Η Εύβοια σε 10 φωτογραφίες και ένα οδοιπορικό (video)

paralia-ellinika-euboia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΜΑΙΟΥ 2019

Πάμε ένα φωτογραφικό ταξίδι στην Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου, γνωρίζοντας λίγο καλύτερα δέκα αγαπημένα μας μέρη της.

Το νησί των Ονείρων ή αλλιώς Πεζονήσι στην Ερέτρια, από ψηλά. Το νησί που καταλαμβάνει 66 στρέμματα γης έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε εφιάλτη σκουπιδιών και εγκατάλειψης, ενώ γίνονται προσπάθειας για… φιλί της ζωής, όπως π.χ. με το Influence Festival.

Υπέροχες βραχώδεις δημιουργίες κοντά στις θερμές πηγές, στα λουτρά Αιδηψού. Η Αιδηψός βρίσκεται στη βόρεια Εύβοια και είναι διάσημη για τα λουτρά της, πολύτιμα για τη σωματική υγεία και ευεξία του ανθρώπου, ενώ για πιο ολοκληρωμένη περιποίηση και χαλάρωση, μπορείτε να περάσετε από το διάσημο Thermae Sylla Spa & Wellness και να απολαύσετε ιατρικές θεραπείες σπα σε ένα περιβάλλον διακριτικής πολυτέλειας.

Αμμώδης παραλία στις Ροβιές, χωριό στη βόρεια Εύβοια μέσα στα πεύκα των βουνών Τελέθριο και Καβαλάρης. Θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια χωριά της Βόρειας Εύβοιας, με κύριο αξιοθέατο το βενετσιάνικο πυργοκάστελο στη μέση του χωριού.

Η πανέμορφη παραλία Ζαστάνι, το ηλιοβασίλεμα. Βρίσκεται νότια από το Μαρμάρι, έχει γαλαζοπράσινο χρώμα, βότσαλα και άμμο και τα νερά της είναι συνήθως ήρεμα και πεντακάθαρα, με background βραχώδες τοπίο.

www.wikipedia.com

Η Χιλιαδού στην κεντρική Εύβοια, διάσημη παραλία σε όσους αγαπούν το ελεύθερο κάμπινγκ. Λόγω του βόρειου προσανατολισμού της και του Αιγαίου, συχνά έχει αέρα, ενώ τα βράχια της δίνουν μια άλλη χάρη στο τοπίο, χωρίζοντας την ακτή σε μικρότερες παραλίες. Τριγύρω υπάρχει αρκετό πράσινο, ενώ υπάρχει κομμάτι της παραλίας στο βόρειο κομμάτι και γι’ αυτούς που το μαγιό τους… βαραίνει και προτιμούν το γυμνισμό.

Ο Πλατανιστός είναι ένας μικρός ημιορεινός οικισμός στη νότια Εύβοια, του δήμου Καρύστου. Είναι το νοτιότερο και πιο κοντινό χωριό του Κάβο Ντόρο και έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο οικισμό, που συνεχίζει να τηρεί τις παραδόσεις. Αξιοθέατά του αποτελούν το ποτάμι, με την πλούσια βλάστηση από πλατάνια, το πέτρινο γεφύρι και η περιοχή Ανεμοπύλες.

Το πανέμορφο δάσος της Δίρφης στην κεντροανατολική Εύβοια, με υψηλότερη κορυφή το Δέλφι στα 1.743 μέτρα, που αποτελεί το ψηλότερο βουνό της νησιωτικής Ελλάδας, εξαιρώντας πάντα τα βουνά της Κρήτης.

Το χωριό Λίμνη βρίσκεται στη βόρεια Εύβοια, κοντά στην αρχαία πόλη Ελύμνιον, η οποία αναφέρεται στα έργα του Σοφοκλή. Στα αξιοθέατα της περιοχής θα βρείτε τον μικρό ναό της Ζωοδόχου Πηγής, το ασκητήριο του Αγίου Ανδρέα του 16ου αιώνα και τον σπηλαιώδη ναό του Αγίου Χριστοδούλου, κοντά στην παραλία.

Φύση που οργιάζει στο Προκόπι, ένα από τα πιο γνωστά και μεγάλα χωριά της Εύβοιας, στη βόρειο-κεντρική πλευρά του νησιού στο κέντρο εύφορης πεδιάδας που διασχίζει ο πόταμος Κηρέας. Αποτελεί ιδανικό προορισμό μοναδικής ομορφιάς για μονοήμερη εκδρομή, αλλά και για προσκύνημα στο σκήνωμα του Άγιου Ιωάννη του Ρώσου.

Η θέα από την παραλία Ελληνικά, με φόντο το νησάκι με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Η φυσική της ομορφιά την καθιερώνει ως ίσως την ομορφότερη παραλία της βόρειας Εύβοιας.