Πώς να κάνετε πιο άνετα και… στιλάτα τα αεροπορικά σας ταξίδια

pos-na-kanete-pio-aneta-kai-stilata-ta-aeroporika-sas-taksidia

ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Ετοιμάζεστε για κάποιο μακρινό ταξίδι με αεροπλάνο; Αν έχετε ήδη επιλέξει τον προορισμό, την παρέα και απομένει μόνο να φτιάξετε βαλίτσες σας, σας συστήνουμε μερικούς πρακτικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το ταξίδι σας πιο άνετο…

Για τους περισσότερους, τα αεροπορικά ταξίδια είναι ευχάριστες εμπειρίες. Για αρκετούς όμως, προκαλούν συχνά φόβο και αμηχανία ή είναι απλά δυσάρεστα, επειδή τους αναγκάζουν να παραμένουν για ώρες ακίνητοι σε ένα κάθισμα. Υπάρχουν όμως τρόποι που θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε γνώμη και να κάνετε το ταξίδι σας, εύκολο και άνετο.

Πολλές στρώσεις ρούχων

Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο, μεταφερόμαστε σε τόπους με διαφορετικά είδη κλίματος και διαφορετικές θερμοκρασίες. Επειδή λοιπόν μέσα σε μερικές ώρες μπορεί να βρεθούμε, από το πολύ ξηρό και το μεσογειακό κλίμα σε παγωμένες και ψυχρές χώρες, θα πρέπει να φροντίσουμε να φοράμε πολλές στρώσεις ρούχων: Πασμίνες, μαντήλια, σάλια, ζακέτες, γιλέκα, είναι μερικά μόνο είδη ρουχισμού που σίγουρα θα σας φανούν απαραίτητα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Όχι μόνο για να «προσαρμοστείτε» εύκολα στις κλιματικές αλλαγές, αλλά και για χρηστικούς λόγους: Ένα βαμβακερό σακάκι μετατρέπεται άνετα σε προσκεφάλι-μαξιλάρι, για να χαλαρώσετε.

Έπειτα συντρέχουν και πρακτικοί λόγοι εξοικονόμησης χώρου. Οι περισσότερες στρώσεις φορεμένων ρούχων, σίγουρα εξοικονομούν αποθηκευτικό χώρο στις αποσκευές μας και γλιτώνουμε χρεώσεις κατά το ζύγισμα. Αν πάλι νιώθετε ότι τα πολλά στρώματα ρούχων σας ζεσταίνουν, μπορείτε άνετα να τα ακουμπήσετε πάνω στις χειραποσκευές σας ή στον αποθηκευτικό χώρο στο ντουλάπι του αεροπλάνου.

Αναπαυτικά παπούτσια

Για το ταξίδι σας να φροντίζετε να επιλέγετε πάντα άνετα και χαμηλά παπούτσια. Σκεφτείτε πώς θα θέλατε να νιώθετε τα πόδια σας, όταν παραμένετε καθιστοί για πολλές ώρες ή όταν στέκεστε ή όταν έχετε να περπατήσει αρκετά μέχρι τον τελικό σας προορισμό. Σκεφτείτε επιπλέον, ποια παπούτσια είναι ευκολότερο να «περπατήσουν» τους διαδρόμους ασφαλείας του αεροδρομίου χωρίς να σας καθυστερήσουν ή να σας ταλαιπωρήσουν.

Υφάσματα που "αναπνέουν"

Για να νιώθετε άνετοι και καθαροί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, προτιμήστε ρούχα από υλικά που επιτρέπουν στο σώμα να αναπνέει. Βαμβακερά, μεταξωτά ή λινά ρούχα, είναι σίγουρα η ιδανικότερη επιλογή. Συνθετικά υφάσματα που δεν επιτρέπουν τη διέλευση του αέρα, προκαλούν εφίδρωση στο δέρμα και μας κάνουν να νιώθουμε δυσάρεστα και σίγουρα όχι καθαροί. Υφάσματα που προέρχονται από φυσικά νήματα αλλά και τεχνητά υφάσματα που επιτρέπουν την εφύγρανση του οργανισμού, είναι επίσης καλά για το ταξίδι σας.

Ρούχα με πολλές τσέπες

Με τα αεροπορικά τέλη να παίρνουν συνεχώς την ανιούσα, καλό είναι να επινοείτε έξυπνους τρόπους για την εξοικονόμηση χώρου. Σκεφτείτε για παράδειγμα πόσα πράγματα μπορείτε να αποθηκεύσετε άνετα και με ασφάλεια σε ρούχα (σακάκια, παλτά, παντελόνια κ.ά.) που διαθέτουν πολλές τσέπες. Βέβαια όλα με μέτρο: μην παραγεμίσετε τις τσέπες σας και έχετε στη συνέχεια ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως το να χαθούν ή να κλαπούν τα αντικείμενα σας.

Φαρδιά ρούχα

Σκεφτείτε ότι εκ των πραγμάτων, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, παραμένουμε «καθηλωμένοι» για πολλές ώρες σε μια καρέκλα, με ό,τι είδους πρόβλημα μπορεί αυτό να εγκυμονεί για την υγεία μας. Ένας από τους συχνότερους κινδύνους, είναι η εμφάνιση θρόμβων στο αίμα. Το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον σε σχετική του μελέτη προτείνει στους ταξιδιώτες να αποφεύγουν τα στενά και νάιλον ρούχα, αλλά και τις κάλτσες που είναι ιδιαίτερα στενές στο πάνω μέρος και αφήνουν σημάδια στο δέρμα μας, ενώ παράλληλα εμποδίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία του αίματος μέσα από τις αρτηρίες. Συνεπώς, ούτε λόγος για στενά τζιν. Για τις γυναίκες, συστήνονται φούστες σε φαρδιά γραμμή, άνετα φορέματα και παντελόνια σε χαλαρή-κλασική γραμμή.

Υποστηρικτικές κάλτσες συμπίεσης

Πολλοί γιατροί συστήνουν σε εγκύους να φοράνε υποστηρικτικές κάλτσες συμπίεσης (κάλτσες φλεβίτιδας). Αλλά αυτές οι κάλτσες μπορούν να φανούν εξίσου χρήσιμες και σε ταξιδιώτες πάσχοντες από κάποια νόσο ή σε εκείνους που ταξιδεύουν συχνά και για πολλές ώρες. Οι συγκεκριμένες κάλτσες ή καλσόν βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και αποτρέπουν πρηξίματα , φλεβίτιδα ή και θρομβώσεις, καθώς ασκούν πίεση στους μύες των ποδιών και αυξάνουν τη ροή του αίματος.

Στιλάτες επιλογές

Η άνεση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να «εκτοπίσει» τις μοντέρνες και καλοσυνδυασμένες επιλογές. Ντυθείτε με στυλ αλλά φροντίστε ταυτόχρονα να είστε και άνετοι. Είναι ένας τρόπος να νιώσετε καλύτερα και οι ίδιοι, χωρίς το φόβο ότι θα σας σχολιάσουν αρνητικά οι γύρω σας για τις ενδυματολογικά σας γούστα. Μην ξεχνάτε ότι οι κάμερες παραμονεύουν και...μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεως. Κρατήστε το στυλ σας, φροντίστε για την άνεση σας και χαρίστε το πιο φωτεινό σας χαμόγελο στο πλήρωμα του αεροπλάνου.