Με το Elatos Resort τα παιδιά λένε «ναι» στο βουνό

elatos-resort
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Για 3η χρονιά, οι ορεινές περιπέτειες του Elatos Resort & Health Club επιστρέφουν στην καρδιά του ελατοδάσους του Παρνασσού, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να αγαπήσουν τη φύση και να δουν εκτός από το μπλε, και το πράσινο στο καλοκαίρι τους.

Ποιος δεν αγάπησε τις καλοκαιρινές περιπέτειες ως παιδί; Αυτές ακριβώς τις περιπέτειες διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά τo Elatos Resort & Health Club, με το εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα Elatos Summer Mountain Adventures για παιδιά ηλικίας 7 έως 14 ετών. Μέχρι το τέλος Ιουλίου το resort μετατρέπεται σε έναν παράδεισο για τους μικρούς του φίλους, καλώντας τους να περάσουν όμορφες στιγμές γεμάτες δημιουργικές δραστηριότητες στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού στα 1300 μέτρα υψόμετρο!

Το Elatos Summer Mountain Adventures, που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2016, αποτελεί ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα για τη σωματική και πνευματική εξέλιξη των παιδιών, την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής και την ανάδειξη αξιών όπως η αλληλοβοήθεια, η αυτοεκτίμηση, η φιλία και η αγάπη για το περιβάλλον, αλλά και την αποτοξίνωση από την τεχνολογία και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Με δραστηριότητες που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα φέρνει τα παιδιά κοντά στη φύση, στον υγιεινό τρόπο ζωής αλλά και στην Τέχνη. Εικαστικά (landscape art), μουσική και επεξεργασία ήχου, μουσικοκινητική και χορός, νυχτερινή παρατήρηση ουράνιων σωμάτων, μαθήματα βοτανολογίας, εθελοντική εργασία, εκπαιδευτικές εκδρομές, πεζοπορίες & αναρρίχηση, κολύμβηση και water polo, αλλά και μαθήματα σκακιού είναι όλα όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα που οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του resort έχουν σχεδιάσει για φέτος.

Τα παιδιά διαμένουν στα κατασκευασμένα εξολοκλήρου από φυσικά υλικά chalets και κάνουν χρήση όλων των εγκαταστάσεων του resort, σε μια έκταση 100 στρεμμάτων. Κάθε chalet φιλοξενεί 6-9 παιδιά ιδίου φύλου και κοινής ηλικιακής ομάδας επιτηρούμενα από Oμαδάρχη.

Στο Club House, το κεντρικό κτήριο όπου χτυπά η καρδιά του resort, σερβίρονται τα υγιεινά γεύματα που περιλαμβάνει το διατροφολόγιο των συμμετεχόντων και πραγματοποιούνται κάποιες από τις ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες του Elatos Summer Mountain Adventures, όπως τα μαθήματα χιπ χοπ και comics. Με στόχο την επαφή των παιδιών με τη φύση και την ανάπτυξη στενών δεσμών με το περιβάλλον, η πλειονότητα των δραστηριοτήτων έχει σχεδιαστεί για την ύπαιθρο, όπου τα παιδιά περνούν τον περισσότερο χρόνο τους.

Για πρώτη φορά φέτος το Elatos Resort & Health Club διοργανώνει και 3η περίοδο για το Elatos Summer Mountain Adventures, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για παιδιά Ελλήνων του εξωτερικού! Μικρότερη σε διάρκεια, αφού διαρκεί 10 ημέρες, αλλά εξίσου πλούσια σε δραστηριότητες ιδιαίτερα πολιτιστικού ενδιαφέροντος, η συγκεκριμένη περίοδος σχεδιάστηκε με στόχο την επαφή των παιδιών με την ελληνική παράδοση, αλλά και την ελληνική γλώσσα. Αξέχαστες στιγμές στην ελληνική ύπαιθρο, εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και παιχνίδι με συνομηλίκους τους που ζουν στην Ελλάδα είναι κάποιες από τις εμπειρίες που θα ζήσουν στην καρδιά του Παρνασσού.

Info
Elatos Summer Mountain Adventures 2018
1η περίοδος: 17 - 30/06/18
2η περίοδος: 01 - 14/07/18
3η περίοδος: 15 - 25/07/18
www.elatoscamp.gr