H Tripadvisor αξιολογεί (και) με βάση τη διαχρονικότητα

ksenodoxeio-poluteleia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Το πόσο σταθερά καλές κριτικές σε βάθος χρόνου λαμβάνει ένα ξενοδοχείο φαίνεται να μετρά πλέον περισσότερο, σύμφωνα με νέο αλγόριθμο της Tripadvisor.

Μέσα στην άνοιξη, η κορυφαία ταξιδιωτική πλατφόρμα, Tripadvisor, ενημέρωσε τον αλγόριθμο δημοτικότητας και πλέον παρέχει μια πιο «δίκαιη» αξιολόγηση, με βάση τη διαχρονικότητα της κάθε ξενοδοχειακής επιχείρησης.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν ένα ξενοδοχείο λάβει πολλές και καλές κριτικές το τελευταίο διάστημα, δεν θα ξεπεράσει το ξενοδοχείο που λαμβάνει σε βάθος (πολλών) χρόνων καλές κριτικές, που σημαίνει ότι κάποια ξενοδοχεία θα ανέβουν πιο ψηλά από άλλα, με βάση τη διαχρονικότητα.

Οι τομείς που εξετάζονται έχουν να κάνουν με την ποιότητα, την ενημερότητα και την ποσότητα, δηλαδή με το πόσο ποιοτικές είναι οι υπηρεσίες ενός ξενοδοχείο, αλλά και το ίδιο, σύμφωνα με τις κριτικές, το πόσο ενημερωμένες και πρόσφατες είναι οι κριτικές τη στιγμή που τις κοιτάζουν και το πόσο υψηλός είναι ο αριθμός των κριτικών. Όσο περισσότερες είναι ο ικριτικές που έχει λάβει ένα ξονοδοχείο, τόσο πιο σίγουροι αισθάνονται οι επισκέπτες, αν και μόνο η ποσότητα των κριτικών δεν αρκεί για να κατατάξει ένα ξενοδοχείο ψηλότερα από κάποιο άλλο.