Φθινοπωρινή πεζοπορία σε δάσος σας περιμένει τον Οκτώβριο

active-sundays Β© Active Sundays - www.activesundays.com, 2018
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Τώρα που το φθινόπωρο μπαίνει δυναμικά, μια πεζοπορία με τα χρώματά του να απλώνονται σε ένα συναρπαστικά εναλλασσόμενο τοπίο με ξέφωτα, παλιούς νερόμυλους, καταρράκτες, πλατάνια, πυκνά πεύκα, φτέρες, μανιτάρια, αμέτρητα αγριολούλουδα και την παρέα του ποταμού, φαντάζει ιδανική. Όλα αυτά σας περιμένουν στο δάσος Σκιρίτιδας στην υπέροχη Βλαχοκερασιά στις 7/10, μαζί με τους Active Sundays.

Η πεζοπορία στη φύση είναι μια υπέροχη εμπειρία, ειδικά όταν γίνεται με τα χρώματα του φθινοπώρου, σε ιδιαίτερα τοπία όπως στο δάσος Σκιρίτιδας στη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας. Με συντροφιά τις «φορτωμένες» καστανιές για ντεκόρ θα περπατήσετε σε μια καταπληκτική διαδρομή, όπου η φύση κυριολεκτικά οργιάζει, με πράσινο που θυμίζει ζούγκλα, τρεχούμενα νερά και εικόνες σε τοπίο που δεν σταματάνε να σε εκπλήσσουν μέχρι το τελευταίο της χιλιόμετρο.

Μέσα στην αγκαλιά του δάσους Σκιρίτιδας βρίσκεται το πανέμορφο, σχετικά καινούριο μονοπάτι που μαγεύει τον πεζοπόρο με την άγρια ομορφιά του, γεμάτο ρεματιές και ξέφωτα, παλιούς νερόμυλους, καταρράκτες, πλατάνια και πυκνά πεύκα, αμέτρητες αιωνόβιες καστανιές και κερασιές.

Β© Active Sundays - www.activesundays.com, 2018

Το μονοπάτι της Βλαχοκερασιάς, μήκους 14χλμ περίπου, αποτελεί πλέον μια από τις κλασικές πεζοπορικές διαδρομές στην Ελλάδα λόγω της μορφολογίας του, της υψομετρικής διαφοράς σε αρκετά σημεία και φυσικά εξαιτίας της φύσης που το προίκισε απλόχερα. Η διαδρομή αυτή, σχεδιάστηκε με σκοπό τη γνωριμία ενός μέρους, του πανέμορφου τοπίου που εκτείνεται γύρω από το χωριό Βλαχοκερασιά, από τον Τάσο Μήτσιο, που από το 2007 και για 3 και πλέον χρόνια, επίπονα διάνοιξε αυτό το φανταστικό πεζοπορικό μονοπάτι.

Η πεζοπορία είναι κατάλληλη για αρχάριους με πολύ καλή φυσική κατάσταση, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής είναι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και το κόστος 25 ευρώ/άτομο (+1,62 fee). 

Info
Πεζοπορία με τους Active Sundays στη Βλαχοκερασιά
Κυριακή 7/10