Πεζοπορία στην καστροπολιτεία του Μυστρά

mustras
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Oι Active Sundays «ξορκίζουν» τη μελαγχολία του φθινοπώρου και συνεχίζουν τις πεζοπορίες τους στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας. Επόμενη στάση: η καστροπολιτεία του Μυστρά.

Η βόλτα μέσα στην Βυζαντινή Καστροπολιτεία του Μυστρά στη σκιά του Ταΰγετου​ δεν είναι μόνο μια χορταστική πεζοπορική διαδρομή από μόνη της, αλλά και ένα πολύ ενδιαφέρον πολιτιστικό ταξίδι στον χρόνο, σε ένα τοπίο που καθηλώνει το βλέμμα και ξυπνάει τις αισθήσεις!

Χτισμένη στις πλαγιές του Ταϋγέτου, η Καστροπολιτεία του Μυστρά μεταφέρει τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Παραμένει σχεδόν ακατοίκητη και ερειπωμένη, προσφέροντας απλόχερα μία πρωτόγνωρη πολιτιστική εμπειρία -και όχι μόνο. Γι’ αυτό, ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στην ιστορία στα πανέμορφα μέρη της περιοχής, με την παρέα των Active Sundays, στις 29/9.  

​Tο κάστρο του Μυστρά στάθηκε ένα από τα δυνατότερα καστέλια του Μοριά για τη στρατηγική του θέση. Το έχτισε με πολύ μεράκι ο φράγκος πρίγκηπας Γουλιέλμος Βιλλεαρδουίνος το 1249, ύστερα από την κατάληψη της Μονεμβασιάς. Έβαλε μέσα πύργους για τους ιππότες, σπίτια για τους φύλακες, αποθήκες, πλακόστρωτες αυλές, το στόλισε με ψηλές τοξοθυρίδες και το έκανε ένα ισχυρό κάστρο, για να προσέχει τις ανυπόταχτες φυλές που είχαν πλημμυρίσει τον Ταΰγετο.

Από την πρώτη κιόλας στροφή του δρόμου θα διαπιστώσετε έναν ψηλό, απόκρημνο λόφο, που θα τον έλεγες βράχο αν δεν ήταν τόσο πράσινος, και που μοιάζει φτιαγμένος για να στεφανώνεται από κάστρο, με τα πέτρινα κτίσματα που στολίζουν αμέτρητα σημεία του. Ακίνητη στο χρόνο, η νεκρή πολιτεία απλώνεται στην πλαγιά του απότομου παράξενου υψώματος με το κάστρο στη κορυφή του.

Σε αυτά τα μέρη, θα έχετε την ευκαιρία να πεζοπορήσετε και να επισκεφτείτε όλα τα αξιοθέατα της παρατημένης καστροπολιτείας με τη συνοδεία πιστοποιημένου ξεναγού. Υπολογίζεται ότι αυτό θα διαρκέσει περίπου 3-4 ώρες μια κι η επίσκεψη στην καστροπολιτεία και όλα της τα αξιοθέατα είναι από μόνη της μια απολαυστική πεζοπορία.

Η περιπέτεια αυτή είναι κατάλληλη και για αρχάριους με τουλάχιστον ​στοιχειώδη φυσική κατάσταση, παρ’ όλο που η πεζοπορία θα γίνει μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, μια και ο χώρος είναι κτισμένος σε πλαγιά λόφου και σε πολλά σημεία θα χρειαστεί να πεζοπορήσετε σε αρκετά ανώμαλο έδαφος.

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι 22 Σεπτεμβρίου, με κόστος 30 ευρώ (+1,74fee).

Info
https://www.activesundays.com/mystras0918.html
στις 22/9