Αυτό είναι το παλιότερο ξενοδοχείο του κόσμου

oldest-hotel-nishiyama-onsen-keiunkan
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Στην Ιαπωνία βρίσκεται ένα ξενοδοχείο, το οποίο λειτουργεί συνεχώς για πάνω από… 1300 χρόνια.

Αν ψάχνετε ιδιαίτερους λόγους να κάνετε ταξίδια, τότε το να μείνετε στο παλιότερο ξενοδοχείο του κόσμου σίγουρα αποτελεί έναν. Για να το κατορθώσετε αυτό, θα πρέπει να πάτε ως την Ιαπωνία και την περιοχή Hayakawa στην επαρχία Yamanashi, για να κλείσετε δωμάτιο στο Nishiyama Onsen Keiunkan.

Το Nishiyama Onsen Keiunkan είναι ένα ξενοδοχείο με ιαματικά λουτρά, το οποίο ιδρύθηκε το 705 και είναι όχι μόνο το παλιότερο ξενοδοχείο του κόσμου, αλλά και μια από τις παλιότερες επιχειρήσεις. Το 2011, μάλιστα, αναγνωρίστηκε επίσημα και μπήκε στο Βιβλίο Guinness ως το παλιότερο ξενοδοχείο του κόσμου, το οποίο λειτουργεί εδώ και 1313 χρόνια κι έχει περάσει από 52 γενιές της ίδιας οικογένειας.

closetomountfuji.wordpress.com

Βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών Akaishi και από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του αξιοποιεί τα τοπικά λουτρά Hakuho. Έχει 37 δωμάτια και τελευταία φορά ανακαινίστηκε το 1997. Παρ’ όλο που μέσα στα χρόνια έχει εκμοντερνιστεί, διατηρεί την υπέροχη θέα του και τα ιαματικά λουτρά του, για τα οποία το επισκέπτονται πολλοί.

Για όσους ενδιαφέρονται, το κόστος διαμονής ξεκινά από 400 ευρώ τη βραδιά, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.