Πέντε οικονομικές, φθινοπωρινές προτάσεις διαμονής στην όμορφη Ελλάδα

aeolic-star
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Μελαγχολική, δροσερή, μεταβατική, γκρίζα, ρομαντική… Όπως κι αν βλέπετε αυτή την εποχή, ένα ταξίδι με φθινοπωρινές αποχρώσεις έχει σίγουρα άλλο χαρακτήρα και θα σας ξεδιπλώσει μια διαφορετική πλευρά της φύσης, ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Κι αν η διαμονή σας ταιριάζει στην εποχή, το ταξίδι σας μπορεί να απογειωθεί. Οι παρακάτω προτάσεις σίγουρα θα ταιριάξουν σε ένα ταξίδι αυτή την εποχή.

Aeolic Star Hotel, Καλαμπάκα, από 35 ευρώ
Με το θαύμα των Μετεώρων να αποτελεί το ατού της πόλης η οποία βρίσκεται στη σκιά τους, η Καλαμπάκα είναι η ιδανική επιλογή για να νιώσετε τη μαγεία ενός γεωλογικού τοπίου που δεν συναντάται πουθενά αλλού στην Ελλάδα. To Aeolic Star Hotel βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία της πόλης, με θέα στους βράχους των Μετεώρων, στην πόλη ή στα βουνά, ενώ σε απόσταση μόλις 10 μέτρων θα βρείτε καταστήματα και ταβέρνες. Στα δωμάτια κυριαρχεί το σκούρο ξύλο, είναι όλα εξοπλισμένα με κλιματισμό και εκτός από το δωμάτιο μπορείτε να πάρετε πρωινό στην τραπεζαρία ή να χαλαρώσετε στο lounge με τηλεόραση. Κι αν θελήσετε να πάτε εκδρομή, η πόλη των Τρικάλων είναι προσβάσιμη σε 22 χιλιόμετρα.

Ξενώνας Λαμπρινή, Λίμνη Πλαστήρα, από 40 ευρώ
Η Λίμνη Πλαστήρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, συνθέτοντας ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο που προσαρμόζεται απόλυτα στην κάθε εποχή. Το Guesthouse Lamprini βρίσκεται σε ένα καταπράσινο τοπίο, απέχει μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από τη Λίμνη Πλαστήρα και προσφέρει όμορφη θέα είτε προς το Νεοχώρι, είτε προς τη λίμνη. Η κυρία Λαμπρινή θα σας φτιάξει εκλεκτό πρωινό και θα σας κάνει να αισθανθείτε πολύ άνετα, φροντίζοντας τα δωμάτια να είναι πάντα καθαρά, με μοσχομυριστά σεντόνια και πετσέτες. Κι αν είστε αθλητικοί τύποι, η περιοχή ενδείκνυται για πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία και ιππασία. Τι άλλο μπορείτε να κάνετε στη Λίμνη Πλαστήρα; Κάντε κλικ εδώ.

Ξενώνας Φαράγγι, Καλάβρυτα, από 50 ευρώ
Τα Καλάβρυτα είναι ένα όμορφο και ήσυχο μέρος να απολαύσετε τη φύση και ταυτόχρονα να χαλαρώσετε, δοκιμάζοντας παραδοσιακές γεύσεις και βολτάροντας στο κέντρο. Το παραδοσιακό, πετρόχτιστο Faraggi Guesthouse βρίσκεται δίπλα στο φαράγγι του Βουραϊκού και προσφέρει καταλύματα με τζάκι, δίνοντας μια πιο χειμωνιάτικη νότα στην εξόρμησή σας, ενώ περιβάλλεται από έναν καταπράσινο κήπο με παιδική χαρά. Στα δωμάτιά του κυριαρχεί το ξύλο και η πέτρα, ενώ από το μπαλκόνι σας θα έχετε θέα στον Βουραϊκό και τα γύρω βουνά, σε φθινοπωρινά χρώματα. Σε απόσταση 400 μέτρων θα βρείτε και την ταβέρνα του ιδιοκτήτη με παραδοσιακό μπουφέ πρωινού, τοπικές σπεσιαλιτέ και παραδοσιακά γλυκά, ενώ τα Καλάβρυτα απέχουν μόλις 5 χιλιόμετρα για τη βόλτα σας.

Πήλιο, Ξενώνας Ρούσης, Ζαγορά, από 50 ευρώ
Το παντός καιρού Πήλιο είναι πανέμορφο αυτή την εποχή, με τη φύση του να χρωματίζεται με φθινοπωρινά χρώματα σε ένα ορεινό τοπίο με τη θάλασσα στον ορίζοντα. Αν και τα χωριά του Πηλίου είναι 24, η Ζαγορά είναι ένα καλό μέρος να αποτελέσει τη βάση σας, με τον Ξενώνα Ρούση να βρίσκεται δίπλα σε ένα μικρό ποτάμι, σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από τον κεντρικό δρόμο. Μείνετε σε παραδοσιακά δωμάτια με θέα στη θάλασσα και στο βουνό, σε ένα οίκημα χτισμένο σύμφωνα με το τοπικό αρχιτεκτονικό στιλ και χαλαρώστε στον κήπο του ξενοδοχείου ή στο καθιστικό με το τζάκι. Κι αφού ξεκουραστείτε, βάλτε μπρος για τα υπόλοιπα χωριά, ώστε να γνωρίσετε όσο περισσότερα μπορείτε.

Ορεσίβιο, Μέτσοβο, από 45 ευρώ
Στην οροσειρά της Πίνδου, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, κοντά στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων, βρίσκεται το φημισμένο Μέτσοβο, χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός λόφου, ανάμεσα σε οξιές και έλατα. Μόλις 300 μέτρα από τη γραφική πλατεία του Μετσόβου και ένα χιλιόμετρο από το χιονοδρομικό κέντρο Καρακόλι, το Ορεσίβιο με τη θέα στα βουνά της Πίνδου είναι ο απόλυτος προορισμός για να χαλαρώσετε με τη φύση στον ορίζοντά σας. Στην ηλιόλουστη βεράντα μπορείτε να φάτε το πρωινό σας και αν ψάχνετε για δραστηριότητες, σε απόσταση 150 μέτρων υπάρχει οινοποιείο, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικά κρασιά.