Οικονομικά δωμάτια σε κοντινά νησιά για το Σαββατοκύριακο

hotel-abatis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Οι αυγουστιάτικες διακοπές μπορεί να πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο, αλλά ο καιρός στην Ελλάδα δεν μας αφήνει εύκολα σε ησυχία να τις περιμένουμε υπομονετικά. Αν κι εσείς κάθε Σαββατοκύριακο είστε σε… αναμμένα κάρβουνα, δείτε πού θα μπορούσατε να αποδράσετε και να μην χαλάσετε πολλά στη διαμονή.

Hotel Abatis, Αγκίστρι, από 63 ευρώ  
Στη Σκάλα, το κεντρικό μέρος του νησιού, το Hotel Abatis είναι πλαισιωμένο από πλούσιες καταπράσινες εκτάσεις, ενώ απέχει μόλις 200 μέτρα από την αμμώδη παραλία της Σκάλας. Προσφέρει δωμάτια με επιπλωμένο μπαλκόνι και θέα στον Σαρωνικό Κόλπο ή στο βουνό, κλιματιζόμενα, με μινιμαλιστική διακόσμηση με σφυρήλατα κρεβάτια και απαλά χρώματα, ψυγείο και τηλεόραση. Κι αν θέλετε να κάνετε τη βόλτα σας, εστιατόρια και καταστήματα θα βρείτε σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Το λιμάνι της Σκάλας απέχει 150 μέτρα και το Μεγαλοχώρι 2 χιλιόμετρα, ενώ η βοτσαλωτή παραλία της Χαλικιάδας βρίσκεται σε απόσταση 600 μέτρων για τα μπάνια σας.

Villa Orizontes, Σπέτσες από 50 ευρώ
Οι Σπέτσες είναι μια από τις πρώτες επιλογές για κοντινές αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, που μπορείτε να φτάσετε και οδικώς ή με δελφίνι. Αν βρεθείτε στο προσεγμένο και κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού, η Villa Orizontes είναι μια καλή επιλογή διαμονής, στα 400 μέτρα από το λιμάνι των Σπετσών και πολύ κοντά στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας, για να συνδυάσετε χαλάρωση και πολιτισμό. Η παραλία του Άγιου Μάμα βρίσκεται μόλις 5 λεπτά με τα πόδια, ενώ το μπλε της θάλασσας θα αποτελεί σίγουρα φόντο από το μπαλκόνι σας.   

123 Soleil Studios, Αίγινα από 35 ευρώ
Με την παραλία της Αγίας Μαρίνας να απέχει μόνο 3 λεπτά με τα πόδια, το 123 Soleil Studios θα σας χαρίσει ιδανική διαμονή με θέα στον Σαρωνικό. Βρίσκεται σε ένα μικρό κήπο με μπουκαμβίλιες, σε απόσταση 50 μέτρων από ταβέρνες και μπαρ, ενώ τα δωμάτιά του είναι φωτεινά και κλιματιζόμενα και όλα τα στούντιο έχουν μικρή κουζίνα με μίνι ψυγείο. Ρωτήστε τη ρεσεψιόν του για τοπικά αξιοθέατα, όπως τον Ναό της Αφαίας, κι έχετε υπ’ όψιν σας ότι η πόλη και το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας βρίσκονται σε απόσταση 11 χιλιομέτρων.

Sophie’s Nest, Κέα, από 80 ευρώ
Μια όμορφη κυκλαδίτικη απόδραση, χωρίς να ταξιδέψετε πολλές ώρες, η Κέα είναι ιδανική για διήμερες καλοκαιρινές αποδράσεις. Στο Sophie’s Nest θα μείνετε στην Ιουλίδα, την πρωτεύουσα του νησιού, με θέα τη θάλασσα από το μπαλκόνι του διαμερίσματος, το οποίο έχει 2 υπνοδωμάτια, τηλεόραση flat-screen και κουζίνα με φούρνο. Κι αν είστε και πιο μερακλήδες, σας προσφέρει μπάρμπεκιου, για να πάτε μεγαλύτερη παρέα και να το… τσικνίσετε εν μέσω καλοκαιριού.