Σε κάποια μέρη του πλανήτη το πράσινο είναι ο πρωταγωνιστής

tounel-agapis-oukrania
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Η χρωματική παλέτα της φύσης είναι σίγουρα εκπληκτική: από το μπλε του ωκεανού, μέχρι το καφετί της άμμου και τα χρώματα του ουράνιου τόξου, όλα έχουν τη δική τους ομορφιά. Σήμερα, πιάνουμε το πράσινο και το απολαμβάνουμε μέσα από τα πιο πράσινα μέρη του πλανήτη, σύμφωνα με το travelandleisure.com.

Τούνελ της Αγάπης, Ουκρανία
Πρόκειται για μια ρομαντική τοποθεσία, κοντά στην κωμόπολη Kleven, η οποία έχει δημιουργηθεί με έναν πολύ περίεργο τρόπο. Το τρένο που περνάει από τις ράγες της περιοχής συνέβαλε στη διαμόρφωση των δέντρων, τα οποία έχουν πάρει έναν πολύ ξεχωριστό σχηματισμό, δημιουργώντας ένα κλειστό, φυσικό τούνελ. Ειδικά το καλοκαίρι, το τούνελ αυτό είναι ολάνθιστο, με έντονα χρώματα και τις ακτίνες του ήλιου να περνούν ανάμεσα από τα δέντρα.

Valle Verzasca, Ελβετία
Η κοιλάδα αυτή προβάλλει το πράσινο με δύο πολύ διαφορετικούς τρόπους. Τα δέντρα και οι πρασινάδες πάνω από το νερό έχουν ένα καθαρό πράσινο χρώμα, ενώ η αντανάκλασή τους στο νερό, δίνει διαφορετικές αποχρώσεις, κάνοντας όλο τον τόπο να χρωματίζεται σμαραγδί.

Άλσος μπαμπού Arashiyama, Ιαπωνία
Το πανέμορφο αυτό άλσος στα προάστια του Κιότο απαρτίζεται από πανύψηλα πράσινα μπαμπού, δημιουργώντας έναν ατελείωτο πράσινο ορίζοντα που μοιάζει εξωπραγματικός.

Λίμνη 5 Λουλουδιών, Εθνικό Πάρκο Jiuzhaigou, Κίνα
Η λίμνη αυτή προσφέρει μια απίστευτη αντανάκλαση του πράσινου της περιοχής στα κρυστάλλινα νερά της, τα οποία μιμούνται τα βουνά και τα δέντρα που εκτείνονται από πάνω της. Μια ιδιομορφία της είναι τα δέντρα που έχουν πέσει στον πυθμένα της, τα οποία δίνουν κι αυτά διαφορετικό χρώμα στο περιβάλλον.

Λίμνη Carezza, Ιταλία
Το ψευδώνυμό της είναι λίμνη-ουράνιο τόξο και τα χρώματά της αλλάζουν από μπλε σε όλες τις αποχρώσεις του πράσινου, ενώ συχνά αντικατοπτρίζει τον ουρανό και τα δάση της οροσειράς των Δολομιτών.

Εθνικό Πάρκο Tijuca, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
Πρόκειται για ένα μέρος φουλ στο πράσινο, με τροπικά δέντρα και κατάφυτα βουνά, που όπου και να γυρίσει κανείς το μάτι του, δύσκολα θα δει άλλο χρώμα.

Valle de Cocora, Quindío, Κολομβία
Εδώ συναντά κανείς τα ψηλότερα φοινικόδεντρα του κόσμου, διάσπαρτα σε πράσινους λόφους και ακανόνιστα βουνά.

Πράσινη λίμνη κρατήρα, Κόστα Ρίκα
Διαφορετικό πράσινο από το πράσινο της φύσης και των δέντρων, το χρώμα της λίμνης ηφαιστειακού κρατήρα στην Κόστα Ρίκα έχει δημιουργηθεί από τα μεταλλικά υποπροϊόντα που προέρχονται από το ηφαίστειο Irazú. Παρ’ όλο, πάντως, που είναι διάσημη για το πράσινο χρώμα της, αλλάζει επίσης σε κόκκινο, ροζ και γκρι ανά διαστήματα.

Quilotoa, Εκουαδόρ
Παρ’ όλο που τα νερά αυτής της λίμνης αλλάζουν ανάλογα με την εποχή, μοιάζει πάντα σαν να μην έχει πυθμένα και τα χρώματά της ποικίλλουν από τιρκουάζ έως κίτρινο.