Διαμονή με θέα τη θάλασσα: πέντε όμορφες επιλογές σε ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα

iliopetro
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Αν η θέα στη θάλασσα αποτελεί βασική προϋπόθεση για να κλείσετε διαμονή για τις διακοπές σας, τότε ρίξτε μια ματιά παρακάτω.

Iliopetro, Μονεμβασιά
Η Μονεμβασιά είναι από μόνη της ένα υπέροχο, ρομαντικό μέρος, που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Στο Iliopetro θα απολαύσετε ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρά της, καθώς θα κάθεστε στο ευρύχωρο μπαλκόνι σας με θέα τη Μεσόγειο και το Κάστρο της Μονεμβασιάς. Το κατάλυμα απέχει 2 λεπτά με τα πόδια από την παραλία, μόλις 60 μέτρα μακριά από την παραλία Πορί, ενώ πέρα από την υπέροχη θέα μπορείτε να χαλαρώσετε στα πέτρινα παγκάκια του κήπου με τους φοίνικες ή να απολαύσετε το ποτό τους στη σκιά του μπαρ. Το Κάστρο της Μονεμβασιάς απέχει 3 χιλιόμετρα από το κατάλυμα και το κόστος ξεκινά από 60 ευρώ/βραδιά. 

Studio Yalos, Πήλιο
Ο απόλυτος προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, το Πήλιο, αν μη τι άλλο χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη και προσεγμένη διαμονή του. To Studio Yalos βρίσκεται στην παραλία Άγιοι Σαράντα στο Χορευτό και προσφέρει θέα στο Αιγαίο (ή στο βουνό για τους πιο… ορεινούς), ενώ απέχει μόλις ένα λεπτό από την παραλία με τα πόδια. Ο κήπος του και η ηλιόλουστη βεράντα σας περιμένουν για στιγμές χαλάρωσης, ενώ σε μικρή απόσταση με τα πόδια υπάρχουν καταστήματα, ταβέρνες και beach bar. Η όμορφη Ζαγορά βρίσκεται 10 χιλιόμετρα μακριά για να κάνετε τις βόλτες σας, ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε και τον πιο κοσμοπολίτικο Άγιο Ιωάννη. Το κόστος διαμονής ξεκινά από 85 ευρώ/ημέρα.

Xariklia Studios, Πευκί Εύβοια
To Πευκί με την παραλία του είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Βόρεια Εύβοια κι αν αναζητάτε ένα όμορφο και ήσυχο μέρος για οικονομικές διακοπές, είναι από τα πιο κατάλληλα. Εκεί μπορείτε να μείνετε στο Ασμήνιο στα Xariklia Studios που απέχουν ένα λεπτό από την παραλία, με θέα τη θάλασσα από το μπαλκόνι σας, σε κόστος από 65 ευρώ. Τα καταλύματα περιλαμβάνουν μπαλκόνι ή αίθριο, ενώ στην ηλιόλουστη βεράντα του μπορείτε να απολαύσετε το καλοκαίρι και τη θέα. Η παραλία στο Πευκί είναι τεράστια, με έκταση 4-5 χιλιόμετρα, έχει ψιλή άμμο, βότσαλο και μικρές πέτρες και σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε όποιο κομμάτι της επιθυμείτε, με λιγότερο ή περισσότερο κόσμο.

Selana View, Καραβοστάσι Πελοπόννησος
Με θέα στον Μεσσηνιακό Κόλπο, το Selana View βρίσκεται στο Καραβοστάσι και είναι χτισμένο σύμφωνα με την τοπική αρχιτεκτονική, προσφέροντας παραδοσιακά διακοσμημένα διαμερίσματα με επιπλωμένο μπαλκόνι. Η παραλία απέχει 3 λεπτά με το αυτοκίνητο, ενώ το ιστορικό χωριό Οίτυλο βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Τα κλιματιζόμενα διαμερίσματα του Selana είναι πολύ χαρακτηριστικά, με έπιπλα από σκούρο ξύλο, πέτρινους τοίχους και πίνακες ζωγραφικής και σας περιμένουν με καφέ, χυμό, μαρμελάδες για πρωινό, ενώ αν έχετε όρεξη για ψησίματα, στον κήπο υπάρχουν εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου. Σε απόσταση 700 μέτρων θα συναντήσετε ταβέρνες και καταστήματα, ενώ η γραφική Αρεόπολη και το Γύθειο απέχουν 9 και 23 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Το κόστος ξεκινά από 85 ευρώ τη βραδιά.

Ξενοδοχείο Αμπάτης, Αγκίστρι
Στο πιο μικρό και κοντινό νησί στην Αθήνα, στο Αγκίστρι, όπου όλα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και μπορείτε ακόμη και να το περπατήσετε, το ξενοδοχείο Αμπάτης σας προσφέρει θέα στον Σαρωνικό Κόλπο ή στο βουνό, από 70 ευρώ/βραδιά. Απέχει 3 λεπτά με τα πόδια από τη θάλασσα, είναι πλαισιωμένο από τις πλούσιες καταπράσινες εκτάσεις του νησιού και η αμμώδης παραλία της Σκάλας βρίσκεται στα 200 μέτρα. Τα κλιματιζόμενα δωμάτιά του έχουν μινιμαλιστική διακόσμηση με σφυρήλατα κρεβάτια και απαλά χρώματα κι όταν θελήσετε να τριγυρίσετε, τα εστιατόρια και τα καταστήματα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Το λιμάνι της Σκάλας απέχει 150 μέτρα και το Μεγαλοχώρι 2 χιλιόμετρα, ενώ η πανέμορφη βοτσαλωτή παραλία της Χαλικιάδας βρίσκεται απέχει μόλις 600 μέτρα.