Σε ποια νησιά βρίσκονται οι καλύτερες παραλίες της Ελλάδας;

nauagio-zakunthos-anoiksi

Το πανέμορφο Ναυάγιο της Ζακύνθου από ψηλά

ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Στο ερώτημα αυτό έχουν απαντήσει οι συντάκτες της Telegraph, επιλέγοντας τα δικά τους αγαπημένα νησιά για μπάνιο.

Τα νησιά του Ιονίου φαίνεται πως είναι ασυναγώνιστα για τους τουρίστες του εξωτερικού, τόσο για την αμμουδιά τους, όσο και για τη δραματική ακτογραμμή τους. Ο Μύρτος στην Κεφαλονιά και το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα είναι σίγουρα ανάμεσα στις πιο φωτογενείς και αγαπημένες, αλλά το Ναυάγιο της Ζακύνθου, προσβάσιμο μόνο με καραβάκι, φαίνεται να τις κερδίζει και τις δύο, σύμφωνα με τους συντάκτες της Telegraph, ακόμη κι όταν γεμίζει κόσμο.

Ο... άγριος Μύρτος της Κεφαλονιάς

Οι επισκέπτες της Ζακύνθου καλό θα ήταν να αποφύγουν τις πιο… «μεθυσμένες» γωνιές στα νότια και να παραμείνουν στα βόρεια του νησιού, αλλά και στα ορεινά δυτικά, σύμφωνα με την Joanna Symons.

Εναλλακτικά, μπορείτε να μείνετε στη χερσόνησο του Βασιλικού στα νοτιοανατολικά, η οποία είναι προστατευμένη από την ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας, κυρίως και λόγω του ότι οι ακτές της είναι περιοχές ωοτοκίας της χελώνας Caretta-Caretta. Η παραλία του Γέρακα ειδικά, θεωρείται μια από τις ομορφότερες, με πολλούς να λένε αστειευόμενοι ότι οι χελώνες... ξέρουν να διαλέγουν παραλίες.