σε όσους ταξιδιώτες το διασχίζουν. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του (ενοποιημένο ατσάλι και μπαμπού) είναι φιλικά προς το περιβάλλον και εκμεταλλεύονται το φυσικό φως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.