Καλοκαιρινή απόδραση όλο δράση στο Καρπενήσι με τους Active Sundays

active-sundays
ΤΡΙΤΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

To πρόγραμμα των Active Sundays ποτέ δεν είναι βαρετό και μετά το rafting και τις ποταμοδιασχίσεις συμπληρώνει το καρέ του καλοκαιριού με μια καταπληκτική διαδρομή via ferrata και εντυπωσιακό canyoning στο Καρπενήσι κοντά στον Προυσό.

Αν αναζητάτε αδρεναλίνη σε κρυστάλλινα νερά και κάθετα βράχια, ετοιμαστείτε να ζήσετε μια υπέροχη εμπειρία, επιλέγοντας είτε την καταπληκτική διαδρομή via ferrata ή το εντυπωσιακό canyoning στο Καρπενήσι, μια και θα γίνουν ταυτόχρονα, στην απόδραση που οργανώνουν οι Active Sundays για τις 17 Ιουνίου.

Η via ferrata αφορά την καταπληκτική διαδρομή της Μαύρης Σπηλιάς στο Καρπενήσι (ολόκληρη τη διαδρομή!), όπου μετά από σύντομη πεζοπορία μισής ώρας αρχικά θα φτάσετε στη Μαύρη Σπηλιά. Θα μπείτε στο φαράγγι που το διατρέχουν νερά, κάθετα βράχια και καταρράκτες για τη via ferrata, η οποία κινείται δίπλα από υπέροχους καταρράκτες και διαρκεί περίπου δύο ώρες, καταλήγοντας σε εντυπωσιακό τοπίο με οργιώδη βλάστηση στο οποίο θα πεζοπορήσετε για άλλη μια-μίαμιση ώρα, τερματίζοντας στο σημείο αρχικής εκκίνησης.

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, via ferrata είναι μια διαδρομή ασφαλισμένη με συρματόσχοινα στα βράχια, που συμπληρώνεται με σιδερένια «σκαλιά» στερεωμένα στα βράχια, ώστε να αποτελούν διαδρομή, συνήθως κάθετη, σε βράχια ή/και με κρεμαστές σκάλες. Οι συμμετέχοντες θα εξοπλιστούν επιτόπου με κράνος, μποντριέ, ιμάντες, πάντα με πρώτιστο γνώμονα την ασφάλεια και θα είναι ασφαλισμένοι στα ανάλογα συρματόσχοινα σύμφωνα με τη διαδρομή, υπό την καθοδήγηση ειδικών. Μια via ferrata δεν είναι απαιτητική, όπως μια αναρριχητική διαδρομή. Είναι βέβαια πιο απαιτητική από την απλή πεζοπορία και οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να έχουν υψοφοβία για να μπορούν να συμμετέχουν.

Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθεί και εντυπωσιακό canyoning στο φαράγγι του Βόθωνα, που βρίσκεται ανάμεσα στο Καρπενήσι και στον Προυσό. Η στενότητα και τα πανίψηλα τοιχώματα του φαραγγιού, είναι συναρπαστικά και κάθε rappel εκτοξεύει την αδρεναλίνη στα ύψη.

Πρόκειται για ένα φαράγγι με κάθετα βράχια, ανοικτό στην αρχή του και στενότερο αργότερα. Το φαράγγι του Βόθωνα έχει δέκα συνεχόμενες καταβάσεις με σχοινιά (rappel) -επτά 5m με 8m και τρεις 20m με 28m- με την μεγαλύτερη να φθάνει τα 28 μέτρα, και όμορφες βάθρες. Η διαδρομή canyoning καταλήγει στον ποταμό Καρπενησιώτη, διαρκεί περίπου 4 ώρες και είναι ιδανική και για αρχάριους canyoneers με καλή φυσική κατάσταση.

Τόσο για τη διαδρομή via ferrata όσο και για το canyoning, υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων (ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων για να πραγματοποιηθεί το canyoning στο Φαράγγι του Βόθωνα: 8 άτομα).

Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες είναι κατάλληλες και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι 10 Ιουνίου, με κόστος 70 ευρώ (+2,74 fee) και βρείτε κι άλλες αποδράσεις των Active Sundays εδώ.

Info
Active Via Ferrata Μαύρη Σπηλιά/Active Canyoning Βόθωνας
στις 17/6