Πόσο συχνός είναι ο έρωτας στο αεροπλάνο;

aeroplano-erotas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Μάλλον πιο συχνός απ’ όσο νομίζατε, αφού σύμφωνα με νέα έρευνα της βρετανικής τράπεζας HSBC, ένας στους 50 επιβάτες γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του... πετώντας στα σύννεφα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψαν από συνεντεύξεις σε 2.150 ανθρώπους από 141 χώρες, οι οποίοι ερωτήθηκαν για την πιθανότητα να συναντήσουν τον «ένα και μοναδικό», ενώ βρίσκονται στα 30 χιλιάδες πόδια. Άλλοι 6 χιλιάδες άνθρωποι από το Χονγκ Κονγκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο ερωτήθηκαν, επίσης, και για τις συνήθειές τους στο αεροπορικό ταξίδι.  

Σύμφωνα με την έρευνα, περισσότεροι από τους μισούς επιβάτες έχουν ξεκινήσει κουβέντα με έναν άγνωστο στο αεροπλάνο, ένας στους 50 έχει βρει τον έρωτα, ενώ ένας στους 7 έχει δημιουργήσει φιλίες και το 16% έχει διευρύνει το επαγγελματικό του δίκτυο. Τώρα, μάλιστα, που πολλές εταιρίες δοκιμάζουν το Wi-Fi κατά την πτήση, οι ευκαιρίες για νέες γνωριμίες δεν περιορίζονται μόνο σε αυτούς που καθόμαστε κοντά, ενώ υπάρχουν εφαρμογές όπως η Inflighto, που έχει λειτουργία chat τόσο μεταξύ των ταξιδιωτών, όσο και μεταξύ επιβατών και πιλότου.

Μετά τους έρωτες, όμως, υπάρχει και η γκρίνια, με το 48% των επιβατών να εκνευρίζεται όταν συνεπιβάτες τους βγάζουν τα παπούτσια τους, το 65% να θυμώνει με την αγένεια προς τις αεροσυνοδούς και το 46% να παραπονιέται για την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ κάποιου συνεπιβάτη. Ακόμα, το 32% θυμώνει όταν του παραβιάζουν το χώρο, ενώ το 30% δεν ανέχεται να χρησιμοποιούν τον ώμο του για… μαξιλάρι και το 26% δεν μπορεί τα ροχαλητά.

Αν είστε προσεκτικοί και σέβεστε τον συνεπιβάτη σας, τότε ίσως το άλλο σας μισό σας βρει σε κάποια από τις επόμενες πτήσεις της ζωής σας. Αρκεί να πάρετε τη σωστή από τις 107 χιλιάδες που προγραμματίζονται καθημερινά.