Αυτά είναι τα 20 καλύτερα αξιοθέατα του 2018

golden-bridge-bietnam

Η ιδιαίτερη γέφυρα Golden Bridge στο Βιετνάμ

ΤΡΙΤΗ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το περιοδικό TIME συγκέντρωσε τους 100 προορισμούς που αποτελούν τα καλύτερα μέρη του πλανήτη για να επισκεφτεί κάποιος. Ας δούμε κάποιους από αυτούς, έτσι ώστε να ξέρουμε γιατί πρέπει να ξαναγεμίσουμε τον κουμπαρά μας.

Golden Bridge, Ban Na Hills, Βιετνάμ
Δυο γιγάντια χέρια σηκώνουν μια γέφυρα σε σχήμα κορδέλας στον αέρα, πάνω από τα βουνά Trường Sơn του Βιετνάμ. Πρόκειται για μια άκρως εντυπωσιακή γέφυρα 1400 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, η οποία εκτείνεται σε 150 μέτρα μήκος και άνοιξε για το κοινό τον Ιούνιο του 2018.

Βιβλιοθήκη Tianjin Binhai, Tianjin, Κίνα
Άνοιξε τον Οκτώβριο του 2017 και με το λευκό φουτουριστικό design της, όπως και με το σφαιρικό αμφιθέατρο, προσελκύει συνεχώς κόσμο σε μια έκταση 33.700 τετραγωνικών μέτρων.

Morgan’s Inspiration Island, Σαν Αντόνιο, Τέξας
Ένας πατέρας που εμπνεύστηκε από την κόρη του, χτίζει υδάτινο πάρκο για άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

Στον κόσμο του Avatar

Pandora, The World of Avatar, Bay Lake, Φλόριντα
Όσοι αγάπησαν την ταινία Avatar έχουν την ευκαιρία να ζήσουν σε μια περιοχή του πλανήτη Pandora (η οποία έχει εμπνευστεί από την ομώνυμη ταινία του Τζέιμς Κάμερον), στο Orlando Park, στο θεματικό πάρκο που χρειάστηκε 6 χρόνια για την κατασκευή του.

Μουσείο MACAN, Τζακάρτα, Ινδονησία
Πρόκειται για ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης που έχει στόχο να κάνει την ινδονησιακή τέχνη παγκόσμια.

Ένα από τα διαμάντια του Αμβούργου

Elbphilharmonie, Αμβούργο, Γερμανία
Ένα σύγχρονο μέγαρο μουσικής στο Αμβούργο που αποτελεί άριστη συνεργασία ακουστικής και αρχιτεκτονικής.

Mariposa Grove, Yosemite, Καλιφόρνια
Δάσος από τα μεγάλα κωνοφόρα δέντρα σεκόια, έπειτα από ένα πρότζεκτ τριών ετών. Το μόνο εν ζωή μέλος του γένους Σεκόια είναι το είδος της Σεκόγιας της αειθαλούς, το οποίο είναι ενδημικό της περιοχής της Βόρειας Καλιφόρνιας.

Cultural Arts Alliance of Walton County fb page

Τέχνη στον βυθό στο Υποβρύχιο Μουσείο της Φλόριντα

Υποβρύχιο Μουσείο Τέχνης, South Walton, Φλόριντα
Το να ανακαλύπτει κανείς τα βάθη ενός ωκεανού είναι από μόνο του εμπειρία, πόσο μάλλον αν μπορεί ταυτόχρονα να δει και τέχνη. Αυτό συμβαίνει στα ανοιχτά της ακτής της βορειοδυτικής Φλόριντα, στο Υποβρύχιο Μουσείο Τέχνης.

Βιβλιοθήκη Al-Qarawiyyan, Fez, Μαρόκο
Η παλιότερη βιβλιοθήκη του κόσμου, κάνει facelift και ανανεώνεται.

Löyly, Ελσίνκι, Φινλανδία
Νέες δημόσιες σάουνες, όπως η Löyly και Allas φέρνουν την παράδοση στις μάζες.

Ναός του Μίθρα, Λονδίνο
Ναός αρχαίας ρωμαϊκής κουλτούρας που αναστήθηκε στα επτά μέτρα κάτω από το έδαφος, στα θεμέλια του νέου αρχηγείου του Bloomberg.

Διακοπές στη Νέα Υόρκη

Governors Island, Νέα Υόρκη
Ένα θαλασσιο πάρκο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στην πόλη. Οποιαδήποτε Κυριακή του καλοκαιριού, μάλιστα, δίνει την αίσθηση μια αστικής κατασκήνωσης.

Λούβρο του Abu Dhabi, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Όταν άνοιξε τις πόρτες του τον Νοέμβριο του 2017 αποτέλεσε το μεσουράνημα 10 χρόνων δουλειάς πάνω στις πολιτιστικές φιλοδοξίες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Διαμονή που δεν ξεχνιέται στις Μαλδίβες

Conrad Maldives Rangali Island, Μαλδίβες
Το πρώτο ξενοδοχείο του κόσμου κάτω από το νερό.

Oriental Science Fiction Valley, Guangzhou, Κίνα
Το Oriental Science Fiction Valley βρίσκεται έξω από το Guiyang της Κίνας και εκεί μπορεί να δει κάποιος 35 αξιοθέατα εικονικής πραγματικότητας, από roller coaster μέχρι προσομοιωτές επιστημονικής φαντασίας.

Warner Bros. World, Abu Dhabi, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Χρειάζονταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα άλλο ένα θεματικό πάρκο; Έτσι φαίνεται, γι’ αυτό και το Warner Bros. World άνοιξε τις πόρτες του, αποτελώντας ένα θεματικό πάρκο δισεκατομμυρίων ευρώ και ένα από τα μεγαλύτερα που έχει δημιουργηθεί ποτέ. 

Το εντυπωσιακό Symphony of the Seas

Symphony of the Seas, κρουαζιερόπλοιο
Με μέγεθος που σπάει τα ρεκόρ, το Symphony of the Seas φιλοξενεί τη μεγαλύτερη τσουλήθρα στη θάλασσα, το πιο γρήγορο internet σε ωκεανό και περισσότερα έργα τέχνη και από τους πίνακες στο Λούβρο.

Zeitzz MOCAA, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
Ένα νέο, εντυπωσιακό μουσείο που δημιουργήθηκε από μια αποθήκη δημητριακών στο Κέιπ Τάουν.

Icehotel 365, Jukkasjärvi, Σουηδία
Έπειτα από 27 χρόνια που χτίζεται και ξαναχτίζεται κάθε χειμώνα, το Icehotel 365 της βόρειας Σουηδίας θα είναι πλέον η πρώτη επιλογή «παγωμένης» διαμονής που θα λειτουργεί όλο το χρόνο.

Noma, Κοπεγχάγη, Δανία
Ένα εστιατόριο που πλέον έχει μετατραπεί σε αστική φάρμα, περνώντας από την παραγωγή στην κατανάλωση, με σεφ τον Rene Redzepi, που σύστησε τη σκανδιναβική κουζίνα σε όλο τον κόσμο.