Πού θα δείτε τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα του κόσμου;

mpali-indonisia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Ξέρετε σίγουρα ένα, της Σαντορίνης. Εμείς, όμως, σας έχουμε άλλα δέκα.

Ναός Uluwatu, Μπαλί, Ινδονησία
Ανάμεσα στα πολλά εξαιρετικά σημεία με θέα του νησιού, ο ναός Uluwatu αποτελεί ένα από τα καλύτερα, από το αμφιθέατρο στο λόφο του, όπου καθημερινά στις 6-7 μ.μ. πραγματοποιείται παραδοσιακός χορός της φωτιάς Kecak.

Angkor Wat, Καμπότζη
Ο ναός αυτός αποτελεί σύμβολο για την Καμπότζη και δεν είναι τυχαίο που την ώρα της Δύσης καταλύζεται από κόσμο. Στην ανατολική του πλευρά τα πράγματα είναι πιο ήσυχα, για όσους θέλουν τον ήλιο να δύει πίσω από τις κορυφές του ναού, με πολύ λιγότερο κόσμο.

Ποταμός Ζαμβέζης, Ζάμπια
Όσοι έχουν την ευκαιρία να επιβιβαστούν σε ένα ποταμόπλοιο αυτή την ώρα, θα αισθανθούν σαν να βρίσκονται σε ένα ποτάμι από λιωμένο χρυσό. Ο ουρανός μοιάζει με φλόγα και ο ποταμός δημιουργεί μίνι ουράνια τόξα, καθώς οι άγριοι ελέφαντες, οι ιπποπόταμοι και οι κροκόδειλοι περιφέρονται στο βάθος. 

Ναός Debod, Μαδρίτη
Χτίστηκε στο Aswan της Αιγύπτου προς τιμήν της βασίλισσας Isis τον 2ο αιώνα π.Χ. και αποτελείται από μια σειρά μικρών παρεκκλησίων, διαδρόμων και όμορφων υδάτινων σχηματισμών που αντανακλούν το τοπίο. Το 1968 δόθηκε ως δώρο στην Ισπανία και πλέον βρίσκεται στην απόλυτη ευθυγράμμιση με τον ήλιο σε ένα λόφο έξω από το κέντρο της Μαδρίτης.

Λιμάνι Βικτώρια, Χονγκ Κονγκ
Η πόλη βρίσκεται στα καλύτερά της αυτή την ώρα με τα κτίρια με νέον να φωτίζουν, καθώς ο ήλιος δύει. Μπορεί κάποιος να απολαύσει το θέαμα από διάφορα σημεία, αν και το καλύτερο είναι από ένα Star Ferry που περνά από μπροστά την ώρα αυτή.

Γκραντ Κάνιον, Αριζόνα
O πρώτος κανόνας του ηλιοβασιλέματος στο Γκραντ Κάνιον είναι να βρείτε ένα σημείο, όπως το Shoshone Point, για το οποίο θα πρέπει να περπατήσετε, προκειμένου να απομακρυνθείτε από τα πλήθη που μπορεί να μειώσουν την ομορφιά της εμπειρίας. Ο δεύτερος κανόνας είναι να μην χαραμίσετε όλο σας το χρόνο βγάζοντας φωτογραφίες, γιατί έτσι θα χάσετε την ένταση των χρωμάτων σε ένα τοπίο που δεν συναντά κάποιος συχνά στη ζωή του.

Chapora Fort, Γκόα, Ινδία
Από το εν λόγω φρούριο του 16ου αιώνα, στην κορυφή κόκκινων λόφων που υψώνονται πάνω από μια χρυσή ακτή 10 χιλιομέτρων, ο ήλιος κατά τη Δύση μοιάζει με ένα τεράστιο κεράσι που βυθίζεται στον ατελείωτο ορίζοντα.

Τόκιο, Ιαπωνία
Ακόμη κι αν δεν υπήρχε το όρος Fuji στο βάθος, το ηλιοβασίλεμα σε μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου δεν θα μπορούσε να μην είναι αξιομνημόνευτο. Το όρος, όμως, το οποίο υψώνεται στα 3.776 μέτρα προσθέτει ένα αιθέριο στοιχείο στη θέα αυτή, την οποία μπορεί κάποιος να απολαύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, από το παρατηρητήριο Sky Circus στα 251 μέτρα.

Νησιά Lofoten, Νορβηγία
Πότε ένα ηλιοβασίλεμα δεν είναι ηλιοβασίλεμα; Όταν συμβαίνει από τα τέλη Μαΐου μέχρι τις αρχές Ιουλίου στη βόρεια Σκανδιναβία, στα πανέμορφα νησιά Lofoten. Οι μήνες αυτοί εκεί είναι γνωστοί ως οι μήνες του «ήλιου του μεσονυχτίου», όπου ο ήλιος δεν δύει. Αντιθέτως, χαμηλώνει στον μοβ ουρανό, δίνοντας χρυσές αποχρώσεις στις κορυφές των βουνών, τις βραχώδεις ακτές και τις λίμνες.

Ahu Tahai, Νησί του Πάσχα
Τα μυστηριώδη αγάλματα με τα μεγάλα κεφάλια στην άλλη άκρη του κόσμου, που περιβάλλονται από πράσινο και μπλε του ωκεανού, συνθέτουν τον ιδανικό συνδυασμό για ηλιοβασίλεμα στο Νησί του Πάσχα. Το Ahu Tahai, μάλιστα, είναι το καλύτερο μέρος για να δει κανείς τον ήλιο να βυθίζεται ανάμεσα στα ιδιαίτερα αυτά αγάλματα.