Επτά αντικείμενα που δεν γνωρίζατε ότι απαγορεύεται να έχετε στη χειραποσκευή σας

xeiraposkeui-x-ray
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Αν ταξιδέψετε αεροπορικώς για τις διακοπές σας, φροντίστε να μην έχετε στη χειραποσκευή σας κάτι από τα παρακάτω, αν δεν θέλετε να καταλήξετε στην ασφάλεια του εκάστοτε αεροδρομίου.

Πασαλάκια σκηνής
Ετοιμάζεστε για το επόμενο Primavera, Sonar ή άλλο φεστιβάλ, όπου κάνετε κάμπινγκ; Τότε φροντίστε να μην κουβαλάτε τα πασαλάκια της σκηνής στη χειραποσκευή σας, γιατί θα σας τα κρατήσουν στο αεροδρόμιο, που σημαίνει ότι για τις επόμενες ημέρες, μάλλον θα καταλήξετε... άστεγος.  

Σούπα σε κονσέρβα
Οι κανόνες είναι κανόνες και η σούπα κονσέρβα δεν παύει να είναι υγρό. Αν ξεπερνά τα 101ml… κατάσχεται. Το ίδιο ισχύει και για τη μάσκαρα, τις κρέμες και φυσικά το νερό.

Σιρόπι
Παραμένοντας στο κομμάτι «υγρά», αν χρειάζεται να κουβαλάτε ένα μεγάλο μπουκάλι σιρόπι στην τσάντα σας, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Αυτό σημαίνει ότι το μπουκάλι αυτό πρέπει να είναι λιγότερο από 100ml, εκτός αν ενημερώσετε από πριν το αεροδρόμιο. Στην περίπτωση των χαπιών, προτιμήστε να τα βάλετε σε θήκη 7 ημερών, ώστε να είναι οργανωμένα και να διευκολύνετε την ασφάλεια.

Οξυζενέ
Από οξυζενέ μέχρι μολυσμένο αίμα, δακρυγόνο και πυροσβεστήρα, όλες οι χημικές και τοξικές ουσίες απαγορεύονται από τις χειραποσκευές. Αν, λοιπόν, έχετε σκοπό να κάνετε ντεκαπάζ, κάντε πριν την αναχώρησή σας.

Πρωτεΐνη σε σκόνη
Σε κάποια αεροδρόμια, όπως π.χ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ουσίες σε σκόνη, όπως ο καφές, η πρωτεΐνη, τα μπαχαρικά, τα καλλυντικά που βρίσκονται σε δοχείο άνω των 350 γραμμαρίων, επίσης δεν επιτρέπονται. Θα πρέπει, λοιπόν, να εξασφαλίσετε ότι οι ποσότητες είναι οι επιτρεπτές.

Μπρι
Ας πούμε ότι επισκεφτήκατε τη Γαλλία και πήρατε λίγο μπρι στην τσάντα σας για να τσιμπολογήσετε κατά την πτήση. Δυστυχώς, τα μαλακά τυριά θεωρούνται υγρά, γι’ αυτό θα πρέπει και πάλι να φροντίσετε η ποσότητα να είναι μικρή, στο μέγεθος μιας μπουκιάς.

Drone
Τα drones είναι μια πολύπλοκη υπόθεση, ειδικά όσο η τεχνολογία προχωράει. Όταν μεταφέρετε ένα drone σε μια πτήση, το πιο σημαντικό είναι να σημειώσετε τον τύπο μπαταριών που χρησιμοποιείτε –τα περισσότερα χρησιμοποιούν μπαταρίες λιθίου, τις οποίες πρέπει να πάρετε στη χειραποσκευή. Επίσης, αν οι προπέλες του ξεπερνούν τα 6 εκατοστά, μπορεί να θεωρηθούν ως λεπίδες και να πρέπει να ελεγχθούν. Τέλος, ελέγξτε τους κανόνες για τα drone στο μέρος που ταξιδεύετε, καθώς σε κάποια μέρη μπορεί να υπάρχει απαγορευτικό αν δεν υπάρχει άδεια.

Μπαταρίες
Σύμφωνα με τις οδηγίες της olympicair, σε περίπτωση που οι επιβάτες θέλουν να μεταφέρουν ανταλλακτικές μπαταρίες ή μπαταρίες εκτός συσκευής, το μέγιστο επιτρεπτό όριο είναι μέχρι 2 και η μεταφορά τους μπορεί να γίνει μόνο μέσα σε χειραποσκευή (για φορητές ηλεκτρονικές συσκευές). Οι εφεδρικές μπαταρίες θα πρέπει να τοποθετούνται στην αρχική συσκευασία τους ή να μονώνονται οι ακροδέκτες τους είτε με μονωτική ταινία, είτε με τοποθέτησή τους σε ξεχωριστό σακουλάκι, για να αποφευχθεί τυχόν βραχυκύκλωμα.  

Οι κανονισμοί στα αεροδρόμια αλλάζουν αναλόγως με το μέρος που επισκέπτεστε. Οι γενικότεροι κανόνες της Ευρώπης βρίσκονται εδώ ενώ τα παραπάνω μπορεί να τα συναντήσετε σε διάφορα μέρη του κόσμου, γι’ αυτό φροντίστε να ενημερώνεστε πριν το ταξίδι σας.