Πού θα κάνουμε τις πρώτες μας καλοκαιρινές βουτιές στην Ευρώπη

thalassa
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2018

Παίρνουμε αντιηλιακό και μαγιό και κλείνουμε εισιτήριο για Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Μάλτα ή Πορτογαλία.

Τώρα που ανοίγει ο καιρός και ο ήλιος αρχίζει να κάνει ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία του αρχίζουν και οι πρώτες σκέψεις για ένα μπάνιο στη θάλασσα. Η χώρα μας προσφέρει έναν απίστευτο πλούτο θαλασσών για όλα τα γούστα, αλλά σε περίπτωση που σκοπεύετε να κάνετε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, γιατί να μην το συνδυάσετε με μερικές βουτιές; Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε ευρωπαϊκούς προορισμούς για κάνετε τα πρώτα σας μπάνια για φέτος.

Ακτή Αμάλφι, Ιταλία
Πρόκειται για το πλέον δημοφιλές τουριστικό θέρετρο των Ιταλών, στο οποίο κυριολεκτικά δεν πέφτει καρφίτσα τον Αύγουστο. Προσφέροντας εντυπωσιακή θέα της Τυρρηνικής θάλασσας, χαριτωμένες παραδοσιακές πόλεις και χωριά και δροσιστικό παγωτό, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το γιατί. Εάν όμως θέλετε να ζήσετε και εσείς την dolce vita χωρίς άγχος, ένα ταξίδι τον Ιούνιο είναι ιδανικό. Μετά τις βουτιές και την ηλιοθεραπεία μπορείτε να επισκεφτείτε την Πομπηία, η οποία καταστράφηκε το 79 μ.Χ. από ηφαιστειακή έκρηξη του θρυλικού Βεζούβιου. 

Χερσόνησος Μάρφα, Μάλτα
Οι καλύτερες παραλίες της Μάλτας βρίσκονται στα βορειοδυτικά της νησιωτικής χώρας, στην χερσόνησο Μάρφα. Το μαγευτικό τοπίο περιλαμβάνει εξαιρετικές τοποθεσίες για βουτιές στην θάλασσα για τους τολμηρούς (μέχρι 30 μέτρα), καθώς ένα άγαλμα της Παναγίας σε μια υποθαλάσσια σπηλιά. Μην ανησυχείτε όμως, δεν χρειαστείτε μάσκα και μπουκάλες για να δείτε από κοντά τους υδάτινους κατοίκους της περιοχής. Κοντά, στο κόλπο του Αγίου Παύλου, βρίσκεται το εθνικό ενυδρείο της χώρας, όπου μπορείτε να θαυμάσετε αγγελόψαρα, ιππόκαμπους και ψάρια κλόουν.

Αλγκάρβε, Πορτογαλία
Το πορτογαλικό τουριστικό θέρετρο έχει ό,τι τύπου παραλία μπορείτε να φανταστείτε. Ψάχνετε για παραλίες με beach bar και εστιατόρια; Τότε διασχίστε το εθνικό πάρκο Ρία Φορμόσα με προορισμό τον κόλπο Καντίζ. Αν αναζητάτε κάτι πιο παραδοσιακό, τότε μια μικρή βόλτα με καγιάκ μέχρι το Λάγος είναι ό,τι πρέπει να βρείτε την ηρεμία σας. Εάν πάλι να δοκιμάσετε την τύχη σας στο σερφ, τότε αξίζει να επισκεφτείτε την δυτική ακτή τον Ιούνιο, όταν και τα ρεύματα δεν είναι τόσο ισχυρά.

Κόστα ντελ Σολ, Ισπανία
Οι μεγάλες ανοιχτές παραλίες στα νότια της Ισπανίας σφύζουν από ζωή κατά την διάρκεια των σχολικών διακοπών, οπότε η καλύτερη περίοδος για να χαρείτε και να θαυμάσετε την Κόστα ντελ Σολ είναι λίγο πριν την «κάθοδο των οικογενειών». Πέραν από τα γήπεδα βόλεϊ, παιχνίδια θαλάσσης και περιοχές για καταδύσεις, στο ισπανικό τουριστικό θέρετρο θα βρείτε πολλά εστιατόρια και μουσεία (όπως το Museo Picasso και το Centre Pompidou) καθώς και το αραβικό φρούριο που έχτισαν οι Μαυριτανοί.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία
Χτισμένο ψηλά στις βουνοκορφές και περιτριγυρισμένο από τείχη, το προστατευμένο από την UNESCO Ντουμπρόβνικ είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη. Τα καταγάλανα νερά της Αδριατικής αποτελούν μια πρώτης τάξεως επιλογή για να κάνετε τα πρώτα σας μπάνια. Παράλληλα μπορείτε να επισκεφτείτε το νησί Λόκρουμ, όπου υπάρχει παραλία γυμνιστών και ένα παλιό μοναστήρι, ενώ οι φανς του «Game Of Thrones» θα έχουν έναν λόγο παραπάνω για επίσκεψη, αφού εκεί έχουν γυριστεί πολλές σκηνές της σειράς φαντασίας.