Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις για να ζήσει κάποιος το 2018

karakas-benezouela

Το Καράκας είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου να ζει κάποιος

ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Κάποιες πόλεις είναι πιο ακριβές από άλλες για να ζήσει κανείς, οπότε οι περισσότεροι μάλλον θα αρκεστούν σε ένα απλό ταξίδι προς τα εκεί.

Η ECA International, εταιρία ανάλυσης δεδομένων πάνω στο κόστος ζωής, τους φόρους, τους μισθούς και την ποιότητα ζωής σε περισσότερα από 400 μέρη σε όλο τον κόσμο, αποκάλυψε πριν λίγο καιρό την ετήσια αναφορά κόστους ζωής και άρα τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου.

Προκειμένου να συσταθεί η λίστα, οι οικονομικοί σύμβουλοι συνέκριναν το κόστος του λεγόμενου «καλαθιού της νοικοκυράς» με τα καθημερινά αγαθά και τις υπηρεσίες που συνήθως καταναλώνουν οι κάτοικοι σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ειδών μαναβικής, των γευμάτων έξω, του ρουχισμού, του αλκοόλ, του καπνού κ.ο.κ.

Οι ευρωπαϊκές πόλεις φαίνεται πως κυριάρχησαν στην κορυφή της λίστας, με περίπου το 1/3 των κορυφαίων 100 πόλεων να βρίσκεται στην ήπειρο. Μόλις 3 αμερικάνικες πόλεις βρέθηκαν στις κορυφαίες 50, ενώ στο νούμερο, 1 των πιο ακριβών πόλεων για να ζει κάποιος, βρέθηκε μια πόλη έκπληξη.

Η Βασιλεία, αλλά και άλλες πόλεις της Ελβετίας κατακτούν τις πρώτες θέσεις της λίστας

Δείτε παρακάτω τις 18 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου.

18. Γιοκοχάμα, Ιαπωνία
17. Ιερουσαλήμ, Ισραήλ
16. Μπούσαν, Νότια Κορέα
15. Κοπεγχάγη, Δανία
14. Τελ Αβίβ, Ισραήλ
13. Πεκίνο, Κίνα
12. Στράβανγκερ, Νορβηγία
11. Χονγκ Κονγκ, Χονγκ Κονγκ
10. Σαγκάη, Κίνα
9. Όσλο, Νορβηγία
8. Σεούλ, Νότια Κορέα
7. Τόκιο, Ιαπωνία
6. Λουάντα, Άγκολα
5. Βέρνη, Ελβετία
4. Βασιλεία, Ελβετία
3. Γενεύη, Ελβετία
2. Ζυρίχη, Ελβετία
1. Καράκας, Βενεζουέλα

Η οικονομική κατάσταση στη Βενεζουέλα έχει γίνει εξαιρετικά ασταθής με τον πληθωρισμό να φτάνει το εξωφρενικό 7000% μέχρι το Μάρτιο του ’18 και 1800% τους τελευταίους 6 μήνες. Το κόστος των αγαθών έχει αυξηθεί κατά πολύ, η πολιτική κατάσταση έχει επιδεινωθεί και κάπως έτσι το Καράκας σκαρφαλώνει στην κορυφή των πιο ακριβών πόλεων.