Ποια μέρη της Ευρώπης αξίζει να επισκεφτείτε Σεπτέμβριο

costa-del-sol-paralia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Ο Σεπτέμβριος, που για πολλούς είναι ένας μελαγχολικός μήνας, είναι ιδανικός για ένα ταξίδι στην Ευρώπη, τόσο από άποψη καιρού, όσο και από άποψη κόσμου και κόστους. Οι περισσότεροι επιλέγουν το καλοκαίρι για αποδράσεις, γι’ αυτό τον μήνα αυτό αποφεύγετε τις ορδές κόσμου, αλλά και τις υψηλότερες τιμές σε διαμονή. Αν δεν πήγατε διακοπές ή έχετε ακόμη κουμπαρά να «σπάσετε», δείτε ποια μέρη ταιριάζουν στον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.

Costa del Sol, Μάλαγα, Ισπανία
Για όσους αναζητούν ακόμη παραλίες, ο καιρός εδώ τον Σεπτέμβριο είναι ακόμη καλύτερος από το καλοκαίρι, χωρίς τόσο υψηλές θερμοκρασίες, ενώ οι πιθανότητες για βροχή είναι σχεδόν μηδενικές. Θα βρείτε καλά τετράστερα ξενοδοχεία με κόστος από 120 ευρώ για δύο άτομα, ενώ αν ψάχνετε κάτι πιο οικονομικό, θα βρείτε δωμάτια σε hostel από 30 ευρώ.

Algavre, Πορτογαλία
Η νότια ακτή της Πορτογαλίας, γνωστή και ως Algavre είναι ιδανικός προορισμός για όσους δεν θέλουν να αποχωριστούν το καλοκαίρι τόσο εύκολα, αφού εκεί θα βρουν αμμώδεις παραλίες με πολύ λιγότερο κόσμο, όπως και θάλασσες για windsurf, για όσους ενδιαφέρονται. Σε γενικές γραμμές, η Πορτογαλία θεωρείται ελάχιστα πιο φθηνή από την Ισπανία, ενώ θα βρείτε περισσότερο κόσμο να μιλάει αγγλικά. Η διαμονή σε τετράστερο ξενοδοχείο ξεκινά από 120 ευρώ τα δύο άτομα και τα κρεβάτια σε hostel από 13 ευρώ.

Αττάλεια, Τουρκία
Είναι η 8η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και από τα πιο φημισμένα και low budget μέρη για διακοπές.H παλιά συνοικία της πόλης, αποτελεί ταξίδι στο χρόνο που θα σας κάνει να αισθανθείτε σαν να βρίσκεστε σε περασμένες εποχές, ενώ η υπόλοιπη Αττάλεια είναι από τις πιο μοντέρνες περιοχές της παραλιακής Τουρκίας και διαθέτει εξαιρετικό δίκτυο συγκοινωνιών και μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο. Οι θερμοκρασίες τον Σεπτέμβριο κυμαίνονται από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ ξενοδοχεία θα βρείτε πολύ οικονομικά αυτό το διάστημα, από 30 ευρώ.

Τενερίφη, Κανάρια Νησιά
Στα βορειοδυτικά της Αφρικής στον Ατλαντικό Ωκεανό, τα Κανάρια Νησιά είναι ιδανικά για τροπική απόδραση αλά ισπανικά. Η Τενερίφη είναι το μεγαλύτερο από τα επτά Κανάρια Νησιά και αποτελεί εξαιρετικό προορισμό με συναρπαστική νυχτερινή ζωή και θαυμάσια σημεία εκκίνησης για τους λάτρεις των καταδύσεων. Αν ασχολείστε με το surfing, το wind surfing, το jet-skiing και το παραπέντε, οι παραλίες της θα σας συναρπάσουν και μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο του Τέιδε, το πιο συχνά επισκέψιμο πάρκο στην Ισπανία και τις Κανάριες Νήσους, με τοπίο σαν σκηνικό γυρισμάτων. Στην Τενερίφη θα βρείτε ξενοδοχεία 4 αστέρων από 72 ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Φλωρεντία, Ιταλία
Μετά τη Ρώμη είναι η δεύτερη απαραίτητη στάση που πρέπει να κάνετε στην Ιταλία –για πολλούς κιόλας, η πρώτη- την οποία θα απολαύσετε σε ιδανικές θερμοκρασίες μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου και μετά… μουσικής, αφού οι μουσικοί στους δρόμους βρίσκονται παντού. Είναι η καρδιά της Τοσκάνης και μια από τις πιο σημαντικές πόλεις του κόσμου της Τέχνης, ενώ τόσο τα μουσεία, όσο και το φαγητό εκεί θα σας ενθουσιάσουν. Είναι λίγο πιο φθηνή από τη Ρώμη και αρκετά πιο φθηνή από την Βενετία, με ξενοδοχεία 4 αστέρων για 2 άτομα, από 118 ευρώ.

Σπλιτ, Κροατία
Η Κροατία είναι σίγουρα ένας hot προορισμός των τελευταίων χρόνων και το Σπλιτ ένα μέρος της που δεν πρέπει να προσπεράσετε. Είναι η μεγαλύτερη πόλη στις ακτές της Δαλματίας και μία από τις παλαιότερες, που συνδυάζει εκπληκτική, ρωμαϊκή καλλιτεχνική κληρονομιά, με μια αποκλειστική, κοσμοπολίτικη αίσθηση. Είναι απλωμένη γύρω από το αρχαίο παλάτι του Διοκλητιανού, περιστοιχισμένη από ισχυρά τείχη σε σχήμα παραλληλογράμμου, με ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα τον υπέροχο καθεδρικό ναό του Αγίου Domnius, με το καμπαναριό που προσφέρει υπέροχη θέα της πόλης. Οι θερμοκρασίες τον Σεπτέμβριο κυμαίνονται από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ ξενοδοχεία αυτή την εποχή θα βρείτε από 50 ευρώ 3 αστέρων.

www.wikipedia.com
Interlaken, Ελβετία
Αν θέλετε να ζήσετε την Ελβετία, όσο ακόμη έχει θερμοκρασίες από 9 έως 19 βαθμούς, τότε ο Σεπτέμβριος είναι καλός μήνας και το Interlaken είναι καλός προορισμός. Η ονομασία του σημαίνει «ανάμεσα στις λίμνες» κι όχι τυχαία αφού αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο προς τα περιβάλλοντα βουνά και τις λίμνες της ευρύτερης περιοχής, ενώ αποτελεί γνωστό και σημαντικό τουριστικό προορισμό της ορεινής περιοχής του καντονίου της Βέρνης, λόγω της πολύ όμορφης θέας που προσφέρει. Ζήστε την εμπειρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέχρι το σημείο παρατήρησης Schilthorn, αλλά και του τρένου ως το Jungfraujoch, τον υψηλότερο σταθμό τρένου στην Ευρώπη. Εδώ, βέβαια, τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα κόσμο τον Σεπτέμβριο, γι’ αυτό καλό είναι να κλείσετε σύντομα, ειδικά αν θέλετε να μείνετε σε κάποιο από τα λιγοστά ξενοδοχεία του χωριού Gimmelwald. Οι τιμές ξεκινούν από 187 ευρώ για δύο άτομα, ενώ μπορείτε να βρείτε και ξενοδοχεία 3 αστέρων από 75 ευρώ.