Πόσο ταξιδεύει και ξοδεύει η τρίτη ηλικία;

taksidi-tourismos-ilikiomenoi-taksidiotes
ΤΡΙΤΗ, 29 ΜΑΙΟΥ 2018

Οι ταξιδιώτες μεγαλύτερης ηλικίας δεν δείχνουν να το βάζουν κάτω και συνεχίζουν τα ταξίδια, δαπανώντας δισεκατομμύρια ευρώ και τονώνοντας τον τουρισμό της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Οι ηλικιωμένοι τουρίστες άνω των 65 που βρέθηκαν στην Ελλάδα για διακοπές το 2016 δαπάνησαν περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) με θέμα: «Προφίλ εισερχόμενου τουρισμού 3ης ηλικίας για διακοπές στην Ευρώπη», με βάση τα στοιχεία της IPK International.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι τουρίστες άνω των 65 με προορισμό τη χώρα μας πραγματοποίησαν 1,7 εκατομμύρια ταξίδια και 16,5 εκατ. διανυκτερεύσεις, με το 93% των επισκεπτών, το ίδιο ποσοστό επί των διανυκτερεύσεων και το 76% της δαπάνης να προέρχεται από Ευρώπη.

Όσο για την Ελλάδα, βρέθηκε στην 7η θέση στην κατάταξη με τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους επισκέπτες από Ευρώπη και στη 10η θέση για τους επισκέπτες εκτός Ευρώπης, με τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία να κατακτούν τις πρώτες θέσεις.

Όσον αφορά το 2016, οι τουρίστες 65+ που ταξίδεψαν σε ευρωπαϊκούς προορισμούς έφτασαν τα 35,9 εκατομμύρια, πραγματοποίησαν 344,8 εκατ. διανυκτερεύσεις και ξόδεψαν περίπου 41 δισ. ευρώ.