Σας αποκαλύπτουμε τα «μυστικά» πέντε ελληνικών νησιών που δεν γνωρίζατε

purgos-santorini

Το χωριό Πύργος της Σαντορίνης

ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Θα συμφωνήσετε, μάλλον, μαζί μας ότι κάθε ένα από τα νησιά μας και κυρίως από τα νησιωτικά συμπλέγματα μοιάζει σαν να έχει δημιουργήσει το δικό του ξεχωριστό σύμπαν. Μπαίνουμε λίγο στο σύμπαν που δημιουργεί το καθένα και ανακαλύπτουμε «μυστικά» που πολλοί δεν γνωρίζουν.

Γνωρίστε τις γεύσεις της Σαντορίνης
Με περίπου 2 εκατομμύρια το χρόνο, η Σαντορίνη σίγουρα δεν μπορεί να έχει πολλά μυστικά. Αν την επισκεφτείτε, όμως, μπορείτε να «ξεφύγετε» από τα πλήθη των τουριστών, των κρουαζιερόπλοιων και των ζευγαριών και να μεταφερθείτε στα ενδότερα του νησιού, στο χωριό Πύργος, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα χωριά της. Εκεί μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής στο εστιατόριο Selene και να ζήσετε τη δική σας γευστική εμπειρία. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε κρασιά από τα 19 οινοποιεία του νησιού στο Oia Vineyart, ένα όμορφο wine bar «κρυμμένο» στα σοκάκια της Οίας.

Η παραλία της Αρκουδίλας στη νοτία Κέρκυρα

Πηγαίνετε για φλαμίνγκο στη Νότια Κέρκυρα
Παρά τις υπέροχες παραλίες της και τα όμορφα τοπία της, το μεγαλύτερο κομμάτι της νότιας Κέρκυρας φαίνεται να έχει «γλιτώσει» από τον μαζικό τουρισμό. Αν βρεθείτε εκεί, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την περιοχή των Ρουμανάδων και το αρχοντικό, που ανήκει στην οικογένεια Τριβόλη από τον 17ο αιώνα. Ο Σπύρος και η Λουκία Τριβόλη καλωσορίζουν τους επισκέπτες στο κόκκινο σπίτι, όπου στην κουζίνα τους μπορεί κανείς να βρει σπιτική μαρμελάδα, φρέσκα αυγά και ελαιόλαδο από το κτήμα. Στις Αλυκές Λευκίμμης θα πάτε για να δείτε από κοντά φλαμίνγκο, στην παραλία Γαρδένος θα μπορέσετε να κολυμπήσετε και να απολαύσετε υπέροχα νερά ή αλλιώς να κατευθυνθείτε ακόμη πιο νότια, στην αμμουδιά της Αρκουδίλας. Εκεί, ανάμεσα στα πεύκα, σας περιμένει και ένα μοναστήρι από τον 17ο αιώνα.

https://greece.terrabook.com

Η εκκλησία θεωρείται από τις αρχαιότερες και σημαντικότερες των Βαλκανίων

Επισκεφτείτε την Εκκλησία της Ανωγής στην Ιθάκη
Στον Οδυσσέα πήρε αρκετά χρόνια να επιστρέψει στην Ιθάκη, εσείς, όμως, δεν θα δυσκολευτείτε τόσο. Παρ’ όλ’ αυτά θα επιβραβευτείτε από τις υπέροχες παραλίες με τα πράσινα νερά και τις υπέροχες πεζοπορικές διαδρομές της, όπως αυτή προς την Εκκλησία της Ανωγής, έναν βυζαντινό ναό αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, που κατασκευάστηκε τον 12ο αιώνα. Ζητήστε το κλειδί από το καφέ του χωριού και δείτε πώς θα ξαναερωτευτείτε το ταίρι σας στο όμορφο αυτό μέρος. Η εκκλησία θεωρείται, μάλιστα, από τις αρχαιότερες και σημαντικότερες των Βαλκανίων και έχει κριθεί διατηρητέα.

Το κρητικό ψαροχώρι Σίσι στη βόρεια ακτή της Κρήτης

Εξερευνήστε το Σίσι στην Κρήτη
Πέρα από την Κνωσό και τη Φαιστό, που δεν λείπουν από τις ξεναγήσεις των περισσοτέρων, βάλτε στο πρόγραμμα και το κρητικό ψαροχώρι Σίσι στη βόρεια ακτή της Κρήτης, το οποίο αποτελεί ένα μικρό θέρετρο στο νομό Λασιθίου. Από εκεί, μάλιστα, μπορείτε να επισκεφτείτε με καραβάκι τον κόλπο Μιραμπέλου στο κρητικό πέλαγος, στην ανατολική Κρήτη, και το νησί Μόχλος με τις μινωικές αρχαιότητες.

Η ιδιαίτερη λίμνη Μελισσάνη της Κεφαλονιάς

Ζήστε το Saristra Festival στην Κεφαλονιά
Μετά το σεισμό του 1953 που έπληξε την Κεφαλονιά, το ορεινό χωριό Παλιά Βλαχάτα, που είναι πλέον απόκοσμο και εγκαταλελειμμένο, ξαναβρίσκει τη χαμένη του πνοή για 3 ημέρας (3-5 Αυγούστου) στο Saristra Festival. Τις ημέρες αυτές, προβάλλεται video art στα ερείπια, μπάντες παίζουν στην πλατεία του χωριού, γίνεται γιόγκα σε άδειους στάβλους και οι δρόμοι γεμίζουν με ανθρώπους κάθε ηλικίας. Κοντά στη Σάμη θα βρείτε και την περίφημη υπόγεια λίμνη Μελισσάνη, την οποία μπορείτε να εξερευνήσετε με τον βαρκάρη και να την απολαύσετε γύρω στο μεσημέρι, όπου ο ήλιος πέφτει στο νερό από την ιδανική γωνία.