Ονειρούπολη Δράμας: ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι στη Βόρεια Ελλάδα

oneiroupoli-dramas-ena-xristougenniatiko-paramuthi-sti-boreia-ellada

www.oneiroupoli2012.gr

ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Κάθε χρόνο στο χώρο του Δημοτικού Κήπου και της Πλατείας Ελευθερίας της Δράμας, για παραπάνω από ένα μήνα (φέτος, από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου), στήνεται μια χριστουγεννιάτικη γιορτή, όπου όλα μεταμορφώνονται σε ένα πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο χωριό που περιμένει μικρούς και μεγάλους για να τους κάνει να νιώσουν τη μαγεία του παραμυθιού.

Τα Χριστούγεννα ζωντανεύουν εδώ, ίσως περισσότερο από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος στην Ελλάδα και η εμπειρία είναι αναμφίβολα μαγική. Οι δράσεις της Ονειρούπολης πολλαπλασιάζονται κάθε χρόνο και οι υπεύθυνοι του Δήμου Δράμας φιλοξενούν και υποδέχονται στα σπίτια που υλοποιούνται οι δράσεις, όλους τους επισκέπτες.

Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης περιλαμβάνει πολλές μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της: ένα τεράστιο παγοδρόμιο, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη φάτνη και ένα εντυπωσιακό, πολύχρωμο Καρουζέλ, είναι τα πρώτα που θα συναντήσετε, μπαίνοντας στην Ονειρούπολη. Και όλα αυτά υπό τους ήχους της…Έλενας Παπαρίζου, η οποία φέτος υποδέχεται τα Χριστούγεννα στη μοναδική Ονειρούπολη.

Οι δράσεις

Μπαίνοντας στην Ονειρούπολη, θα συναντήσετε πρώτα ένα μεγάλο παγοδρόμιο, το όμορφο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη φάτνη και ένα εντυπωσιακό, πολύχρωμο Καρουζέλ. Επίσης, μέσα στο Δημοτικό Κήπο, βρίσκονται όλα τα «σπιτάκια» του Χωριού (Άη Βασίλη, Ξωτικών κ.τ.λ.), γεμάτα δράσεις και εκδηλώσεις.

Στις δράσεις της Ονειρούπολης περιλαμβάνονται…

Το σπίτι του Αϊ Βασίλη

www.oneiroupoli2012.gr

Ο αγαπημένος γέροντας των παιδιών και όχι μόνο, σας περιμένει στο ζεστό του σπιτικό, παρέα με τα ξωτικά των Χριστουγέννων, να του ψιθυρίσετε στο αυτί, την δική σας ευχή.. που ίσως φέτος γίνει πραγματικότητα. Για αντάλλαγμα θέλει το χαμόγελο και την καλή σας διάθεση.

Το εργαστήρι του Αϊ Βασίλη

Τα οικολογικά υλικά συνθέτουν φέτος τις ιδιαίτερες κατασκευές στο μικρό εργαστήρι: στολίδια και αναμνηστικά φτιαγμένα από τους επισκέπτες, ώστε να πάρουν φεύγοντας μαζί τους, ένα μικρό κομμάτι της Ονειρούπολης.

Το σπίτι του παραμυθιού και του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας

Εκεί που οι ιστορίες παίρνουν μια άλλη διάσταση, φτιαγμένες από εικόνες και φανταστικούς ήρωες έτοιμους να ξεπηδήσουν μέσα από τις σελίδες των βιβλίων και το κινηματογραφικό πανί. Εσείς δεν έχετε παρά να καθίσετε αναπαυτικά και να αφεθείτε στην μαγεία που μόνο το παραμύθι δημιουργεί.

Εργαστήρι για…επιστήμονες

www.oneiroupoli2012.gr

Στην Ονειρούπολη υπάρχει επίσης μικρό εργαστήριο πειραμάτων φυσικής, χημείας και βιολογίας, όπου παρουσιάζονται εντυπωσιακά πειράματα, δωμάτιο ψευδαίσθησης όπου καλείστε διασκεδάζοντας να καταλάβετε αν αυτό που συμβαίνει είναι αληθινό, εργαστήρι ψηφιδωτών και ζαχαροπλαστικής και πολλά ακόμη.

Το Σπίτι των Εκπλήξεων!

Τα «Ζαχαρομαγειρέματα», για τους μικρούς επισκέπτες της Ονειρούπολης και «Το Ηi-Tech εργαστήρι των Ξωτικών» υπόσχονται στιγμές περιπέτειας και…γεύσης. Με όπλο την φαντασία τους και τα δεκάδες υλικά ζαχαροπλαστικής, οι μικροί επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και να τις προσφέρουν στον…Άη Βασίλη και όχι μόνο.

Και επειδή η νέα τεχνολογία έχει φτάσει και στο μακρινό χωριό του, τα μικρά ξωτικά στον δικό τους χώρο, γεμάτο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ετοιμάζονται για πολύ παιχνίδι.

Παιδική βιβλιοθήκη

Επειδή το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα «ανθίζει» μέσα από την προσφορά, μην ξεχάσετε να φέρετε τα παλιά σας βιβλία, τετράδια ή παραμύθια και να τα χαρίσετε στη Βιβλιοθήκη, που εδώ και χρόνια ο Δήμος Δράμας εμπλουτίζει με κάθε λογής βιβλίο, προσφέροντας μια μεγάλη βοήθεια σε παιδιά που την έχουν πραγματικά ανάγκη.

Χριστουγεννιάτικη Αγορά

www.oneiroupoli2012.gr(φωτογραφία: Βασίλης Κοβλακάς)

Φυσικά Χριστούγεννα χωρίς δώρα δε γίνονται και για αυτόν τον λόγο υπάρχει η Χριστουγεννιάτικη αγορά, που λειτουργεί μέσα στο χωριό, με ξύλινα, στολισμένα σπιτάκια, από όπου μπορείτε να βρείτε τοπικές λιχουδιές, παραδοσιακά, Χριστουγεννιάτικα εδέσματα, μέχρι και δωράκια, στολιδάκια, παιχνιδάκια και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας.

Εάν πάλι θέλετε να χαλαρώσετε με μια όμορφη βόλτα, επισκεφτείτε, δωρεάν φυσικά, τα σπιτάκια των δράσεων, το παραμύθι του μικρού πρίγκιπα και το μεγάλο τρενάκι της Ονειρούπολης, με τον δικό σας ξεναγό.

Οι εθελοντές σε κάθε σημείο δράσης, θα επιβεβαιώνουν την επίσκεψη και τη συμμετοχή σας σφραγίζοντας στο έντυπό σας, τον κενό χώρο κάτω από κάθε δράση. Όποιο παιδί συμπληρώσει όλες τις σφραγίδες, κερδίζει ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο μπαλόνι της Ονειρούπολης. Η είσοδος στην Ονειρούπολη είναι ελεύθερη, εκτός αν ξεχάσετε στο σπίτι σας το χαμόγελο και το κέφι σας! Περισσότερες πληροφορίες στο www.oneiroupoli2012.gr/programma.pdf .

Πληροφορίες: Ώρες λειτουργίας Ονειρούπολης, καθημερινά 10:00 – 14:00 και 17:30-21:00, Σάββατο Κυριακή και στις 24/12, 25/12, 26/12, 31/12, 1/1, 5/1, από 10:00 – 21:00.