Τι μας ενοχλεί περισσότερο στους συνεπιβάτες μας;

aeroplano-epibates
ΤΡΙΤΗ, 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Αυτό ήταν το ερώτημα που έθεσε το διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο Agoda στους ταξιδιώτες και ιδού τα αποτελέσματα.

Οι θορυβώδεις ταξιδιώτες φαίνεται πως κατακτούν την κορυφή της λίστας των πιο ενοχλητικών σε ποσοστό 57%, ενώ επόμενοι στη λίστα είναι οι «κολλημένοι» με τις συσκευές τους σε ποσοστό 47% και ακολουθούν όσοι δεν είναι ευαίσθητοι στην πολιτισμική διαφορετικότητα σε ποσοστό 46%. Αυτά τουλάχιστον προκύπτουν από την έρευνα Annoying Travel Habits του online ταξιδιωτικού πρακτορείου Agoda και φαίνεται να ανταποκρίνονται σε μεγάλη μερίδα κόσμου.

Την πεντάδα συμπληρώνουν τα μεγάλα γκρουπ σε ποσοστό 31% και οι φανατικοί των selfie, οι οποίοι ενοχλούν το 21%, με τα ποσοστά, βέβαια, να μεταβάλλονται από χώρα σε χώρα. Οι Κινέζοι, για παράδειγμα, δείχνουν μεγαλύτερη ανοχή σε όσους βγάζουν selfie, με μόλις το 12% να ενοχλείται, ενώ οι Αυστραλοί δείχνουν τη δυσαρέσκειά τους σε ποσοστό 31%, δηλαδή στο 1/3.

Η απουσία ευαισθησίας στην πολιτισμική διαφορετικότητα φαίνεται πως ενοχλεί πολύ τους Ασιάτες, με υψηλότερο ποσοστό να σημειώνουν όσοι προέρχονται από Σιγκαπούρη (63%), από Φιλιππίνες (61%), από Μαλαισία (60%), ενώ οι Κινέζοι και οι Ταϊλανδέζοι δεν ενοχλούνται τόσο πολύ από αυτό, σημειώνοντας ποσοστό 21% και 27% αντίστοιχα.

Η έρευνα φανέρωσε και τον εθισμό που έχουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες στα κινητά, με περίπου το 47% να ερωτηθέντων παγκοσμίως να απαντά ότι περνά πολύ χρόνο στο κινητό. Οι Βιετναμέζοι είναι αυτοί που ενοχλούνται περισσότερο από αυτό, σε ποσοστό 59%, ενώ οι Ταϊλανδέζοι είναι πιο χαλαροί, με το 39% να ενοχλείται. 

Όσοι ταξιδεύουν μόνοι τους περνούν σχεδόν 2 ώρες την ημέρα στο κινητό όταν βρίσκονται σε διακοπές, δηλαδή περίπου 15% περισσότερο χρόνο απ’ όταν ταξιδεύουν με φίλους και 26% περισσότερο απ’ όταν ταξιδεύουν με την οικογένειά τους. Εξαίρεση αποτελούν οι Αμερικανοί, οι οποίοι περνούν λιγότερο χρόνο στο κινητό όταν ταξιδεύουν μόνοι.