4 μονοήμερες που αξίζει να κάνετε αυτή την εποχή

agkistri
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Θέλετε να ξεφύγετε λίγο από την πόλη; Θα θέλατε άλλη μια μικρή δόση καλοκαιριού, αλλά χωρίς τα έξοδα διαμονής; Οργανώστε μια ημερήσια εκδρομή που και θα σας βοηθήσει να «ξεφύγετε» και δεν θα σας κοστίσει ακριβά.

Αγκίστρι, για νησιώτικη ατμόσφαιρα
Αν πάρετε την απόφαση να μπείτε ξανά σε πλοίο, σε 1,5 ώρα το πολύ, το νησιώτικο κλίμα θα μπει και πάλι στη ζωή σας. Το Αγκίστρι είναι η ιδανική περίπτωση για να ζήσετε και πάλι λίγο νησί, να καθίσετε για φαγητό στη Σκάλα και στο Μύλο όπου θα βρείτε πολλά ιταλικά εστιατόρια, όπως και ψητοπωλεία και σουβλατζίδικα για πιο οικονομικά γεύματα, και να χαλαρώσετε μια ολόκληρη ημέρα, χωρίς μεγάλες αποστάσεις. Για φαγητό μπορείτε να πάτε και στο Μετόχι, στην πνιγμένη στα πεύκα οικογενειακή ταβέρνα του Παρνασσού, κι αν πρόκειται να ρίξετε τη βουτιά σας, η παραλία της Δραγωνέρας, της Σκληρής και της Χαλικιάδας σας περιμένουν, ενώ μπορείτε και να κινηθείτε συντηρητικά παραμένοντας στη Σκάλα και το Μεγαλοχώρι, τα δύο φυσικά λιμάνια του νησιού.

Ψάθα, για ψαρομεζέδες και θέα θάλασσα
Στις ακτές του κορινθιακού κόλπου, η Ψάθα είναι δημοφιλής προορισμός για απόδραση από την Αθήνα, περίπου μία ώρα μακριά, η οποία θα σας στείλει σε έναν ανοιχτό κόλπο με γαλάζια νερά, που ακόμη κι αν ο καιρός δεν επιτρέπει να βουτήξετε, μπορείτε να χαλαρώσετε στην ακτή. Απέχει από το Αλεποχώρι περίπου 3 χιλιόμετρα και μόλις φτάσετε σας περιμένουν ψαροταβέρνες πάνω στο κύμα για μεζέδες που μυρίζουν θάλασσα. Απολαύστε το φαγητό σας και τη θέα με την ησυχία σας, κάντε τη βόλτα σας στη θάλασσα και εύκολα θα δείτε ότι οι μπαταρίες σας θα έχουν γεμίσει το βράδυ που θα επιστρέψετε στο σπίτι σας.

Στύρα Ευβοίας, για επιστροφή στο παρελθόν
Ο παράλιος αυτός οικισμός της Εύβοιας βγάζει λίγο άρωμα από το παρελθόν, κάτι από τις οικογενειακές διακοπές σε παλιότερες δεκαετίες και σίγουρα αξίζει να τον επισκεφτείτε σε μια μονοήμερη απόδραση, με την οικογένεια ή την παρέα σας. Η σοφότερη επιλογή είναι να πάρετε φέρι μποτ από την Αγία Μαρίνα, τα οποία σε 40 λεπτά σας περνούν απέναντι, δίνοντάς σας και μια αίσθηση καλοκαιρινού ταξιδιού, κι όχι να κάνετε το ταξίδι οδικώς, που σημαίνει περίπου 2 ώρες οδήγηση. Στα Στύρα μπορείτε να κάνετε μπάνιο στην οργανωμένη παραλία στα δεξιά του λιμανιού, να κάνετε τη βόλτα σας στην πόλη κι έπειτα να καθίσετε στις γραφικές ψαροταβέρνες με τις καλές τιμές και τη θέα στον κόλπο. Χαλαρώστε για καφέ, παγωτό στα μαγαζιά της παραλίας κι αν είστε πιο ρομαντικοί, μπορείτε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα στον λόφο, στο εκκλησάκι Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης με την υπέροχη θέα.

Λίμνη Δόξα, για μαγευτικό φυσικό περιβάλλον
Βρίσκεται στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας σε υψόμετρο 900 μέτρων και αποτελεί μια τεχνητή λίμνη σε ένα τοπίο που πραγματικά αποθεώνει τη φύση. Η λίμνη είναι περικυκλωμένη από τα Αροάνια όρη και τις κορυφές της Κυλλήνης, στο δασωμένο βουνό θα βρείτε και τη μονή Φενεού, ενώ μέσα στη λίμνη, πάνω σε μια στενή λωρίδα γης, ξεπροβάλλει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου ή Παλαιομονάστηρο. Ο δρόμος γύρω από τη λίμνη προσφέρεται για περιπάτους και για ποδηλατάδες, αλλά και για βόλτες με άλογα, ενώ πρέπει να επισκεφτείτε και την Γκούρα, ένα καταπράσινο, γραφικό χωριό, με όμορφα σπιτάκια. Κι όλα αυτά σε περίπου 1,5 ώρα από την Αθήνα.