Αυξημένες οι κρουαζιέρες στη Σαντορίνη για τον Ιούνιο

santorini-krouaziera
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Ο τουρισμός της Σαντορίνης ολοένα και αυξάνεται, με τις κρουαζιέρες φέτος να σημειώνουν αύξηση.

Με 80 προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για τον Ιούνιο φέτος, η Σαντορίνη φαίνεται πως δέχεται ακόμη περισσότερους τουρίστες με την έναρξη του καλοκαιριού, αφού τον Ιούνιο του 2017, οι κρουαζιέρες ανέρχονταν στις 60.

Τα κρουαζιερόπλοια καταφτάνουν καθημερινά στο νησί, με 7 αφίξεις να είναι προγραμματισμένες για σήμερα 13/6 στα Φηρά, οι οποίες μοιράζονται στην πρωινή και την απογευματινή ζώνη.

Να σημειώσουμε ότι η Σαντορίνη είναι ανάμεσα στους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου που σημειώνουν αυξημένο μαζικό τουρισμό, ο οποίος παρά τα οικονομικά οφέλη, προκαλεί προβλήματα στο ρομαντικό αυτό νησί. 

Τα τελευταία χρόνια, οι τιμές και το κόστος ζωής έχουν ανέβει αρκετά, δυσκολεύοντας του κατοίκους οικονομικά. Συν τοις άλλοις, κατά την τουριστική σεζόν καταφτάνουν περίπου 18 χιλιάδες τουρίστες την ημέρα, σύμφωνα με δεδομένα προηγούμενων ετών, οι περισσότεροι από κρουαζιερόπλοια. Αυτό δημιουργεί τεράστια κίνηση στους δρόμους, αλλά και τα στενά δρομάκια, εξάντληση των θέσεων πάρκινγκ και φυσικά τα δημοφιλή χωριά Οία και Φηρά μετατρέπονται σε κάτι σαν κέντρο της Αθήνας μια καθημερινή σε ώρα αιχμής.