Στον «αέρα» η εφαρμογή που ελέγχει το μέγεθος της χειραποσκευής σας

balitsa-taksidi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Μια νέα υπηρεσία Επαυξημένης Πραγματικότητας εγκαινιάστηκε από την KLM, διευκολύνοντας τους επιβάτες να ελέγχουν τη χειραποσκευή τους.

Εδώ και μερικές μέρες, είναι πλέον πολύ απλό για τους επιβάτες της KLM Royal Dutch Airlines που διαθέτουν κάμερα στο κινητό τους, να βλέπουν αν η χειραποσκευή τους έχει το σωστό μέγεθος και να περνούν από τον έλεγχο του αεροδρομίου χωρίς άγχος.

Ο έλεγχος χειραποσκευών μέσω της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality – AR της Apple) της KLM χρησιμοποιεί μια διάφανη, εικονική βαλίτσα KLM η οποία υποδεικνύει τις επιτρεπόμενες διαστάσεις των χειραποσκευών στο αεροσκάφος. Η τεχνολογία AR καθιστά δυνατή την τοποθέτηση μιας εικονικής φωτογραφίας στην πραγματικότητα και την διαδραστική της χρήση. Με τον τρόπο αυτό είναι εύκολο για τον επιβάτη να ελέγξει στο σπίτι εάν οι χειραποσκευές του έχουν το σωστό μέγεθος. Ο έλεγχος των χειραποσκευών είναι διαθέσιμος στην εφαρμογή της ΚLM για χρήστες iOS, ενώ η εταιρία θα συνεχίσει να αναπτύσσει και να βελτιώνει την υπηρεσία αυτή στο μέλλον, έτσι ώστε να ευθυγραμμίζεται με τις εξελίξεις στην τεχνολογία AR. Το App της KLM έχει «κατέβει» μάλιστα εκατομμύρια φορές και έχει περισσότερους από 100.000 χρήστες κάθε ημέρα.

Αυτή η εύχρηστη νέα υπηρεσία δεν είναι η πρώτη για την KLM, αλλά ακολουθεί τις άλλες επιτυχημένες AR πρωτοβουλίες της εταιρείας, όπως η προβολή 360ο του αεροσκάφους τύπου Dreamliner. H εφαρμογή KLM Houses App χρησιμοποιεί επίσης AR. Χρησιμοποιώντας iOS11, είναι τώρα εφικτό να βιώσετε την ιστορία του House 98 του Anthony Fokker μέσω της Επαυξημένης Πραγματικότητας! Κάντε κλικ στο μπλε εικονίδιο του αεροσκάφους και πετάξτε «πραγματικά» με διαφορετικά αεροσκάφη τύπου Fokker.

Ο έλεγχος των χειραποσκευών AR προστέθηκε στις υπάρχουσες λειτουργίες του KLM App, συμπεριλαμβανομένων των ενημερωμένων πληροφοριών για τις πτήσεις, του ηλεκτρονικού check-in, την λήψη καρτών επιβίβασης ή την κράτηση συγκεκριμένων θέσεων. Στην εφαρμογή εντάχθηκε πρόσφατα και το Αirport Map, ένας ψηφιακός χάρτης με περισσότερα από 24 διαφορετικά αεροδρόμια, που επιτρέπει στους επιβάτες να βρουν γρήγορα την διαδρομή τους. Μέσα από τα “Milestones”, οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή και να βρουν όλα τα χρήσιμα στοιχεία και συμβουλές σχετικά με το προσωπικό ιστορικό των πτήσεών τους με την KLM. Εάν κάποια πτήση από το Schiphol καθυστερήσει αισθητά, οι χρήστες έχουν την επιλογή να ενεργοποιήσουν ένα ψηφιακό κουπόνι για σνακ ή γεύμα. Επιπρόσθετα, η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα να επαναπρογραμματίσετε την πτήση σας μόνοι σας.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς λειτουργεί ο έλεγχος των χειραποσκευών μέσω AR.